Nejste přihlášen/a.
Zatím jsem kromě vlastní ruky a nože nic dobrého nenašla. Nůžky na bylinky - tam polovina blylinek zůstane, různé ruční i el. sekáčky je taky nesekají v malém množství.
V malém stříhám nůžkami - obyčejné, ne na bylinky - nebo nasekám velkým nožem.
Na větší množství k uskladnění jsem dostala kdysi dobrou radu - otrhat lístky, nasypat do sáčku a zmrazit v tenčí vrstvě. Po zamrazení se obsah v sáčku rozválí válečkem na nudle.
Ad aja - Na tom nezáleží - jen ty vlhké se hůř rozvalují (zmrznou do bloku), tak to chce tenčí vrstvu. Pak se můžou sesypat.
Stříhám obyčejnýma nůžkama, které používám pouze na potraviny. Jsou pověšeny u kuchyňské linky na háčku, tedy vždy po ruce. Dělám si hodně bylinkových čajů z čerstvých bylinek přímo ze zahrádky a stříhám je potom rovnou do skleněné konvice. Odpadne potom mytí prkýnka, které tím pádem vůbec nepoužiju.
Pouze petrželku kudrnku do polévky krájím na prkénku hodně na jemno.
Bylinky jinak suším na sítech a buďto potom odrolím do pytlů, nebo vložím vcelku do obalů a drtím až při potřebě v zimě, aby se vše rozvonělo.
Jinak, když šlo něco do soli, tak na velkém vále pokrájet velkým nožem a napěchovat do sklenic. Ale do soli již nedělám, právě kvůli snižování konzumace soli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.