Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostihy a trauma

Od: kesinaa odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

omlouvám se, pokud to do této rubriky nepatří, ale mám problém. Je mi 19. let. Když jsem byla malá, mohlo mi být tak 9 let, byla jsem se se svými rodiči podívat na dostizích, a přímo před námi se stala nehoda - jeden z koní si na dráze zlomil nohu. Od té doby mám z dostihů vysloveně hrůzu a nedokážu se na ně naživo dívat (v televizi mi to nevadí). ,,Problém" je v tom, že ráda fotografuji koně a kamarádi mi říkají, ať se zajedu na ty dostihy podívat. Na jednu stranu bych ráda jela, ale na druhou stranu mám přímo panický strach z toho, že se tam opět něco stane.

Vím, že takový je život a koně se mohou ošklivě zranit třeba i při parkuru, na vyjížďce nebo ve výběhu, ale nemůžu si pomoci. Napadlo mě, že bych to probrala i se svým psychologem, ale bojím se, že je to hloupé a nedůležité téma.

Poraďte mi, prosím .

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je opravdu potřeba ty koně fotografovat na dostizích? Myslím, že na fotografování je mnoho lepších prostředí, kde žádná taková nehoda nehrozí. I kdyby Ti ten psycholog pomohl a pak se zase něco stalo... Stojí Ti to za to?

hodnocení

2x

Zdravím. Některé zážitky v nás mohou skutečně vyvolat trauma na celý život. Pokud máte z něčeho strach a bojíte se toho, nestyďte se a klidně tuto záležitost se svým psychologem proberte. Svěřte se mu a on vám poradí jak překonat tuto překážku. Vůbec to není hloupé. Potřebujete jen dodat odvahu a zkusit udělat něco, čemu se bráníte. Ale i když to nedokážete ani s pomocí psychologa, nedělejte si z toho nic. Jsou i jiné pěkné věci k focení, nejen koně. A jeden nepěkný zážitek lze nahradit spoustou jiných - pěkných a příjemných.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud již máte "svého" psychologa, tak to s ním proberte - je to profík a žádné téma by ho nemělo překvapit. Zdravím!

doplněno 09.09.17 11:30:

kesinaa - už jste to probrala s tím psychologem a pomohl Vám? Už fotíte koně třeba jen na pastvě?

hodnocení

1x

Psycholog řeší daleko větší banality. Získala jstre psychický blok a ten se dá odstranit. Je to jako, když se Vám stane autonehoda a bojíte se vrátit za volant. Řada žen za něj už nesedne, ale když s tím budete pracovat, tak si "za ten volant" sednete znovu. Právě proto je tu psycholog, aby Vám poradil jak a zbavil Vás Vašeho trauma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]