Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Jak je možné že když umelu česnek a přidám sůl a uložím do skleniček tak mě ta česneková pasta zezelená. Co mám udělat aby se to nestávalo? Děkuji za radu a přeji krásný den.
Já z česneku vyrábím pesto. Oloupu do vyšší sklenice, půllitr na pivo je ideální, zaliju olivovým olejem a namixuji ponorákem do hladké pasty. Ve skleničce od jogurtu, ve dveřích ledničky vydrží. Ten poslední jsem měla skoro 2 roky, protože byl k dostání čerstvý. V soli jsem mívala od rodičů a vždycky byl zelený. V oleji nezelená a ani nečpí.
Jojo, jen ty dvě. Mám to odzkoušeno snad 5 let.
Pokud melete na mechanickém, ručním mlýnku, tak si myslím, že to je také z něj, /jako Aja/. Tam prostě něco reaguje s česnekovými silicemi. Je to litina a ošetřená - zdravotně nezávadný cín. Maso se mele zcela bez problémů.
Třeba cibule se na těcho mlýncích nesmí mlít /nedoporučuje/, protože je potom hořká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.