Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádka se mi svěřila, teď se chová divně

Od: lupe odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer, mám takový problém s kamarádkou, před časem si mi docela vylila srdíčko o svém manželovi, v kterém se celkem zklamala, je na vše sama, děti i velkou chalupu, o vše se stará sama, on má jen svou práci, ale ani ne proto, aby je všechny uživil, prostě tu práci miluje a žije tím, kdyby ona též nevydělávala, byli by na tom o dost hůř. Prostě se v něm dost zklamala. Je fakt, že nějaké pochyby měla už kdysi před svatbou, nakonec ji ale vždy ukecal a od nikoho si ho nenechala vymluvit. Tentokrát už byla opravdu hodně na dně, vyslechla jsem ji, snažila se jí podpořit a uklidnit. Od té doby jsme se nějakou chvíli neviděly a teď je se ke mně opakovaně chová divně, jakoby odměřeně, pořád manžela vychvaluje, i když vím, že situace je u nich stále stejná, hodně se začala vychloubat i jinými věcmi, často tak divně útočí... Myslíte, že ji teď třeba může mrzet, že se mi svěřila a de facto si toho svého pomluvila a teď se to nějak snaží zakamuflovat? Přitom já bych to, co mi řekla nikdy nepoužila proti ní a vždycky jsem se snažila ji vyslechnout a poradit nebo aspoň podpořit... Tohle mě mrzí :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to možné. Taky je možný, že se jí třeba rozleželo v hlavě, co jste k tomu řekla Vy, nebo se doma udobřili, ona řekla o Vašem rozhovoru manželovi (třeba jen chtěla podpořit své argumenty další osobou) a on ji přesvědčil, že jí závidíte a proto blbě radíte, či jej pomlouváte ... Všechno je možné. Jestli Vás to trápí, tak "našlapujte" opatrně. Spíš buďte veselá, jako, že si to už ani nepamatujete a snažte se ji zaměstnat úplně jinými tématy, ať Vás zase ráda vidí.

lupe
hodnocení

Ano, asi se doma udobřili, ale i tak nevím co by mi mohla mít za zlé, nic špatného jsem o něm neříkala, spíše jsem podporovala ji, že se to jistě nějak zlepší, ať s ním zkusí promluvit a podobně. Nějakých negativních komentářů na partnery druhých už se varuji, takže jsem o něm opravdu nic ošklivého neříkala. Spíše mi přijde, že ona sama se teď jakoby stydí, že mě to vše řekla... Jenže jak má tedy člověk reagovat, když si mu někdo vylívá srdce?

Zdravím. Netrapte se tím. Myslím, že se kamarádka nyní opravdu stydí za svoji slabost, že si u Vás postěžovala. Udobřili se, ale při prvních problémech Vás zřejmě opět vyhledá, až bude potřebovat zase vrbu, která umí naslouchat a podpořit. A to Vy umíte a ona si to dobře pamatuje. Teď se Vám vyhýbá a třeba i útočí, protože si je dobře vědoma toho, že Vy víte víc, než je jí v současné době asi příjemné. Záleží na Vás, jak se zachováte, až si Vám zase přijde někdo vylít své srdíčko. Buď ho rázně utnete a řeknete, že Vás cizí probémy nezajímají a nechcete do nich být jakkoliv zatahována, nebo vyslechnete, podpoříte, řeknete svůj názor a dobře míněnou radu...Zkrátka budete zase za tu vrbu, ale i to bývá právě často nevděčné a mnohdy se to může obrátit proti Vám. Právě proto, že někteří lidé se potřebují svěřit, ale pak se stydí za svojí slabost a není jim příjemné, že se nechali unést a dali nahlédnout do svého soukromí třetí osobu. Nic si z toho nedělejte. Pomohla jste, když to kamarádka potřebovala a ostatní už je její problém..

rqwof
hodnocení

0x

Možná je na vině fakt, že velké množství rozvodů z nespokojenosti mají na svědomí kamarádky. Prostě ženy formou "live bulváru" probírají negativní stránky vztahu a tím se vzájemně chtě-nechtě podporují v nespokojenosti. Vaše kamarádka si je možná tohoto vědoma, (nebo to tuší) a nechce tento princip podporovat.

hodnocení

0x

Vůbec to neřešte, čas to vyřeší za vás. Nezabývejte se tím v mysli, protože tím budete záležitost blokovat a zůstane to mezi vámi, nikam se to nepohne. Nechte to být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]