Nejste přihlášen/a.
V domácnosti mého kamaráda, který pocházel z moravského Přerova, pekli takové mírně slané bochánky a říkali jim "bulky". Snad nebyly z kynutého těsta, asi jen s práškem do pečiva, velmi jednoduché a levné. Kamarád už bohužel zemřel, takže se ho na to už nezeptám. Moraváci, pečete ještě "bulky"?
Moravské bulky neznám, ale popisem velmi připomínají plzeňské rozpeky, které jsou však vesměs kynuté. Recept najdtete třeba zde.
Místo tuku se dá použít i máslo, množství surovin, hlavně sůl a droždí, nejsou kritická. Pekař nejsem, ale možná, že za pokus by stál i ten Kypřící prášek do pečiva místo droždí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.