Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodnatý výsledek cukety

Od: maky® odpovědí: 9 změna:

At cuketu zapékám, nebo smažím, výsledek je takový vodnatý, na povrchu zapečeno hezky, ale kolečka cukety vodnatá. Jak bych tomu mohla zabránit? Používám remosku, např. kolečka zalitá vejcem se sýrem, nebo plněná, stále hodně vodnaté. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Cuketu musíte prvně nakrájet na kolečka,rozložit třeba na plech a posolit.Ona ze sebe tzv.vypotí tu vodu.

Tím pádem vodnatá nebude.Posléze omyjete od té soli a osušíte třeba utěrkou.Následovně ji použijte na jakýkoliv způsob.

hodnocení

aha, děkuji, posolila jsem a hned narvala do remosky, zalila vajíčkama a hned pekla.

Takže všechnu tu vodu vám vypustila do remosky - nepekla se, ale dusila.

01.08.17 15:47
hodnocení

:(

To máte sice pravdu, taky ji tak dělám, ale je fakt, že je plno receptů na zapečenou plněnou cuketu - půlka plněná, ale zkoušela jsem to dvakrát a nikdy to nebylo upčené tak jsem to vzdala.

hodnocení

1x

Pokud je cuketa starší, tak je důležité zbavit se té vnitřní části se semeny, ta je nejvíc vodnatá. Vydlabat ta semínka lžící a teprve ten zbytek upotřebit.

odvodnit
hodnocení

0x

Třeba lilek se má nakrájet na širší kolečka, posolit, a nechat chvíli pustit vodu na papírové utěrky nebo čistou textilní. U cuket to bude podobně.

sebod*
hodnocení

0x

Zkuste třeba grilovanou cuketu. Na plátky nakrájet cuketu, mrkev, ředkvičky, řepu... prostě to, co zrovna máte. Kápnu na to olej (ale ještě lepší jsou plátky špeku - to aby to nebylo tak moc zdravé :-D). Koření dle libosti. Česnek (ten dávám někdy rozmačkaný, někdy celé stroužky). Dám do trouby pod gril. Výborné. Jo a cuketu nijak předem vody nezbavuji - při grilování nevadí .

hodnocení

Všem děkuji za rady, příště se podle toho zařídím, ještě mám jednu obří v lednici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]