Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obarvení kraťas na černo

Od: marek24 odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

asi před měsícem jsem si za pár stovek koupil velmi dobré kraťasy, mají všude kapsy a jsou velmi pohodlné. Byl to poslední kus. Nedávno se mi bohužel podařilo kraťasy umazat černým mazivem, které nejde vyprat.
Kraťasy jsou takové béžové (bílé) a ten černý flek jde strašně vidět.

Dají se ty kraťasy nějak obarvit na černo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží, z jakého materiálu kratasy jsou? Džínové a bavlněné se barví dobře. Koukni na cedulku na rubu, kde je složení materiálu a podle toho nakup v drogerii barvu. Nyní jsou různé značky a druhy barev, některé se nemusí vařit, jako byla klasická Duha.Černá chytá moc dobře, něco jsem se jako holka nabarvila na černo, ale to bývaly čistě bavlněné kousky.

marek24
hodnocení

65% bavlna
35% polyester
Takže to jako stačí koupit barvu, dát to do vody s oblečením a hotovo?

Musíte nejdřív odstranit to mazivo. Pokud byste sehnal barvu, která by kraťasy obarvila, v místě mastného fleku to určitě bude znát, pokud to vůbec chytne? Bavlna se dá obarvit dobře, s tím polyesterem to bude horší.

Tady zkuste pár návodů, co s flekem modnipeklo.cz/...

Nezkoušel jste je dát spíš do čistírny?

Víceméně ano - ale musíte se a) podívat nebo zeptat v drogerii, jestli je ta barva pro tohle složení vhodná, b) držet se návodu.

Ale ani v tom případě nemáte zaručený výsledek - záleží na tom, zda je ta skvrna vyčištěná natolik, že barva chytne stejně, nebo jestli nejsou poškozena vlákna (což ani jedno nemusí být vidět). Ale tmavý flek na černém bude vždycky rozeznatelný míň, než na světlejším podkladu - a nakonec vyhodit je můžete vždycky.

marek24, raději podle návodu. :)

hodnocení

0x

Ještě mne napadlo a zeptám se, v jakém místě je ten flek? Skoro na každé místo je možno přišít falešnou kapsičku, nebo nějakou nášivku, např. krtečka :-D no, to je hloupý vtip, že, tak pardón, ale něco by tam určitě našít šlo. Manžel měl často kapsu u košile od fixu, řešila jsem to všelijak, právě tř. našila na kapsu ještě malou kapsičku, nebo takovou patku s knoflíčkem, nebo nějakou značku, kterou jsem odpárala z džínsů, a pod.

marek24
hodnocení

No ono to nejprve káplo na levou nohavici (víc dolů) a jak jsem jezdil na kolobce, tak jsem to šikovně dal i na tu druhou... a docela se to rozmázlo, proto to chci obarvit komplet a udělat z nich černé... ono to bude asi i lepší, když prší, tak i s blatníkama se občas oblečení zaneřádí špínou... takže černá barva toto vyřeší.

Já jsem ty kraťasy vypral a ta skvrna už olejová není, je to prostě černý flek, který je v té látce... a nejde dolů.

Praktická informace pro všechny další fleky - nejdřív čistíme, pak pereme. Jednou zapraná skvrna už se na 99 % nehne.

marek24
hodnocení

Nešlo to vyčistit, tak jsem to aspoň vypral, ať to není mastné.

A navíc, barva na ni špatně chytá. Flek tam bude, ale jiný. Na černé dost viditelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]