Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce a mám vásleduh¨jící dotaz: V jedné restauraci jsem si dal řízek (býčí žlázy) a řízek byl podle mě tak jak bych si ho představoval - trojobal (nebo kolika nevím), byl krásně nadýchaný, křupavý - nepřilepený na masu. Neví někdo jak tohoto docílit?
Býčí žlázy jsem už delší čas nepřipravovala. Dříve se jen těžko daly sehnat, dnes je sice mají v Globusu pravidelně, ale cena je hodně vysoká. Navíc je mám ráda jen já sama, manžel je nechce.
Před přípravou je nakrájím na plátky a nechám přes noc namočené v mléce. /odstraní se tak charakteristická pachuť/. Žlázy při smažení pustí dost vody, maso se ke kůrce nepřilepí. Hodně se zmenší a ten strouhankový kabátek je pak velký.
Proto jsem se naučila žlázy nejprve krátce na oleji prudce osmahnout a když se zmenší, teprve potom je klasicky obalovat. Před smažením ponořím každý plátek jednou stranou do rozšlehaných bílků a touto stranou je pak dám do oleje. Druhou stranu smažím normálně, bez bílků. Jsou pak křehké a chutné.
V restauraci jsem je však nikdy v nabídce neviděla. To bych si je určitě dala. A děda by brblal. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.