Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rozhodla jsem se shodit 5-6kg, ale zatím nevidím na váze po třech týdnech žádný rozdíl. Možná je problém ve stravování, a proto bych se chtěla zeptat. Můj BMR je 1388kcal denně, ale většinou přijmu za celý den 1100-1200kcal, někdy i méně. Dnes jsem přijala 990kcal (390kcal snídaně, 410 kcal oběd, 150kcal večeře + svačina) a vydala 540kcal. Každý den snídám - většinou celozrnné pečivo + kus ovoce nebo zeleniny, nebo musli, a hýbu se poměrně dost. Když nechodím, cvičím alespoň doma kolem 20-30 minut.
Napadá vás, kde je problém? Četla jsem, že BMR je hodnota, kterou bych měla přijmout, ale někdy (hlavně večer) nemám takový hlad a nechci do sebe něco cpát přes moc. Měřím 167cm a vážím 64kg. Předem děkuji
Problém je ten, že sedíš a počítáš nějaké imaginárně obskurní BMR a kcal nebo co to je. Až si uvědomíš, že sval je objemově hustější a tím i těžší, než tuk, tak nebudeš počítat tyhle BMI a já nevím co. Já mám při 185 cm 91 kg a podle tabulek nadváhu, ale jsem akorát. Kolega je o deset kilo lehčí, dle tabulek v normě, a má pupek a žádná ramena.
Takže při cvičení můžeš hmotnost dokonce nabírat.
Podívej se na hokejisty nebo ragbisty. Ti váží dost přes metrák a jak skvěle vypadají.
Ještě něco. Takové prase severokorejské měří 1,7m (ověřeno) a odhad hmotnosti je od 120 kg výše hihi.
Už jsem to psal výše, že BMI je nesmysl. Podle toho se pak člověk, který nemá prakticky žádný tuk, může uhubnout k smrti proboha.
Ne, že bych tu chtěl exhibovat, ale uvedu příklad na sobě, jelikož znám své parametry dokonale. Já mám podle BMI velkou nadváhu až lehkou obezitu. Tady je důkaz, že BMI je totální nesmysl a o ničem nevypovídá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.