Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zastavit škytavku?

Od: anushkaaa odpovědí: 7 změna:

Já mám skoro každý den štikavku jak ji zastavit?Poradte plosím*slunce*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

3x

Pít, zadržovat dech, dát si do pusy lžičku cukru a polknout s vodou. Při pití možno držet zacpaný nos nebo ještě lépe mít zadržený dech a ruce nahoru a napít ti dá někdo jiný. Akupunkturní body jsou na koncích ukázováčku na rukou, můžeš zadržet dech, podat někomu ukazováčky, ať je silně tiskne, před tím než se nadechneš je pustí. To je vše, co pomáhá mně. Jinak bych šla k doktorovi, jestli máš v pořádku jícen, denně je to divný

doplněno 14.04.09 15:10:

Taky to mám z únavy nebo ze zimy

jim*
hodnocení

3x

Poproste nekoho druheho aby vam dal napit ze sklenice vodu-vy si sklenici ani nepridrzujte-funguje -vyzkouseno nekolikrat

Jasně, oba se bojí, že rozlijou, tak zadrží dech i ti co jsou v místnosti. Moje maminka říkala, že to kape krev na srdce *bzum* ale je to vpodstatě křeč bránice. Z nějakého nevysvětlitelného důvodu.

Bránice se křečovitě stahuje, protože je podrážděná - přejezeným žaludkem, smíchem, ... Bránice je hladký sval, škytavku nelze ovládnout vůlí. Pomáhá zadržení dechu, které vyvolá protitlak na bránici.

hodnocení

2x

Nezastavovat. Vydrzet.

Staci par let a dostanes se do Guinessovky. Nejdele trvajici skytavka trvala zatim pouze 68 let (od roku 1922 do roku 1990, Američan Charles Osborne).

Pri kazdem skitnuti si udelej carku. To se bude lepe pamatovat.

Jinak mne vzdycky (vetsinou) pomohl opravdu hluboky nadech a zadrzeni dechu jak to jen jde. K doktorovi urcite muzes. Neco Ti zrejme drazdi branici.

hodnocení

2x

Mám podobnou techniku jako Axus. Hluboký nádech do břicha, zadržet nadlouho dech a pak pomalu opatrně vydechnout.

katerina*
hodnocení

2x

na lžičku trochu sody je to ošklivé, ale zabírá to. Pokud je to trvalejší budete mít problém s bránicí která škitavku způsobuje tak navštivte lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]