Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 18 let a už hodně dlouhou dobu mám problém, že se nadměrně potím. Stačí abych vyběhla schody a začnu se celá potit. 2x týdně chodím na volleyball a všechny holky jsou po trénincích spocené jen trošku, ale já mám vždycky mokré vlasy a tričko jako kdybych zrovna uběhla maraton. Dokonce mi jednou trenérka jako jediný řekla, že jsem spocená a že si mám jít pro mikinu, abych nenastydla. Neví prosím někdo čím by to mohlo být a jak se toho zbavit? Nadváhu nemám a stravováním to taky není, protože se mi to stává ať jím nebo piju cokoliv. Ocenila bych každou radu, protože v létě jsem se kvůli tomu občas i styděla chodit na tréninky a nechci aby mě to pocení odradilo od sportu
Já tohle prožívala cca od 15let-18let (to bylo nejhorší) a trvalo to s přestávkama až skoro do 22let.jen jsem došla do školy a mokrý flek na zádech,v tělocviku komplet celá mokrá,kdy se mě štítili a dávali to najevo,stejně tak po tělocviku,já jediná i další hodinu s mokrými vlasy.V pozdějším věku mi to dělalo,při stresu,mluvení s někým cizím...potila jsem se strašně.Takže chápu tvoje pocity,je to hnus.
Může to způsobovat nadváha(to jsem měla trochu já),ale píšeš,že tvůj problém to není.Pomohlo mi začít jíst zdravě,vynecháním sladkých limonád a celkem cukru.Také jsem navštívila doktora a poslal mě na endokrinologii-štítná žláza.Beru jeden malý prášek denně,nějaký malinký výkyv štítné žlázy mám.Je to jedna z možností co to způsobuje.Stejně tak to může být jen hormonální výkyv,což je v dospívání běžné.Taky doporučuju hodně pít,zbytečně se nepotírat deodorantama,stejně na to nepomůžou.
Dobrý den, nechte se vyšetřit u lékaře - možná to bude nějaký závažnější problém. Ovšem, řada lidí (skoro všichni) se nepotí jako v americkém filmu (do trojúhelníku a jen na prsou), ale potí se "jako čuně" na různých (i dost viditelných) místech. A také někdo má tu termoregulaci prostě nastavenou jinak a potí se již dříve, než ostatní. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.