Nejste přihlášen/a.
Dostali jsme od známe domácí švestková povidla,jsou hodně tuha nejdou ani vytáhnout ze sklenice.Potřebuji je použít k vánočnímu pečení a nevím si rady jak na to aby změkly.Ztuhlý med rozpouštím ponořením sklenice do teplé vody...ale povidla?abychom něco nezvorali,dejte vědět jak to děláte vy určitě to nějak půjde,ale jak? Díky
Tvrdá povidla pokrájet na kostky, přidat kapku vody, ne moc a pomalu vařit na mírném plameni pod pokličkou. Klidně třeba i hodinu.Občas zamíchat. Díky té páře povidla časem získají požadovanou hustotu a povolí. Ke konci vaření pro lepší chuť přidat 1 - 2 lžíce rumu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.