Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,
Včera jsem v itálii koupil chlazené těsto na pizzu a dnes sem z toho připravoval pokrm. Můj pokus dopadl tak, že se mi podařila pizza s betonovou příchutí. Italský kuchař říkal, že z toho stačí udělat placku, nechat chvíli odpočinout, dosadit ingredience a šoupnout do trouby. Ta chvilka u mne trvala cca hodinku.
Nějak se mi ten pokus nepodařilo srovnat s italskou verzí. V čem by mohla být chyba?
Nakonec sem ingredience seškrábal a vyjedl a podklad vyhodil.
Jak píše @requied. Min těch 300-350°C, i víc. A to málokterá trouba umí. Jejich termostaty většinou končí na 250°C. A hlavně, díky malému příkonu(čest těm lepším), po otevření a vsazení těsta dlouho trvá, než znovu vyjedou na požadovanou teplotu. Proto ty různé šamotové, nebo kamenné podložky, které lépe drží teplotu.
@wlwzley: Zase už nemáš pravdu. Neboť pečení, je úprava potravin za pomocí suchého tepla. A může to být třeba i 150°C.
Ta ,,hodinová,, chvilka se týkala odpočinutí těsta, nebo pečení v troubě? Z dotazu to není jasné. Pokud se jedná o hodinové pečení pizzy při správné teplotě, tak to by byla spálená. A jestli jste ji opravdu pekl hodinu, ale na mírném stupni, tak jste těsto vysušil a stupnice tvrdosti betonu by odpovídala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.