Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracování česneku

Od: huntirovak* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, Jak je možné že když umelu česnek a přidám sůl a uložím do skleniček tak mě ta česneková pasta zezelená. Co mám udělat aby se to nestávalo? Děkuji za radu a přeji krásný den.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zelená, když v umleté hmotě jsou i kousky výhonků, kterí ji zabarví. Ale kromě vzhledu to ničemu nevadí.

hodnocení

2x

Zelené výhonky se odstraňují i zevnitř česneku, pokud jej hůř snášíme, jhe nám po něm těžko, nebo nám dráždí žlučník. Česnek bez nich prý nedráždí a je tělem dobře přijímán. To radili v nějakém tom pořadu o zdraví.

hodnocení

2x

Já z česneku vyrábím pesto. Oloupu do vyšší sklenice, půllitr na pivo je ideální, zaliju olivovým olejem a namixuji ponorákem do hladké pasty. Ve skleničce od jogurtu, ve dveřích ledničky vydrží. Ten poslední jsem měla skoro 2 roky, protože byl k dostání čerstvý. V soli jsem mívala od rodičů a vždycky byl zelený. V oleji nezelená a ani nečpí. *palec*

doplněno 01.09.17 18:09:

Jojo, jen ty dvě. Mám to odzkoušeno snad 5 let. *palec*

pohanka*

To je zajímavý recept. Asi ho vyzkouším. A jenom ty dvě indegrience?

pohanka*
hodnocení

1x

Pokud melete na mechanickém, ručním mlýnku, tak si myslím, že to je také z něj, /jako Aja/. Tam prostě něco reaguje s česnekovými silicemi. Je to litina a ošetřená - zdravotně nezávadný cín. Maso se mele zcela bez problémů.

Třeba cibule se na těcho mlýncích nesmí mlít /nedoporučuje/, protože je potom hořká.

hodnocení

0x

to se hodně stává u zahraničních česneků, pak také u česneků, které už jsou zralejší, já prohlížím každý stroužek a jakmile je v něm už zelený klíček, tak ho nepoužiji a poslední, měl by být mlet v nerezovém mlýnku, já osobně ho sekám v sekáčku, vypadá to daleko lépe

hodnocení

0x

Ještě doplním, tu nadrcenou pastu uchováváom ve tmavé sklenici v lednici a vydrží krásně bílý až do příštího léta, dávám česnek se solí v poměru 4 ku 1.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma česnek v soli

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]