Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to palmarin?

Od: id odpovědí: 11 změna:

Zdravím, asi pro někoho divný dotaz. Oprášila jsem po tetičce stařičkou kuchařku a nerozumím jednomu slovu. V receptu je i tato věta - Uvaríme puding a ešte do horúceho vmešame jeden kus palmarinu.

Prosím, co je to palmarin ? Snad tuk, máslo? Děkuji za překlad.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, je to tuk na pečení, který lze i nahradit jiným. Zdravím!

kupi.cz/...

hodnocení

2x

Obchodní název rostlinného tuku od firmy Palma:

palmagroup.eu/...

hodnocení

2x

Palmarín je stužený tuk na pečenie.V minulosti sa volal Smetol.Je to vlastne rastlinný stužený tuk ako napr. Hera.Maslo je zase tuk živočišného pôvodu.Inak varené plnky sú chuťovo na oveľa vyššiej úrovni ako keď sa vymieša len stužený rastlinný tuk s ingrediencami,no sa môže zase skôr pokaziť,najmä na teplejšom mieste.

hodnocení

0x
Překlad již máte.
Ale...
Tento tuk je vhodný na pečení moučníků,nikoliv do pudinku.
Do pudinku se vždy dává máslo.
Zašlehává,přesněji řečeno.
Z toho vzniká posléze pudinkový krém.
Povětšinou vanilkový.

id
hodnocení

Děkuji všem, jedná se o náplň do kynutých závinů. Doma tuky nepoužívám, zkusím dát máslo, nějak to dopadne.

hodnocení

0x

Já se, prosím, k tazatelce přidám. Vnuk mi jednou dotáhl slovenskou Polovníckou /mysliveckou/ kuchařku. V knihovně vyřazovali knihy, tedy proto. Nemám sluky ani tetřevy, ale přesto jsem si kuchařku s chutí pročetla.

Asi ve dvou případech se do pokrmu přidávaly LASTURNICE. Zajímalo by mě, co to je. Pochybuji, že by se ke zvěřině přidávaly nějaké škeble. A tak vůbec nevím, co to na tom Slovensku jedli. :)Děkuji - Jaga.

jago, můžete uvést bližší kontext, prosím? Rozpis, postup... ofotit recept?

Jedubabčo, tu knihu jsem dostala už před několika roky. Pročetla jsem ji a protože nemám přísun zvěřiny a nebyla by mi k ničemu, vrátila jsem ji do knihovny, je tam takový regál, kde jsou knihy k rozebrání. Takže si to už přesně nepamatuji, jen mě to napadlo u této otázky. Vím, že tam bylo něco jako:

pridáme škatulku lasturnikov...Opravdu nevím, co by to mohlo být. Přesto děkuji za Váš zájem. Jaga.

Tak jinak - "lasturník" = mlž. Bez dalšího si netroufám být konkrétní, ale dovedu si například představit nádivku či omáčku, do které se pro chuť přidávají ústřice, v našich podmínkách spíš možná škeble.

martinam
hodnocení

0x

Dobry den, kdyz nemam Palmarin, muzu pouzit olej? Dekuji :)

Olej místo ztuženého tuku spíš ne - do čeho by to mělo být?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma palmarin

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]