Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tělísko místo hormonální antikoncepce

Od: telisko odpovědí: 4 změna:
Dobrý večer (pravděpodobně) milé ženy
Mam na Vás dotaz, již rok beru HA (nejprve Leverette,nyní Clormetin) mám však neprijemne zdravotní obtíže-nevolnost,a především obrovské ošklivé ekzemy teď uz i na obličeji (kvůli tomu sem měnila první HA za nynější Clormetin ale absolutně žádná změna,možná spíše horší je to)
proto zvazuji zavedení tělíska,to mi přijde vzhledem k mému ,stavu nejlepší..máte s tím někdo zkušenosti, jak se zavádí,jestli to bolí,případně rekonvalescence poté nějaká,a zda se to provádí pod narkozou atd...děkuji za jakékoli rady a názory
hezký večer

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

1x

Já můžu napsat jak to bylo před 40 lety. Teď to bude vylepšené po všech stránkách. Obecně si nechávaly tělísko / tehdy DANA - dobrá a neškodná/ zavést většinou ženy, co už měly děti. Tehdy se rodilo nejvíc mezi 19. až 28. rokem. Tělísko podle tvaru a velikosti děložní dutiny vybral po poradě s Vámi gynekolog. Tvar byl něco jako plochá nepravidelná mašlička z plastu silného kolem 2mm.. Ale bylo více druhů. Nejčastěji asi 3-5 cm. Zavádělo se ambulantně, žádná narkoza. A to takovou tenkou trubičkou, v níž bylo zatažené, jelikož bylo pružné. Po zasunutí trubičky děložním hrdlem do děložní dutiny se tělísko vytlačilo, roztáhlo, vyplnilo děložní dutinu a usadilo. Ta aplikace a první hodiny, to bolelo, jako hodně silné menses. A ženy to různě snášely. Některé bylo zle na omdlení, jiná říkala, že dobrý. Po pár dnech n. týdnech se to zklidnilo a člověk necítil nic. Vzácně se stalo, třeba po roce dvou, že tělísko vypadlo. To při uvolněném děložním hrdle. Ženy zpravidla měly tělísko dlouhá léta. Po určité době se myslím mělo měnit. Nevím, jak se to dodržovalo.

Dana je prehistorie. Dneska dostaneš na výběr tělíska s obsahem aktivních kovů ,od mědi přes zlato až k platině. Jsou daleko jemnější než bývala Dana takže už je lékaři dávají i mladým slečnám bez podmínky že by musely být po prvním dítěti. Dcera si to nechala zavést protože jí prášky nedělaly dobře a je naprosto spokojená.

hodnocení

1x

Ač chlap, ani nebudu číst předchozí reakce. Zavádění nebolí, provádí se v bdělém stavu, rekonvalescence je nesmysl, protože 5 minut po zavedení o tom nevíte. Zavádí ho gynekolog ambulantně po předchozím objednání.

Pochopitelně v minimálním procentu případů mohou být drobné problémy, ale to já neovlivním.

hodnocení

0x

Také jsem tenkrát měla DANU,po prvním dítěti a před druhým dítetem, trochu to zatlačilo, když mi ji lékař zavedl. Pro mne ta bolest byla zanedbatelná, nevím, co se nyní dává a proč by měla být narkoza. Snad se vám nekdo ozve se současnými zkušenostmi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]