Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedostala jsem menstruaci

Od: kikuna odpovědí: 8 změna:
Ahoj holky,beru HA clormetin a měla sem to dostat v neděli,stále na to ale čekám. Asi 3měsíce beru tenhle typ prášků (měnila sem je společně se změnou gynekologa). Co se zdravi tyče tak mi vyhovují ale co se týče toho jak jsou ,,zařízené" tam tedy moc ne(vadí mi ze tam není placebo,že si dny kdy mám nacit další platicko musím pocitat). Je možné ze sem si to vzala špatně,změnila dny,nějak to spletla. Prosím Vás,pokud máte podobné zkušenosti,co mám teď dělat? Tuto sobotu bych měla začít brát další plato od začátku. Ale ja nevím jestli mám když mesicky nebyly...s gynekologem se n eporadim,ordinuje pouze ve středu . A taky mě trápí otázka těhotenství? Myslíte ze je možné abych byla i přes HA? (ačkoli možná špatně užitou )
Děkuji a hezky sváteční den

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ač chlap, zkusím. V braní antikoncepce určitě pokračuj do té doby, než se poradíš se svým gynekologem. Ten ti i dá (nebo sám provede) těhotenský test pro potvrzení nebo vyloučení případného těhotenství. Bohužel cca ve3-5% případů dochází k otěhotnění i přes HA, takže stoprocentně to vyloučit nelze.

V každém případě bez konzultace s gynekologem nedělej nic neuváženého, HA ber normálně dál a ať za 3 dny nebo za 3 týdny ti tvůj odborník poradí.

doplněno 28.09.17 15:40: @ivzez: Nezlobte se, ale s vaší poznámkou (HA úplně "vypne" menstruační cyklus a nahradí jej pseudomenstruací) nemohu souhlasit, není to pravda. Pokud na tom trváte, nějak to doložte.
doplněno 28.09.17 17:23:

@ivzez: Ale notak, ivzez, vy jste na forhontě, já zatím nemám co dokládat

iz*

Tvrdíte něco, co není pravda, s čím ani nemáte osobní zkušenost a chcete po jiných, aby dokládali. Vyhledala bych to, ale nemůžu tady vyhledávat → je problém spočívá v kombinaci Poraďte, vyhledávání Google + nastavení mých prohlížečů (vyhledávání mi tu nefunguje v žádném prohlížeči).

Nejde o můj názor, ale o názor lékařů → gynekologů a porodníků.

iz*
hodnocení

1x

Zkuste zítra zavolat některému gynekologovi a konzultovat radši s ním. Případně se můžete poradit v lékárně (příbalový leták předpokládám znáte).

Otěhotnění je možné i v případě bezchybného užívání HA.

Poznámka: HA úplně "vypne" menstruační cyklus a nahradí jej pseudomenstruací.

doplněno 28.09.17 17:09:

Satame, nemůžu to momentálně hledat (pořád mne ještě zlobí PC) zadejte si pseudomenstruaci tady nahoře do vyhledávače. Už jsem tu o tom psala a dávala jsem tam i odkaz.

Ale mohlo by stačit se i jen zamyslet → uměle dodané hormony omezí tvorbu přirozených...

doplněno 28.09.17 17:18:

A tvrdíte-li, že to není pravda, prosím i já o doložení.

jen*
Zkusila jsem si to zde vyhledat jak jste psala a vyjelo mi pouze nekolikrat tvrzeni jedne a tez pani. Muzete mi vysvetlit, cim by se tato udajna "pseudomenstruace" mela lisit od bezne? Krome toho, se je upravovana umelymi hormony?

Už se na tohle zavírání očí před běžnými fakty (To, že se země točí, taky nikdo nebude dokazovat a přesto se o to nehádáme!) nedokážu dívat...

gynweb.cz/...

remedia.cz/...

levret.cz/...

A pod výrazem "mechanismus účinku antikoncepce"toho najdete ještě víc, chce to jen chtít vědět.

iz*

Naufrago, děkuju. Já bych to dohledala znovu, ale ještě pořád mne zlobí počítač a "Desítky".

tuej
hodnocení

0x

Přečtěte si příbalový leták, u některých HA nemusíte menstruaci v pauze dostat vůbec. Pokračujte tak, jako vždycky, nevynechávejte. Samozřejmě pro klid duše návštěva dr. nebo těhotenský test.

liska*
hodnocení

0x

Váš gynekolog ordinuje jenom ve středu, ale ostatní dny ordinuje někde jinde v okolí. Tak to zjistěte a zajeďte tam. Nebo na radu k jinému gynekologovi , /když je to bez vyšetření/ . Tady poradí i sestřička, možná i magistra v lékárně Pokud v tom máte zmatek, tak si počínejte tak, že Vás HA mometálně nechrání. Já bych brala tabletky podle původního plánu, jak to mělo být, měsíčky neměsíčky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]