Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půlroční děcko-cena výživy a plín

Od: liska* odpovědí: 28 změna:

Jsem účastna diskuse, tak se i Vás zeptám. Kolik příjde měsíčně Sunar, kaše, přesnídávky ,polívky,šťávy ,děts. výživy a pampersky pro šestiměsíční děcko. Už se nekojí. Oblečení a děts. kosmetiku prosím nezapočítávat. Děkuji.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Tak záleží např na tom, zda matka vše nakupuje EKO. Potom se dostaneme klidně na 10.000,- Kč. Jestli je mamina normální a nezasažena ekošílenstvím tak 2.500 - 3.000 Kč

liska*
hodnocení

Chodí pro Sunar do drogerie Dm. Plíny ponejvíce z Lidlu, přesnídávky taky.

mot
jak vypada takovy EKO sunar? ten jsem jeste nevidel...
jestli si nepletete hodinky a holinky...
sebod*

mot. Až se naučíš číst, tak si znovu laskavě přečti dotaz. Tazatelka se neptá jenom na sunar (ono, víš, půlroční dítě se už neživí pouze sunarem, ale to je nad Tvoje chápání, že *smich*?). Ptá se i na přesnídávky, kaše, polívky atd.A tam už najdeš eko výrobky. Až budeš umět číst, tak pohledej na netu :-D A takto velkému dítěti již je možné dávat ovoce, zelenina atd. A tu máme také eko, jestli sis nestihl všimnout! :-D. Ještě že ses při svých rozumových schopnostech neoptal na ekoplínky *zed*. No nic, dávej pozor. co si v dešti natahuješ na nohy - jestli ne náhodou ty hodinky *haha*. V Tvém případě bych se nedivila...

mot
par prikladu misto planych slov prosim

Jak je ctěná libost - ostatní zájmové produkty si už račte vynajít sám. Technická poznámka - "sunar"s malým s je jakékoli mléko pro mimina.

alpik.cz/...

feedo.cz/...

zbozi.cz/...

drmax.cz/...

mot
presne jak sem cekal... bio nerovna se eko...hodinky a holinky...
01.08.17 23:06

*smich2**ua**haha*

hodnocení

0x

Samozrejmne si to jiz nepamatuju:)
Ale vim ze funkci a cenou nam vyhovovaly pliny od Helen Harper.

mot
hodnocení

0x
pulrocni dite zadne kupovane prikrmy, stavy, polivky nepotrebuje...uvarit zeleninu/maso dokaze i chlap :)
liska*
hodnocení

To bylo za nás, že se vařila zeleninka, pasírovalo skrz sítko. Mladá paní to většinou kupuje ve sklínkách.

mot
jak ktera, zalezi na tom jak moc je lina...

nebo taky na tom, jakého má dětského doktora a jak moc ho poslouchá *nevi* setkala jsem se s tím, že docela dost dětskařů, co k nim chodily dětné známé, doporučuje pro malé děti kupovat raději kontrolované hotové dětské výživy, než doma vařit z nekontrolovaných (nebo obtížně kontrolovaných) zdrojů.

Je potřeba vědět, kolik má zelenina či ovoce dusičnanů (a u plodin v supermarketu bych se na nízký obsah těchto látek vůbec nespoléhala). U domácí zeleniny/ ovoce z nehnojené zahrádky to jde. Malé děti jsou na dusičnany, ať už ve vodě neboi ve stravě, velmi citlivé.

iz*

I za nás existovaly hotové ovocně i zeleninové "výživy" pro děti. I tehdy záleželo na tom, co matky chtěly svým dětem dávat. Já jsem většinou vařila, měla jsem pocit, že vím, co dětem dávám. Hotové výrobky jsem používala minimálně.

vilik*
Moje příbuzná shodou okolností má děcko v podobném věku a přestože šetřit opravdu nemusí, taky si sklínky nekupuje.
Spíš než lepší dostupností je to pohodlností a prioritami dnešních matek. Když si vzpomenu, co musely udělat matky třeba jen před 20 lety, jaké například měly k dispozici elektrické spotřebiče a jak jsou ty dnešní oproti nim naprosto vyčerpané, že ani na facebook nejdou víc než 6x denně...
Ale já nejsem relevantní zdroj, když ani v rodině nedáváme peníze za promoci.
pb®
Ono je to taky o tom, co se s dětmi podniká. V ZOO, na hřišti, v lese, prostě kdekoliv venku se vaří blbě. Takže tam to sklenička jistí. Někde už jsou natolik vybavení, že je přístupná mikrovlnka.
jirka20
To,co si doma navaří,si mohou vzít ve skleničce sebou...i do lesa.
iz*

Program by se měl přizpůsobit dítěti, nikoliv naopak. Co dát dítěti doma normálně najíst a na hřišti nebo v ZOO třeba banán? Navíc – jak píše i Jirka – lze s sebou vzít jídlo vlastní výroby...

pb®

Jít do ZOO po obědě, to tam nemusím chodit vůbec. Minulý týden jsme tam byli 6,5 hodiny a hošíkům to bylo málo. Ne každé dítě jí banán, ne každé dítě umí rovnou kousat. Uvařené ve skleničce se v těchto vedrech zkazí velice rychle, koupené vydrží. Podřizovat program nejmladšímu může znamenat, že nejstarší nebude mít žádné dětství, protože se bude pořád sedět doma kvůli nejmladšímu.

A vůbec, já bych to nechala na rodičích, ať si krmí čím je jim pohodlné. Nikoho bych nezatracovala kvůli tomu, že používá "skleničky". To bych taky mohla zatracovat lidi kvůli tomu, že v práci chodí na oběd a jsou líní si uvařit doma kvalitní jídlo a donést do práce. Protože já to tak dělám. Mám 7mi měsíčního syna. Když jsem doma, tak nemám problém mu uvařit. Když jdu na celý den ven a to my chodíme docela často, dostane přesnídávku ze skleničky. A protože do nedávna ještě neuměl jíst ze lžičky, dostával to naředěné z flašky. A všichni mudrlanti nechť si trhnou nohou.

uznevim
hodnocení

0x

... 1000-2000 Kč.

liska*
hodnocení

Děkuji. Cenu, o kterou jde nejvíc, zmínili jen dva z jedenácti. Samozřejmě, že čekám jen přibližnou. Paní je průměr, takže zhruba každé druhé jídlo či ovocnou přesnídávku dává z koupené skleničky.

cena

Cenu plen neznám. Kamarád tvrdí, že jeho mimčo potřebuje na den daleko víc peněz než on, jelikož žena také vše kupuje, včetně přesnidávek i oběda pro kojence.

Kamarád snídá doma jeden rohlík a kafe, svačinu si koupí +chodí na meníčko v práci, večeři už si něco najde doma. Odhadem - kolik stojí svačina a oběd pro chlapa + možná nějaké pití? Že by 150,- Kč?

Dítě má podle něj větší spotřebu, dejme tomu 170,- Kč + 30 dní = 5 100,- Kč za měsíc . Zda je v tom kosmetika nemám tušení.

ještě k tomu můžete zjistit, že dítě má mírné alergie na určité prací prášky, jídlo, pleny...

Třeba nám u jednoho dítěte prošlo snad vše - druhé už potřebovalo plenky pouze od dvou dražších značek - ty levné mu způsobovaly opar. Jídlo zase vyrážku/ekzém - takže opět jen určitý výrobce, určitý typ. Samozřejmě jste najednou na násobcích částek.

Praní v extra prášcích - 2x dražších, jinak oblečení opět způsobuje zdravotní potíže. Další děti na tom jsou i hůř - od mala zjištěna diabetes, nutná bezlepková strava, ...

Částky tedy můžou být třeba 2000,- ale klidně 10000,- - pro tabulkové částky se poptejte na sociálce, ti vůbec neřeší, jestli člověk potřebuje jinou péči...

sebod*
hodnocení

0x

Lisko, tak si to tak nějak spočítej. Jídlo 5x denně. Kolikrát z toho ta máma navaří, kolikrát je to fakt "sklenička"? Takže průměr na jedno jídlo je 15 Kč. Máme 75 Kč na den krát 30 dnů. Cca 2.500. Když bude vařit, tak je to levnější. Plínky. Zase... Může jich spotřebovat 20 denně, nebo 10. Krát 30 dnů krát cena za jednu.

liska*
hodnocení

Sebod, počítala jsem a došla jsem k většímu číslu, než ostatní, proto jsem hodila dotaz "do placu". Chlapi čísla vyšší jak 2 000,- považují za přehnaná.

sebod*

Tohle se fakt u někoho jiného těžko počítá. My jsme třeba trošku podřídili jídelníček vnoučatům, když byli malí. Takže se vařila zeleninka a maso bez sole a koření, jim se po uvaření odebralo a my si to konečně ochutili *ua*. Takže takový oběd pro mrně vyšel na nulanulanic. To samé svačiny - udělal se pudink a zase to malé, za kolik toho snědlo? Ale když se někdo řídí "chytrými" knížkami a ještě na roce dítě krmí strerilně, tak potom to je pálka, co se utratí za jídlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]