Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se srazí perník

Od: janinka* odpovědí: 10 změna:

již po několikáté se mi srazil perník,kde dělám chybu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vykuk*
hodnocení

1x

To jste na tom ještě dobře. U nás máme většinou problém, že moc rychle celý mizí a ani nestihne vychladnout ;)

hodnocení

0x

Dala jsi málo informací. Tak můžeme jen odhadovat. Vytáhla jsi ho z trouby příliš brzy. Nakukovala jsi do trouby a on "spadnul". Bouchla jsi plechem.

hodnocení

0x

Zkuste napsat recept a postup, jinak můžeme jen hádat. Já se domnívám, že to může být i příliš řídkým těstem.

hodnocení

0x

Nebo vyklopila horký? Píchám vždy špejlí, pokud ji vytáhnu suchou, je upečený.

doplněno 29.07.17 21:04:

hanahaj, jj, proč ne? My máme rádi vyšší, prořízlý a namazaný marmeládou, já občas peču ve spodku od staré remosky.

hahanaj*

perník nikdy nevyklápím krájím na plechu

hnipirdo*
hodnocení

0x

Čím zkoušíš perník jestli je upečený...prstem?

hahanaj*
hodnocení

0x

Zřejmě byl nedostatečně upečený... perník se mi tedy přiznám se nikdy nesrazil.

cesmina*
hodnocení

0x

A dala jste do něho potřebné množství kypřidla? Prášku do pečiva či jedlé sody?

sebod*
hodnocení

0x

Holčičky, když už tady pečete ;). Kterápak máte osvědčený recept na lité těsto? Já mám několik receptů, ale pořád nemůžu trefit ten, co dělala moje mamka. A já, trdlo, jsem si nenapsala recept.

Sebod, lité těsto? Jako třeba olejová: 2 vejce, 0,5 hrnku cukr krupice - sešlehat do pěny + pomalu přidávat 0,5hrnku olej, +1 hrnek mlíko + 2,5 polohrubá mouka s celým prdopečem. Ovoce, posypka. Nebo bez ovoce, část těsta obarvená kakaem. *palec* Nebo máš na mysli bublaninu? 3 vejce + 1 hrnek cukr, 0,5 hrnku olej, 0,5 hrnku mlíko, 2 hrnky polohrubá s prdopečem. Postup stejný. ;) Těch litých bude spousta. Podmáslí, zakysaná místo mlíka a mnoho dalších. A všude vanilkový cukr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]