Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat z surovin

Od: dave* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den
Mám na něco chuť ale doma mám. Polohrubou mouku jablka kypřící prášek vajíčka olej a tavaricu i růžové víno
Nepočítám rýží a cibuli
Nevíte co by se dalo udělat
Přemýšlel jablečnou buchtu ale nevím zda jde to udělat bez mléka a cukru do krámu se mi dnes nechce jsem totálně vyřízenej že včera práce
Jestli máte nápad budu rád
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Těsto: 3 vejce, 2 sklenky cukru, 3 sklenky polohrubé mouky, 3/4 sklenky oleje, 1 sklenky teplé vody, prášek do pečiva

Smíchat, vypracovat těsto - hmotu - je to řídké. A do těsta zamíchat třeba jablka (na kousky, na plátky) nebo něco jiného (ořechy, rozinky, kompot. ovoce). Peču tak asi 1/2 hodiny na 180 stupňů...

Je to na velký plech, můžete si upravit podle potřeby. Sklenka tak 2 dcl.

S cukrem je to problém, ale třeba máte ještě kostkový do kafe *smich* nebo hodného souseda. Já moc nesladím, tak v receptu cukru uberu (dávám tak 1 1/2 sklenky). Záleží i na ovoci, jak je sladké - kyselé.

Dobrou chuť!

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, uvařte rýži a na oleji osmahněte větší množství nakrájené cibule do zlatova (až lehce do hněda). Potom to dobře promíchejte s rýží a jestli máte kari koření, tak ho přidejte + dosolit. Zdravím!

doplněno 01.10.17 20:05:

dave - jak to dopadlo? Už jste po jídle? Co to nakonec bylo? Jak Vám to chutnalo?

hodnocení

0x

Co to asi může být ta "tavarica"? guglovala jsem a nic.:-D

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 30. 09. 2017 18:13:15
hahanaj*

asi jste guglovala špatně je to travarica - bylinná kořalka

hanahaj, jenomže nahoře je "tavarica", proto nic nenašel. :)

hodnocení

0x

Já už mám několik dní chuť na rýžový nákyp s jablky. toprecepty.cz/... Rýži vařím v papiňáku, v mléce s vodou, osolené. A pak už více méně podle receptu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]