Nejste přihlášen/a.
Celou dobu jsem byl vychrtlý, jedl jsem, na co jsem přišel... a ani kilo nahoru. Nedávno jsem se začal navíc dost aktivně pohybovat... troufám si říct, že i sportovat... a váha šla ještě trochu dolů...
Vtip je v tom, že mám rád pivo. Dávám si ho skoro denně a nedokážu si bez něj představit život :D (jako většina mužů v ČR).
A teď jsem zjistil, že jsem sice vychrtlý, ale na jednom místě se mi začaly objevovat slušné zásoby... na břichu :D Trochu závidím spolubydlícímu, ten pije MNOHEM víc než já, skoro se nehýbe... a sice má 90 kg na 180 cm výšky, ale tuk se mu ukládá na lepší místa, např. na záda a hruď, takže vypadá mohutnější a víc jako chlap.
Jak se dá s pivním břichem bojovat? (se zachováním denního pivka prosím) :D
Podle popisu budete astenický typ a Váš soused pyknický. Jemu také naroste břicho, ale trochu později.
Myslím, že moc nadějí nemáte, leda opravdu cvičit cviky na břicho. A to víc než vydatně. Omezit cukry, bílou mouku a sladké. V pivu toho máte víc než dost.
Dovolil jsem si googlit a zjistit, co ten astenický typ vlastně znamená. Tělesně by to možná i sedělo, ale povahově moc ne :D
Ty cviky na břicho - spálí se tím tuk, nebo vybudují svaly? Je sice moc fajn mít svaly na břiše, ale přikryté tukovou vrstvou jak dítě zamuchlané v peřince :D to už moc ne
Tělesné proporce se dají změřit, a tedy určit, který typ člověka kdo je. Povahové vlastnosti berte s rezervou.
Cviky na břicho - já si myslím, že obojí, co píšete. Spálí se tuk i vzniknou svaly, nebo alespoň nějaká svalová hmota.
Celkovým cvičením, protože určitě neskončíte jenom s cviky na střední partii těla, ale zkusíte i jiné cvičení, posílíte celé tělo a opticky si tělo vyrovnáte a zharmonizujete. V tělocvičně třeba navážete i nová přítelství, zažijete srandu a potom bude stačit jedno pivo a honem domů na kutě.
Ale vlastně v zadání píšete, že jste začal sportovat, tak to je dobře.
Cviky zpevňují, ale vy potřebujete běhat, chodit na túry. Dlouhodobý výkon střední či nízké intenzity. Určitě delší, jak hodinu. Nevážit se, ale měřit v pase. Pivo nahradit vodou. Sladká, tučná a moučná jídla, a laciné uzeniny nahradit zeleninou. Jíst ale ořechy, klíčky a semínka, byť jsou kalorická, abyste měl dostatek minerálů k dobré funkci orgánů a proti opotřebení pohybového aparátu. Pupek signalizuje úbytek testosteronu, chlapského hormonu. Pohyb, sport produkci testosteronu provokuje. Chce to vůli ke změně životního stylu. Ideální je ale absolvovat tohle ve dvou.
Nevím, co by na to řekla mladá, kdybych za ní přišel s tím, aby se mnou hubla svůj pivní břuch a zvýšila si testosteron
jen mě napadlo... voda
z kohoutku nebo balená?
Jsem z Brna a máme tu jednu z nejtvrdších vod v republice... kámen vzniká např. v rychlovarné konvici už po dvou provařeních
Ahoj, jsem take z Brna a nepozotuji, ze by se ve me kamen usazoval. Ikdyz jsem pribral, tak to mozna bude ono
jj, problém s pivním mozolem je hlavně ten, že jak se objeví, už se ho nezbavíte. Sklapovačky a podobné břišní cviky neúčinkují, protože byste jich musel udělat stovky denně a to psychicky nevydržíte. Cvičení se švédským kolečkem prý účinkuje velmi dobře, ale je s ním jiný problém. Zhuntuje vám plotýnky. Tudy taky cesta nevede.
Zkuste to, co dělám já. Chce to zpevnit figuru a srovnat záda. Vezměte činky, stačí pětikilovky, zvedejte je nad hlavu a pořádně se u toho natáhněte do výšky. Hrudník se zvedne, záda se vám narovnají a pivní mozol sice nezmizne, ale aspoň že zaleze.
I kdyby dělal 1000 sklapovaček tak mu to nepomůže. Chce to provádět intenzivní cvičení, nejlépe podle tepové frekvence tak, aby docházelo ke spalování tuků, ne cukrů. S tou zpevněnou figurou máš ale pravdu. Je to častý jev například u hubených děvčat, kterým vadí trošku viditelné bříško. Je to tím, že nejsou zpevněné, rovné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.