Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mamograf - dokdy

Od: evicka* odpovědí: 10 změna:

Nevíte někdo, do kolika let by měla žena chodit na mamografické prohlídky? Na jedněch stránkách jsem četla, že od 45 do 69, na druhých zase, že od 45 do konce života. Nevíte někdo, jak to je?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dokdy? Do konce života! Na onkologii jsem potkala mnoho žen ve vysokém věku života. Dokonce i hodně staré stařenky. *plac* Ta svině rakovina, ta nemá hranice! Buďte ráda, že za tohle vyšetření, které vám může zachránit život, neplatíte. Važte si ho a nehledejte výmluvy a důvody!

hodnocení

3x
To je jako kdybyste se ptala, do kolika let může mít žena rakovinu prsu.. Žena by měla chodit na prohlídky tak dlouho, dokud bude chtít být živá a zdravá..

hodnocení

3x
Vekova hranice na mamograf není určena.
Mamograf je součástí preventivních prohlídek do konce života. Jen bych zvazila,zda je nutne nechat se ozařovat mamografem každé dva roky (pokud žena není v rizikové skupině).
Tuším,že ve Švýcarsku už mamograf v rámci prevenci zrušili. O bezpečnosti by se dalo diskutovat. O:(
Stejne jednolete prohlídky u gynekologa nemají věkovou hranici.
Ženy chodi na mamograf a na gynekologa zapomínají.
mam*

Na mamograf jsem nikdy nesla a ani nepujdu, dokud nebudu kaslat na zbytecne ozarovani. Vzpominam na roky po havarii Černobylu, kdy bylo rentgenovani zakazano az na nejnutnejsi pripady. Preventivni ozarovani jen kvuli vyuziti draheho pristroje je trestuhodne plytvani zdravim, kterym se maji zaplatit horentni náklady za porizeni spravne receno pouze "diagnostickeho" zarizeni, treba na sono a dalsi rentgeny taky nezvou preventivne.

hodnocení

1x

Chodí se od 45 let. Od tohoto věku hradí vyšetření pojišťovna. Mladší pacientky mohou jít také, ale hradí si vyšetření samy. Pokud nemají nějaké problémy, kdy je třeba mít je podchycené. Je to zhruba 800 Kč. A do kdy? Je to trochu hloupá otázka. Do té doby, dokud je pacientka naživu. ;) Po smrti už tam nepůjde, to je snad logické.

Chodím každé 2 roky a není mi to na obtíž. Aspoň vím, že je všechno v pořádku. Kdo je odpůrcem mammografu, ať se zamyslí. V sousední vsi právě bojuje o život paní - 40 let, 3 děti - rakovina prsu ve vysokém stádiu. Pokud si snad někdo myslí, že mammograf je k ničemu, je to jen jeho rozhodnutí. Já pokaždé odcházím klidná, že je všechno tak, jak má být. Jaga.

hodnocení

0x

Nevím, jestli je věk stanoven, ale asi dokud chce být žena sledovaná.

liska*
hodnocení

0x

Já bych tam zatelefonovala.

hodnocení

0x

U nás otravují od padesátky každý druhý rok, prostě přijde papír, že máte jít tam a tam.

Však jo. Ať otravují. Je to vaše tělo, vaše rozhodnutí. *smich2*

culdabulda1*

no - já myslím, že Vás k tomu nutit nikdo nemůže - pokud podepíšete nějakej "revers" nebo jak se tomu říká, aby nebyl obviňován Váš lékař za zanedbání péče ... Lidí je na světě jako "sra.. " ! - jak praví klasik a má pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]