Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí pizza byla tvrdá

Od: zmizik® odpovědí: 7 změna:

Ahoj lidi,

Včera jsem v itálii koupil chlazené těsto na pizzu a dnes sem z toho připravoval pokrm. Můj pokus dopadl tak, že se mi podařila pizza s betonovou příchutí. Italský kuchař říkal, že z toho stačí udělat placku, nechat chvíli odpočinout, dosadit ingredience a šoupnout do trouby. Ta chvilka u mne trvala cca hodinku.

Nějak se mi ten pokus nepodařilo srovnat s italskou verzí. V čem by mohla být chyba?

Nakonec sem ingredience seškrábal a vyjedl a podklad vyhodil.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Podle mě je největší problém ta hodina v troubě...
Je potřeba troubu rozpálit na maximum a ideálně do ní dát nějakou vhodnou podložku na pečení pizzy.
Běžná teplota v pizza peci je 300-350° a proto pizze stačí jen pár minut na upečení a nestihne se za tu dobu vysušit.
72mona3*

Tazatel nepíše, že jí hodinu pekl. Hodinu nechal odpočívat těsto. M.

hodnocení

4x
Čert ví, co to bylo za polotovar a zda jsi dodržel celý postup. Přikládám recept na jednoduché a vyzkoušené těsto. Můžeš ho udělat i den předem a bude na tebe v lednici čekat na druhý den. Stejně jako onen polotovar. knedlik.pise.cz/...
Těsto na pizzu má být tenké, peče se na vysokou teplotu krátce. Např 230C 6min dle trouby.

hodnocení

1x

Pizza se musí péct, ne sušit. Pečení je 300oC a víc, vše ostatní vede k tvrdnutí betonu.

nikdo*
hodnocení

0x

Jak píše @requied. Min těch 300-350°C, i víc. A to málokterá trouba umí. Jejich termostaty většinou končí na 250°C. A hlavně, díky malému příkonu(čest těm lepším), po otevření a vsazení těsta dlouho trvá, než znovu vyjedou na požadovanou teplotu. Proto ty různé šamotové, nebo kamenné podložky, které lépe drží teplotu.

doplněno 12.09.17 17:09:

@wlwzley: Zase už nemáš pravdu. Neboť pečení, je úprava potravin za pomocí suchého tepla. A může to být třeba i 150°C.

veselka*
hodnocení

0x

Asi si ji měl moc dlouho v troubě:)

pohanka*
hodnocení

0x

Ta ,,hodinová,, chvilka se týkala odpočinutí těsta, nebo pečení v troubě? Z dotazu to není jasné. Pokud se jedná o hodinové pečení pizzy při správné teplotě, tak to by byla spálená. A jestli jste ji opravdu pekl hodinu, ale na mírném stupni, tak jste těsto vysušil a stupnice tvrdosti betonu by odpovídala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]