Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výživový poradce - zkušenosti?

Od: mila159* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtěla bych znát vaše zkušenosti s výživovými poradci. Stojí to hodně peněz? Od kolika let přijímají bez doprovodu rodičů? Měla bych zájem, hlavně zjistit, kolik tuku mám v těle a aby mi sestavili nějaký ten jídelníček. Máte nějaké odzkoušené ve středočeském kraji, Rakovník? Děkuji. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

2x

Jsou velké rozdíly mezi výživovými poradci. Dejte na reference. Ptejte se lékaře, někdy doporučí. A k tomu měření tuku. V některých lékárnách nebo i ve fitku mívají takový přístroj. Vypadá jako váha. Zadáte údaje věk, pohlaví , dáte ruku do takového tunýlku a on nejenže Vás změří a zváží, ale ještě Vám vydá přehled těch údajů i s procenty tuku na lístečku.

doplněno 30.09.17 19:00:

Doporučuji docela vtipnou a čtivou knížku Hany Synkové:" Byla jsem tlustá, jsem, jaká sem."

To je vlastně návod, jak na to.

A už můžete začít.Nejdřív si změřte obvody. Zvažte se a zapište si. A odteďka víc pohybu, každý den se při sportu zpotit.Nejlepší je pomalý klus,kolo, plavání. Ale déle než 45 minut! Postupně. Od 10 minut a každý den trochu víc, ať si tělo zvyká. Hodně pít čisté vody, poctivě a pestře snídat, necpat se na noc. Co nejčastěji zařazovat zeleninu vařenou i syrovou, luštěniny, cereálie, ryby, ořechy / ne arašídy./ semínka. Omezit sladkosti, colu, nutelu, chipsy, levné uzeniny, majonézu, rohlíky a buchty a tučná masa a omáčky. Zmenšit si přílohy .Držím palce!

mila159*
hodnocení

Děkuji moc :)

marfusa*
hodnocení

1x

Dělala jsem program Zhubni chytře Petra Havlíčka. Stálo to něco málo přes 800 Kč na dva měsíce. Zhubla jsem 6 kg a to mám depresi a po práškách tloustnu. Mělo by se to nazývat spíš zdravý životní styl. Protože se přednášelo i např o odpočinku a hodně jiných věcí. Jen na jednu věc pozor. Na začátku každého týdne jsou seznamy co se má nakoupit. Pak Vám zbyde plno potravin je trochu načnutých. Když je rodina, tak se dají zužitkovat. Mně zbývaly. Jinak tento program jen perfektní, recepty výborné vše fajn. Jo a nemusíte nikam chodit, vše je po internetu.

hodnocení

0x

Můžu říci svůj názor, získaný jen pozorováním? Výživový poradce je faj, když jsi ukázněná. On změří a zváží a já nevím co ještě, ale pak dá doporučení. A záleží na tom, jak se k tomu postavíš. Jestli si nakupuješ a vaříš sama, pak by to asi šlo. ;)Ale jestli jsi odkázaná va hospodaření a vaření maminky, pak je to naprosto zbytečné. Pak ti bude úplně stačit, když budeš jíst menší porce, zvláště pak přílohy, klidně o 1/3! Nebudeš mezi jídly mlsat a bezmyšlenkovitě něco chroupat. Jestli rosteš a vyvíjíš se, pak nějaké diety a speciální jídelničky jsou naprosto zbytečné. Stačí, když se sama sebe, ukázníš, aniž bys maminku přiváděla k amoku svými požadavky, na které stejně druhý den zapomeneš. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]