Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kolik mouky a jakou? tady to nepíšou

Od: mnam* odpovědí: 6 změna:
Dnešní recept ze seriálu Šéfkuchaři vaří jistě potěší milovníky italské kuchyně, přesněji čerstvých těstovin. Dnes pro vás totiž šéfkuchař pražské restaurace Aloha Stanislav Hošek připravil domácí tortellini plněné mozzarellou a sušenými rajčaty s rajčatovou omáčkou.
Článek
Základem čerstvých těstovin je bezesporu těsto. Když nemáte dobrý recept na ně, tak prostě dobré nebudou, ať už do nich vložíte sebelepší náplň. U té se samozřejmě fantazii meze nekladou, můžete použít jakoukoli sezonní zeleninu (skvělá je třeba dýně!) nebo i maso. Tyhle ukázkové s mozzarellou a sušenými rajčaty ovšem byly naprosto luxusní! :)
iFoto: Petr Makovička
Čerstvé suroviny jsou pro přípravu tortellin důležité
Na náplň si nachystejte:100 g mozzarelly, 100 g sušených rajčat, čerstvou bazalku a sůl. Na omáčku si připravte: 1 šalotku nebo 1/2 středně velké cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 dcl olivového oleje, 200 g loupaných sterilovaných rajčat, sůl a pepř. Na servírování budete potřebovat: 50 g másla, 1/2 dcl olivového oleje, čerstvou bazalku a rukolu na ozdobení.
Na pracovní desku nasypejte na hromádku mouku a udělejte v ní důlek. Do toho vyklepněte vejce a nalijte olivový olej.
Vidličkou vejce s olejem rozmíchejte a poté rukama postupně spojte s moukou, aby vzniklo hladké těsto.
Pak těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho do lednice na 2 hodiny odpočinout.
iFoto: Petr Makovička
Přípravu těsta nesmíte ošidit
Tento čas využijte na přípravu náplně a rajčatové omáčky. Na náplň nakrájejte mozzarellu, sušená rajčata na malé kostičky, čerstvou bazalku nasekejte najemno.
Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř a vše důkladně promíchejte.
iFoto: Petr Makovička
Náplň je potřeba zpracovat velmi najemno
Omáčku připravte následovně: V kastrolu na rozpáleném olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou šalotku a pokrájený česnek. Přidejte nakrájená loupaná rajčata včetně omáčky, ve které jsou v plechovce naložená, a krátce (asi 5 minut) povařte.
Nakonec vše rozmixujte dohladka a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
iFoto: Petr Makovička
Těsto nechte odležet a na vykrájená kolečka položte kávovou lžičku náplně
iFoto: Petr Makovička
Že složit tortellinu není těžké si vyzkoušel i fotograf
iFoto: Petr Makovička
Uvařené tortellini krátce prohřejte na másle

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar ildika

Mouku určitě hladkou, ale množství zkuste sama - ona je stejně každá mouka jiná. Musíte opatrně přisypávat dle potřeby.

 

hahanaj*
hodnocení

2x

dávám rozhodně polohrubou mouku - jen pak jsou výtečné

mnam*
hodnocení

Děkuji. Budu to dělat pro 6idí a tady ten recept má jen jedno vajíčko ..tak nevim jak to dopadne. Asi to budu muset zdvojnásobit.

 

hodnocení

1x

Mouka z tvrdé pšenice - proto jsou italské těstoviny jiné. Hledejte Semola di grano duro.

 

hodnocení

1x

Tortellini - nudlové těsto./Česká kuchyně/.


Nudlové těsto :


 

iz*
hodnocení

0x

Já bych použila prosátou hladkou mouku, množství bych odhadla podle velikosti vejce. Radši trochu méně a v případě potřeby přidat (naopak by se to nemuselo podařit).

Základní recept na domácí těstoviny uvádí 350 g hrubé (nebo dobré hladké) mouky, 2 vejce a 1/8 litru vody.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]