Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co to je v jablečném víně?

Od: eset* odpovědí: 3 změna:
Dobry vecer.Letos se mi domaci vino nepovedlo a mam z neho asi jablecny ocet.Ve vsech se mi udelal tento "houbovity" rosol,ktery byl nejriv navrchu a pak spadl na dno a je asi pul cm vysoky.Po zatrepani s lahvemi si drzi svuj tvar.Nevite nekdo co to je?Jsou to kvasinky?
Co to je v jablečném víně?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

3x

Při výrobě vína je nutno udržovat přímo nemocniční hygienu.Při kvašení dbát na to,aby obsah cukrů byl aspoň 12%.A na kvašení použít vinné kvasinky se živnou solí.Pokud bude obsah cukrů menší,kvašením se brzy vyčerpá a výsledek bude kyselý kvas.Takže používat jen zcela zralé a ne padané ovoce,případně získanou šťávu dosladit.Nechat kvašení jen na divokých kvasinkách,znamená zpomalit kvašení a umožnit působit octové kvasinky.Pak místo alkoholu vyrábíme kyselinu octovou.Vlastní kvašení v kvalitním moštu probíhá při teplotě kolem 20 stC asi 5 neděl.Pak se kvas nechá ustálit ve sklepě při nižší teplotě a po usazení kvasinek se stáčí do sterilních sklenic.Na obrázku je typický vzhled kvasu z octového kvašení.Nádoba při kvašení musí být dobře uzavřena.Jen je potřeba zajistit odvod oxidu Uhličitého.

JABRAKA

 

hodnocení

2x
avatar ildika

Je to tzv. octová matka, což jsou právě ty potřebné, octové kvasinky.

 

eset*
hodnocení

0x
Dekuji za vase odpovedi.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]