Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušená dýnová semínka a co dál?

Od: maky® odpovědí: 8 změna:

Uvařila jsem polévku z dýně, byla výborná. Semínky jsem usušila a připadají mi nepoživatelná, moc tvrdá. Když je koupíme, tak je chroupeme, ale tyhle nejdou. Co s nimi děláte? Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nejsou třeba ve slupce? Většina dýní nemá holá semena - ale to byste asi poznala. NIc jiného mě každopádně nenapadá.

Pokud vypadají takto, musíte je oloupat:

studentpoint.cz/...

hodnocení

0x
Každoročně semínka cca koncem května vyseji.
Dýní se urodí spoustu.
Co nespotřebuji,rozdám rodině.
Zkuste ;)

hodnocení

0x

Nemůžete je jíst, protože jsou usušená se slupkou a ta je tvrdá. Semínka musíte vyloupat a to jde strašně pracně. Ale jestli chcete také jíst semínka, tak příští rok zasaďtě semínkovou dýni. Ta má semínka bez slupek a pěstuje se hlavně pro ta semínka, která se suší a nemusí vylupovat. A z "masa" té dýně samozřejmě můžete uvařit i tu polévku, nebo ji jinak zpracovat.

hodnocení

suzymon, děkuji za radu, příští rok budeme mít semínkovou dýni. Tyto loupat nebudu, možná by šla drcená semena v zimě pro ptactvo?

liska*

Já mám dojem, že na to chroupání se pěstují jiné dýně. A možná je na ta semena nějaká mašina. Zkuste hrstku upražit, co to udělá.

hodnocení

liska, to zkusím, úplně jsem zapomněla, že jsem to nekde četla.*jasne*

Upražit je můžete, ale nevyloupete je z té slupky tak, abyste je mohla jíst. Já to mám totiž vyzkoušené, než jsem se dozvěděla o té dýni na semena bez slupek. Ale zkuste a uvidíte sama. Tahle ale pak můžete dát ptáčkům.

doplněno 25.09.17 09:58:

Maky, já nevím. Já jsem tyhle ptáčkům nikdy nedávala. Asi ale bude lepší, když to nějak podrtíš, protože je fakt, že jsou taková velká. Možná ale, že by se ptáčkům zrovna tyto semena dávat neměla. Já je snad ani v žádných těch směsích pro ptactvo neviděla. Ale tvrdit to nemohu. Počkej ještě, on se určitě někdo do této otázky ozve a poradí lépe.

hodnocení

suzymon, a nebudou pro ptáčky moc veliká, co kdybych je trochu rozdrtila v mixéru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]