Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na mateřskou dovolenou

Od: hangal odpovědí: 1 změna:

Dobry den,

zajimalo by me, zda splnuji podminky na narok na materskou dovolenou, pokud bych nastoupila v nejblizsich dnech na neschopenku (PN). Do porodu mi zbyvaji 3 mesice. V uplnyulych 2 letech jsem byla na UP v obdobi 15.3.-4.5.2008 a v lete roku 2007 jsem byla asi 2 mesice na PN po operaci...dozvedela jsem se, ze doba na PN se nezapocitava do onech 270 dni odprac. za 2 roky. Nevim, zda tedy splnuji podminky pro narok na materskou.

A dale, zda PN ovlivnuje vysi materske, nebo se jeji vyse vypocitava z platu pred PN?

Dekuji za odpoved

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

0x

nárok na mateřskou má každá maminka a mateřská je určená sazba podle doby trvání mateřské dovolené. Potom jsou různé příspěvky atd. které se posuzují z předešlích tří měsíců. S toho potom vypočítávají nároky na peníze které můžete dostat. Pokud je sociální pracovnice alespoň trochu rozumná měla by vám veškeré věci vysvětlit a říci na co máte nárok a co k tomu všechno budete potřebovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]