Nejste přihlášen/a.
Další rozdíl je, že talián se po uvaření oloupe ze střívka. V mládí jsem obdivoval paní v jídelně u řeznictví, jak rychle a zručně ho oloupala, já si vždy spálil prsty, než jsem ho svlékl.
Také mám rád střívka na všech možných uzeninách, ale už za první republiky se z taliánů sundavalo. V dnešní době záleží z čeho je to střívko, někdy se dá sníst i z těch taliánů, záleží na výrobě u řezníka.
Talián se liší hlavně ve složení, základ by mělo být mladé, hovězí maso, nebo přímo telecí a koření - zázvor, kardamon, česnek, pepř, někde tymián, citronová kůra. Talián se plní do hovězích střev.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.