Dobrý den, nedávno jsem tu psala, že nevím, jestli jsem si vzala jeden den prášek. Nebrala jsem si teda 2, ale jen jeden. A další den jsem to dostala, takže jsem si ho opravdu asi nevzala. Jenomže tam je teď teda o prášek navíc a nevím, jak to mám teď brát. Včera jsem si vzala 8. bílý prášek, ale měla bych mít pryč už teda 9 prášků. Nevím, jestli budou prášky fungovat a jesti to dělám dobře, že beru prášky dál? Nebo jsem si měla vzít placebo prášky, kterých je tam 7 na konci platíčka, když jsem to dostala? Děkuji
Každá antikoncepce je trošku jiná, ale všechny mají společné to, že je vždy koupíte s příbalovým letákem, kde je vždy popsané co v takovýchto případech dělat s tou konkrétní. Doporučuji tedy nahlédnout do příbalového letáku..
Brát tak jak jdou popořadě, bez ohledu na krvácení. Když se zapomene, mají se vzít klidně oba a podle fáze cyklu případně použít i další formu antikoncepce. Všechno to je v příbalovém letáku, takže si ho přečtěte, klidně několikrát, než to pochopíte. Pokud nepochopíte, pak je asi lepší HA nebrat (a používat třeba kondom), než v tom dělat takový hokej. Pokud HA budete brát jak chcete, po 8mi dnech brát hned placebo, tak pak fakt fungovat nebude a ani se nenadějete a budete chovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.