Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám dělat fitness, když mě to nebaví?

Od: lenkakuc odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chtěla bych zhubnout, ale nemám ráda fitness, ani zvedání váh, nemám ráda ani běh. Na internetu píší, že nejlépe se hubne, když se zvedají váhy (tělo pak pálí kalorie regenerováním svalu), ale když mě to nenaplňuje, měla bych to dělat?
Mnohem radši mám jógu, ale s tou se mi moc dobře nehubne.

Neporadili byste mi něco?
Lenka

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Nesouhlasím s první odpovědí → "hubnoucí diety" jsou nesmysl. Jediné, co může dlouhodobě pomoci, je celková změna životosprávy a pravidelný pohyb.

Pohyb by Vás měl bavit. Takže klidně dejte přednost tomu, co máte ráda. Pokud zároveň i vhodně upravíte životosprávu, výsledek se po nějaké době dostaví. A pravděpodobně větší a trvalejší, než po jakékoliv dietě.

hodnocení

1x

A držet dietu Tě baví? Hold, jsou jen tři cesty, dieta, sport, nebo kombinace obou. Nepíšeš, jak velkou máš nadváhu, tak ani nevím, jestli čínky jsou nutné. Co běh, dvacetiminutové cvičení doma, spining, kolečkové brusle, kolo atd.? Je toho dost, co se Ti nabízí, stačí jen chtít. pokud se nerada hýbeš, tak musíš snížit kalorie. Jinak to nepůjde.

eivlis*
hodnocení

1x
Blesik to popsala skvele..-:)Vzdy je treba neco udelat, cokoliv..Bud budu min jist, ale casto a pak to bude dyl trvat, nebo min jist a casto-nejmin.4-5x a k tomu se i hybat-jakkoliv a pak to pujde ,mnohem rychleji, ale vzdy je treba dodrzet, ze prijem musi byt mensi nez vydej..Nejlepsi je jist casto tech 4-5x denne a malo a do toho se jakkoliv hybat(cokoliv vas bavi-brusle,rychla chuze-cokoliv,ale svizne).Nedavno jsem si koupila vsechny dily knihy- Brichač Tom-Neni to reklama, ale realita..Sama jsem za zivot nekonecne hubla a po porodech zase tloustla a trvalo mi dlouho nez jsrm pochopila, ze jist casto a malo a krapet se hybat je zaklad..
iz*

"Blešík to popsala skvěle".

Nepopsala: "Hubnoucí dieta" obvykle vede jenom k jo-jo efektu. Chce-li někdo, aby hubnutí mělo trvalý efekt, musí změnit životosprávu.

eivlis*
...Cetla jsem u -Blesik-
"mezi radky"...-:)a nejak jsem vycitila, ze Blesik pise a mysli, ze dieta = alá omezit jídlo, vice sportovat atd..Je jasne, ze to takto myslela..-:)Diety jsou jasny nesmysl a jedine co pomuze je zmena zivotniho stylu a vryt si ten novy zivotni styl do hlavy..

hodnocení

1x
Ahoj.
Když tě něco nebaví,
tak to nedělej.
Kup si švihadlo,to jdou kilča dolů.
Plavání,další super věc.
Tenis,beach volejbal,pinčes,badminton.
Kolo,běh,obyčejná svižnější chůze.
---
Jejdá,sportů existuje nespočetně.
Musíš najít ten,který ti bude pasovat.
---
Jídlo?
Tady se to řeší stále dokola.
Nějakých 5-6 jídel denně je mýtus.
Zavedla ho kdysi Cajthamlová s Havlíčkem.
Jez,když máš hlad.
Ovšem,pod pojmem "jídlo" se skrývá past pro lidi,kteří samou rozežraností nevědí,co by do pusy strčili !
---
Schválně : - Čočka s volským vejcem a dejme tomu rajčatový salát.
- Svíčková se šesti.
---
Po čem budeš více kynout?
Po čem budeš mít dříve hlad?
Co ti dodá větší energii?
Vitamíny,minerály,vlákninu?
---
Takhle je nutné začít uvažovat.
Přemýšlet nad tím,co jím !
To je celé kouzlo ;)

stir*
hodnocení

1x

hubnout se da i na gauci, človek u toho nemusi cvicit. Stací jen zmenit jidelnícek, a k peknemu telu se doslova prozrat bez hladovení.

iz*

Se změnou jídelníčku (životosprávy) souhlasím.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud vás baví joga, tak asi se zbytečně nepřežíráte, ne? To totiž k józe moc nejde. I v józe přeci existují pozice, které přispívají ke štíhlé postavě tím, že vám zpevní svaly. Co znám jogíny, tak většina je jich štíhlá. Jestli vás nebaví fitness, tak zařaďte do své pohybové aktivity více rychlé chůze a máte to.

72mona3*
hodnocení

0x

Chtěla bych, ale...

Už to je špatně. Žádná ale. Život je o kompromisech, ale pokud něco chceme, je třeba si za tím jít. Promyslet si co jíme. Nejsem zrovna nejmladší, ale zhruba od května jsem začala sledovat, co jím. Odbourávala jsem takové ty "mezi mňamky"- zbodnu na co přijdu, zjistila jsem, že kolikrát něco žvýkám jen proto, že je čas, při nákupech sleduji obsah tuku, cukru (nekupuji light, ale vždy koupím to, co je bez zbytečných ochucovadel) a chodím. Hodně. Když mi to záda dovolí, tak i běhám. Za tu dobu mám tři kila dole. Není to moc, ale když uvážím, že se téměř vůbec neomezuji, tak je to skvělý výsledek. A co se píše na internetu...

Každý máme jiný metabolismus, jiné nastavení. Nelze říci, že to nebo ono je nejlepší pro všechny... a že to tam píší? Před pár lety psali určitě něco jiného. Dělat něco, co vás nebaví? No, asi nakonec budete muset. Nebo si najít něco, co vás bude bavit aspoň trochu. Prostě žádná ale, ale hýbat se. Bez toho to nepůjde. M.

nesmysl
hodnocení

0x

To je naprostý nesmysl, prosím odkaz kde na internetu píší že se hubne zvedáním vah? Stačí se podívat na vzpěrače jak jsou "hubení" :D

Hubne se pohybem, čím dýl tím líp, porovnejte si vzpěrače a maratonské běžce.

Spravne, zvedaj se cinky a ne vahy.
Neco z fyziky: vaha je bouda a v ni dedek s fajfkou.

lucka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

A plavání nebo třeba jízda na kolě Vás nebaví? S tím se dá také hubnout velmi úspěšně :) Navíc třeba až by jste viděla výsledky, začalo by Vás bavt i fitnes, nebo běh, jde o to začít :)

vanik
hodnocení

0x

Mě třeba pomohlo, že jsme dostal k narozeninám fitness náramek. V tu chvíli jak můžete sledovat přímo kolik už máte uběhnuto. Mě to dost motivovalo k tomu něco dělat. Ale pokud máte odpor k běhání, tak musíte najít to co Vás baví.

hodnocení

0x

Po józe se taky hubne. Ale znám cvičitelky, který jsou při těle. Pokud máte ráda sladké, tak ho jezte míň.

doplněno 25.08.17 21:10:

Nejhorší jsou dortíky. Měla jsem kolegyni a ta milovala dorty a bylo to na ní vidět. Mně nedělá problém říci dortu ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]