Kdy plnit linecké cukroví?

Od: Datum: 12.12.12 12:36 odpovědí: 9 změna: 14.12.12 08:50

Zdravím,

je mi jasné, že cukroví s krémem se plní až těsně před Vánoci, aby krém nekysnul, ale jak je to s marmeládovým cukrovím? Můžu ho naplnit a slepit už teď?

Díky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.12.12 12:43
avatar

pokud nejde o krém, který má nižší trvanlivost plňte hned. Marmeláda neuschne, naopak krásně prolne do těsta. Cukroví je dobrý skladovat v prodyšné krabici v ne suché místnosti, aby ještě nabralo okolní vlhkost.

doplněno 12.12.12 12:47:

jen doplním že kupovaný rybízový džem Hamé není nic moc - chuť dobrá, konzistence řídká - vše se vpije do těsta a mezi slepenými kousky toho moc nezůstane. Není nad poctivou domácí!

doplněno 12.12.12 12:53:

poslední věc, kterou hodně lidí opomíjí: horní část cukroví se cukruje ještě neslepená. Proč? Marmeláda pak uprostřed krásně "svítí", je lesklá, jasně červená. Pokud na ni přijde cukr, zmatní a trošku oslizne. Chutná stejně dobře, ale o něco hůř vypadá.

Kdo se bojí, že se cukr na cukroví rozpustí a cukruje až těsně před podáváním bojí se zbytečně... zkuste to někdy jinak. :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mowla*
Datum: 12.12.12 12:48

Klidně můžeš... Marmeláda max. oschne na povrchu (tam, kde nebude mezi dvěma vrstvami pečiva), ale chuť nezmění - tak moc času už do Vánoc nezbývá...

doplněno 12.12.12 13:18:

Krabice i krabičky na skladování cukroví musí být prodyšné - větratelné, jinak cukroví může zatuchnout...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.12.12 12:49
avatar

U nás se linecké slepovalo včera.

doplněno 12.12.12 13:13:

...a linecké se samozřejmě necukruje *jasne*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.12.12 12:54

Všechno plním hned - přikyji alobalem a zavřu krabici a nic se nezkazí a neznehodnotí- uložím do chladna .

Nesnáším se s tím babrat zase znovu , vše brát znovu do rukou.*cert*

doplněno 12.12.12 15:17:

také slepované necukruji- pouze pracny a vanilk. rohlíčky

Ohodnoceno: 0x
 
Od: napa
Datum: 12.12.12 13:07

Můžu mít cukroví zavřeno v "mikrovlnkové" krabičce nebo tam se tak dobře nerozleží? Bohužel na skladování větších papírových nemám místo, takže mi nezbývá než hrát tetris s malý krabičkami...

Díky.

Od: ron*
Datum: 12.12.12 13:35

Ano, cukroví skladujte v chladnu v jakékoliv neprodyšné krabičce. Marmeládou slepuju také hned po upečení, krásně se rozleží - plánuju v sobotu. Linecké necukruji.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.12.12 15:23

Pecu zrovna dnes a budu rovnou slepovat marmeladou.Nekdo i slepena cukrovi,strci na chvilinku do trouby,aby trosku zaklihlo.Letos se chystam plnit i nutelou,ale jeste jsem nikdy nedelala a u ni si s plnenim nejsem jista,aby to neokoralo.v neprodysne krabici by nemelo.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kopretina25*
Datum: 12.12.12 19:31

Zdravím,

ano můžete naplnit marmeládou linecké cukroví. Nic tím nepokazíte, alespoň se ještě trochu rozleží a změkne. Já ho plnila již včera. Hezké svátky, šťastné a veselé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.12 08:50
avatar

Linecké plnit až v noci před Štědrým dnem. Sousedka se unáhlila a už linecké nemá*smich*. Teď vážně, plnit klidně můžete a doporučuji dobře uschovat.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.