Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kdy se líčit?

Od: adri2401 odpovědí: 23 změna:
Ahoj,je mi 11 let při konci ledna 2018 mi bude 12 což je šestá třída.
Chtěla bych se začít malovat,ale nevím jestli není brzo. Pokud je v pořádku se začít malovat,tak mi prosím napište jak to mám říct mamce.
Předem děkuju.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já si myslím, že je to hodně brzy. Budeš vypadat jako vyzývavá koketa. A tak s tebou budou lidé jednat. A už se toho nezbavíš! *alene*

vncx
hodnocení

3x
Jéje, tady se asi žádná ženská nechtěla v pubertě líbit. Já myslím, že řasenka a lesk na rty je ve 12 letech v pořádku. Případně pudr, pokud se ti mastí pleť a případně korektor v tycince na bedary. Určitě se zatím vykasli na nějaké make upy, stíny, tvarenky apod. V tom bys ve tvém věku vypadala hodně zvláštně a ani pleti to neprospívá.
Mamce bych normálně řekla - mami, mohla bych si koupit řasenku a lesk na rty?
len*

"řasenka a lesk na rty je ve 12 letech v pořádku" ? !? !?

A v šestnácti půjde na první potrat, v sedmnácti do "web-studia", a v osmnácti do nevěstince?

To je tak zralé na psychiatra nebo sociálku, ale rozhodně ne na souhlas rodičů.

Z každého svého slova budou lidé jednou skládat účty. Tak zvažte, co píšete, i kdyby to bylo "jenom" na internetu.

vncx
Vy jste asi vyrůstal s dost podivnými lidmi v okolí, ne, jak to tak čtu. Moje okolí kolem 12 let už řasenku, pudr, lesk apod. normálně používalo, neznám fakt nikoho, kdo by šel na potrat nebo měl dítě před 25 lety věku a 99 % mého okolí jsou vysokoskolacky, velmi slušně vydelavajici.
A nedej bože, aby se holka třeba nechala tetovat, to by z ní určitě vyrostla kriminalnice, pravděpodobně masová vrazedkyne.
majsterjoe*

no dívky které se musí ve 12 líčit mají buď nějaký problém, nebo ten problém nastane díky tomu líčení později.

vncx
Přijde na to, čemu říkáte problém. Jestli tomu, že se holky chtějí líbit, byť oblíbené, nevybocovat z davu apod., tak tomu já teda neříkám problém. To je v tomhle věku normální.

vncx, u téhle dívky, které je 11 let, evidentně problém je. Ostatní dívky v jejím věku se rozhlížejí a spíše diskutují, které švihadlo je lepší. *hej*

Máme vnučky 11 a 17, ani jedna se nelíčí, zato hodně sportují. P.S. vnuk se také naštěstí nelíčí.:-D

iz*
hodnocení

2x

Chtěla by ses líčit podle cizích rad nebo proto, že to chceš sama? Pokud to druhé (a to se mi zdá pravděpodobnější), nepotřebuješ naše rady. Mamince to řekni česky, srozumitelně a rozumně argumentuj.

hodnocení

2x

Ahoj. Je to brzy. Počkej s líčením alespoň do té doby, než ukončíš základní školu. Nic nezmeškáš a třeba přijdeš sama na to, že se líčit ani nepotřebuješ. S mamkou si o tom ale můžeš promluvit úplně v klidu třeba hned. Alespoň si vyslechneš i její názor..

hodnocení

2x
Ne,není absolutně v pořádku,aby se dívka ve tvém věku malovala *stop*
Buď sama sebou,přirozenost je to nekrásnější,co může v mládí být.
Chtěla jsem napsat v dětství,
ale ty by ses zřejmě urazila.
Přece jen,jsi již taková menší slečna :)
Zkus se nad tím ještě zamyslet a hlavně se nedívej na zmalované spolužačky.
Počkej si,co já vím...
Na střední by bylo normální si dát lehounký makeup nebo pudr,přičmárnout obočí a dát trochu řasenky.
---
Ještě rada = Kluci mají rádi přirozenou krásu a dlouhé,hezky upravené vlasy ;)

Tak proč se čmárat i na střední, když je úplně nejlepší přirozená krása, kterou maj ty klucí tak rádi :)

Protože to je "in".
Tečka.
vilik*
Ernie, že vy nevíte, proč se vlastně ženy malují a voní?
Víte? Tak proto.
A abych odpověděl. Ve dvanácti malující se slečna mi přijde jako smutně zmalovaný klaun. Pár let bych ještě být tazatelkou počkal. Nejlepší make up je ten, co není moc vidět. To neumí mnohdy ani o generaci starší.

No já to vím, si buďte jistej. Ale @wamp píše něco o tom, že není nad přírodní krásu :)

hodnocení

0x

V tvém věku jsem si občas přepudrovala nos maminčiným pudrem, protože se mi strašně mastila pleť. Ale s mírným líčením jsem začala až na střední škole.

klar*
hodnocení

0x

Povím ti příběh mojí sestry , tak se prosím inspiruj :) Začala se právě líčit také v šesté třídě a udělala obrovskou chybu ! Začala nosit opravdu hodně řasenky (víme jak se to kdysi nosilo) v sedmé si začala malovat už i obočí ,makeup ,bronzr ,pudr,korektor, linky..Tak to nosila do konce základky a i první ročník na střední ,celou dobu ji nikdo neviděl nenamalovanou ,až na pár nejbližších kamarádek .Na dny ,kdy byla doma se nemalovala a já jsem obdivovala ,jak je nádherná a nechápala ,proč se tak ničí. Několikrát jsem jí to říkala , i mamka ji to říkala.Jednou se na sebe podívala nenamalovaná a řekla si,,že je vlastně opravdu hezčí ,ale problém byl , že už na ní všichni byli zvyklí jako hrozně zmalovanou .Tak pomalu musela dávat pryč různé vrstvy.Nejprve přestala nosit stíny, potom bronzr,tvařenku,pudr,makeup ,tohle byly ty lehké kroky, protože pleť měla krásnou a skoro nikdo si toho nevšimnul. Potom ale přišly ty náročnější kroky , co ji každý den zabíralo nejvíc času byly linky a obočí , tak se rozhodla , že každý měsíc si bude chodit obočí barvit a trhat,což je stovka za měsíc(která by ani nemusela být,protože měla krásné obočí,bohužel si ho nešikovně trhala :( ) Linky byly velký šok pro okolí , ale už jsme si na to všichni zvykli a sestra už chodí pouze s řasenkou a korektorem :) Jestli jsi sama se sebou spokojená takhle , tak se nikdy nezačínej malovat , když už , tak třeba jenom tu řasenku a korektor :) Mně je 15 a sama používám jenom řasenku a korektor :) Ale také chodím na barvení a trhání , ale to jenom proto,že mi příroda nadělila moc světlé a tlusté obočí :)

hodnocení

0x

Holku šlechtí mládí a ne šminky.

veselka*
hodnocení

0x

Myslím si, že je na to ještě hodně brzo, seš ještě dítě a nepotřebuješ to :)

culdabulda1*
hodnocení

0x

líčením a následným čištěním se pleť ničí a vytahuje - v mládí to nevadí, ale tak po 35-40 -letech se to už projevovat začne - takže myslím, že je škoda si pleť ničit v době, kdy to ještě není potřeba. Koukněte na herce, jak vypadají nenalíčení.

hodnocení

0x

Ženy se malují a voní voňavkami, protože jsou škaredé a smrdí. Pokud v 11ti letech jsi škaredá a smrdíš, směle do toho ... Jen počítej s faktem, že některým do 20ti let malování místo zkrášlení na vzhledu spíše ubližuje a po dvacítce nepomáhá...

marika*
hodnocení

0x

Mamka s malováním v tak nízkém věku určitě nebude souhlasit, máš na to ještě čas, zbytečně si budeš ničit pleť

jennydorn
hodnocení

0x
Je mi 13 a dávám si řasenku make-up a někdy i lesk na rty. Moje spolužačky se líčily už od 12 a myslím si že je to normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]