Nejste přihlášen/a.
Zdravím, asi pro někoho divný dotaz. Oprášila jsem po tetičce stařičkou kuchařku a nerozumím jednomu slovu. V receptu je i tato věta - Uvaríme puding a ešte do horúceho vmešame jeden kus palmarinu.
Prosím, co je to palmarin ? Snad tuk, máslo? Děkuji za překlad.
Palmarín je stužený tuk na pečenie.V minulosti sa volal Smetol.Je to vlastne rastlinný stužený tuk ako napr. Hera.Maslo je zase tuk živočišného pôvodu.Inak varené plnky sú chuťovo na oveľa vyššiej úrovni ako keď sa vymieša len stužený rastlinný tuk s ingrediencami,no sa môže zase skôr pokaziť,najmä na teplejšom mieste.
Já se, prosím, k tazatelce přidám. Vnuk mi jednou dotáhl slovenskou Polovníckou /mysliveckou/ kuchařku. V knihovně vyřazovali knihy, tedy proto. Nemám sluky ani tetřevy, ale přesto jsem si kuchařku s chutí pročetla.
Asi ve dvou případech se do pokrmu přidávaly LASTURNICE. Zajímalo by mě, co to je. Pochybuji, že by se ke zvěřině přidávaly nějaké škeble. A tak vůbec nevím, co to na tom Slovensku jedli. Děkuji - Jaga.
Jedubabčo, tu knihu jsem dostala už před několika roky. Pročetla jsem ji a protože nemám přísun zvěřiny a nebyla by mi k ničemu, vrátila jsem ji do knihovny, je tam takový regál, kde jsou knihy k rozebrání. Takže si to už přesně nepamatuji, jen mě to napadlo u této otázky. Vím, že tam bylo něco jako:
pridáme škatulku lasturnikov...Opravdu nevím, co by to mohlo být. Přesto děkuji za Váš zájem. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.