Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah na dálku - Erasmus

Od: diva* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

jsem tady s dotazem, protože si vážně nevím rady. Odjela jsem na Erasmus do Španělska, a má nejlepší kamarádka a zároveň přítelkyně to špatně nese. Tvrdí, že jsem ji opustila, jak jsem ji to mohla udělat. Když jsme byly spolu, měly jsme idylický vztah, ale přes skype nebo facebook je to katastrofa..Chceme být obě spolu. Ale zároveň já si chci dokázat, že jsem schopná erasmus zvládnout. Ale nezvládá to ani jedna z nás. Obě nemáme od sebe podporu. Bojím se, že si někoho za ten půlrok najde. Hrozně ji miluji a nechci ji ztratit. Kdybych věděla, že to bude tak hrozné, a psychicky náročné, tak nikde bych nejela. Chce odemne pokoj, chce na mě zapomenout, protože jí ničím tím, že jí přípomínám dobré časy. A teď tam nejsem. Nevím co mám dělat. Je teprve začátek roku. Mám se vrátit, nebo to vydržet? Kdybych se vrátila, tak nemám nic zařízené, ubytování nic. Prosím poraďte, co byste dělali vy. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

6x

Dobrý den. Kdyby vás přítelkyně opravdu milovala z celého srdce, tak vám Erasmus ve Španělsku bude přát a v klidu na vás doma počká. Takto jen vás vydírá... když se necháte, bude s vámi orat celý život.

liska*
hodnocení

2x

Dobrý vztah má něco vydržet. Vaše partnerka reaguje neadekvátně. Nevracejte se. Mám pocit, že se Vaším odloučením odkrývají její hysterické povahové rysy.

hodnocení

1x

Něco podobného zažila jedna známá, když byla na nějakou dobu v Londýně, ve škole. Teď, po letech se diví sama sobě, proč si neužila Londýna a všeho, co nabízí město a noví přátelé z celého světa. Proč měla v hlavě jen jednoho kluka. Neustále myšlenky na něho a nejistotu, kterou odloučení budilo, jí pokazilo jedinečný zážitek, který se už nikdy nemusí opakovat. ;) Nedělejte stejnou chybu! Přestaňte týrat sebe i přítelkyní nesmyslnými hovory, které stejně nic neřeší. Máte příležitost poznat svět, nové lidi a jiný život. Jestli váš vztah nevydrží, nestál za nic! ;) Navíc si myslím, že to, co obě teď děláte, to s láskou nemá vůbec nic společného.

hodnocení

0x

Zdravím. Nenechte sebou manipulovat a ani se nedejte citově vydírat. Vydržte a dotáhněte do konce to, co jste začala..! Pokud vám na sobě záleží a máte se rády, určitě to lze překonat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]