Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První návštěva u gynekologa

Od: foxy odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chci se objednat ke gynekologovi kvůli antikoncepci, chtěla bych předepsat prášky. Je mi 21 a ještě jsem tam nebyla. Potřebuji doporučení od obvodního lékaře nebo tam stačí přijít a pojišťovna mi vyšetření zaplatí? Na oficiálních stránkách jsem našla svou pojišťovnu v seznamu. Ještě bych se chtěla zeptat, jak vyšetření probíhá, když tam přijdu. Určitě samotná prohlídka není pohodlná. Je dlouhá? A gynekolog mi sám předepíše vhodnou antikoncepci (prášky), které budou pro mě nejlepší? A bude to hned? Také bych ještě měla otázku, na co se mě bude ptát. Určitě, jestli mám menstruaci pravidelně nebo tak něco.. Děkuji :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, žádanku od obvodního nepotřebujte, můžete tam jít jen tak. Vyšetření se neplatí. Jak to probíhá? No, sestra si vás zaregistruje, pošle vás za doktorem (doktorkou). Ten se vás bude ptát na první menstruaci, pohlavní styk, problémy, výtoky apod., pravidelnost menstruace... Pak si vylezete na kozu a doktor vás vyšetří. Předpokládám, že nejste panna, takže normálně pomocí zrcadel. Pak slezete z kozy, oblečete se a budete si dál povídat, řeknete, že chcete napsat prášky, domluvíte se jaké. A to bude vše.

foxy
hodnocení

Jsem ještě panna. Ovlivní to způsob prohlídky?

Ano, ovlivní, hlavně to doktorovi řeknete ještě před prohlídkou.
A nedá mi to - u doktora jste měla být už dávno, i když nežijete sexuálním životem.

Ano, ovlivní to způsob prohlídky. Bude vás prohlížet nespíše přes konečník. Aby nenarušil panenenskou blánu nástroji. Na poševní vchod se mrkne jen pohledem.

hodnocení

0x

S tím neplaceném si to ověřte v konkrétní ordinaci - u nás se třeba hradí některé jednorázové nástroje - a někteří lékaři mají různé příplatky mimo to, co hradí pojišťovna.

hodnocení

0x

Ptáte se, jestli to bude hned. Pravděpodobně si přejete začít užívat antikoncepci co nejdříve. Pro jistotu počítejte s možným zdržením:

1. Vámi vybraný lékař(ka) nepřijímá nové pacientky. Je vhodné se ještě před cestou do ordinace telefonicky zeptat, jestli lékař přijímá.

2. I když vás jako novou pacientku administrativně přijme, na skutečnou prohlídku se zřejmě budete muset objednat.

3. Se současnou perorální antikoncepcí (prášky) nemám vůbec žádnou zkušenost, ale teoreticky je možné, že některá se začíná brat první den menstruace, nebo desátý den, nebo tak nějak.

A nezapomeňte si s sebou vzít průkazku pojišťovny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]