Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nadýchaný a křupavý řízek

Od: karelst® odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny rádce a mám vásleduh¨jící dotaz: V jedné restauraci jsem si dal řízek (býčí žlázy) a řízek byl podle mě tak jak bych si ho představoval - trojobal (nebo kolika nevím), byl krásně nadýchaný, křupavý - nepřilepený na masu. Neví někdo jak tohoto docílit?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Býčí žlázy jsem už delší čas nepřipravovala. Dříve se jen těžko daly sehnat, dnes je sice mají v Globusu pravidelně, ale cena je hodně vysoká. Navíc je mám ráda jen já sama, manžel je nechce.

Před přípravou je nakrájím na plátky a nechám přes noc namočené v mléce. /odstraní se tak charakteristická pachuť/. Žlázy při smažení pustí dost vody, maso se ke kůrce nepřilepí. Hodně se zmenší a ten strouhankový kabátek je pak velký.

Proto jsem se naučila žlázy nejprve krátce na oleji prudce osmahnout a když se zmenší, teprve potom je klasicky obalovat. Před smažením ponořím každý plátek jednou stranou do rozšlehaných bílků a touto stranou je pak dám do oleje. Druhou stranu smažím normálně, bez bílků. Jsou pak křehké a chutné.

V restauraci jsem je však nikdy v nabídce neviděla. To bych si je určitě dala. A děda by brblal. :) Jaga.

hodnocení

Zajímavé - zkusím.

Ale když jsem je dělal normálním klasickým způsobem, tak právě že nadýchané nebyly (tak bych je chtěl). Prostě normální řízek. Proto jsem se ptal.

Ale díky, a díky všem.

 

hodnocení

0x
avatar lego

Pokud si dobre vzpominam, tak se pridavalo trochu kypriciho prasku.

 

hodnocení

0x

Zkuste Panko strouhanku - je křupavější. Dá se pořídit i ve vietnamských potravinách.

 

hodnocení

0x

Skúste sa opýtať kuchára na jeho fígeľ.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]