Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dnes vaříte na oběd?

Od: lola* odpovědí: 70 změna:

Zdravím všechny..=) Tak co dneska vaříte na oběd?=) Potřebuji inspiraci a asi i nějakou tu změnu.=) Předem děkuji za nápady, recepty a tipy..=);)

70 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já se dnes budu mít báječně. Jdu na oběd k mladým, vnuk má 9 let. Dcera vaří skvěle, českou kuchyni málo, takže bude nějaká dobrota, kterou doma nevařím. A taky bude dobré víno a káva a kus dortu. Těším se moc! :)

doplněno 12.11.17 16:34:

Tak se musím pochlubit. My jsme měli lazaně a také hovězí líčka na víně s bramborovou kaší. Každý si vzal, na co měl chuť. A taky tyramisu a čokoládový dort. Presované kafe a bylo to bezva!

pt®

"babi", to jste se poměli a hlavně jste se užili pospolu a to je to nejlepší...:)

nikdo*
hodnocení

2x

Halušky s uzeným a kysaným zelím. K tomu 12° Plzeň.

cesmina*
hodnocení

2x

Slaný cuketový koláč-cukeťáč.

Cuketový koláč vyzkouším. Poslední dobou mám chuť si udělat koláč naslano.

pt®
hodnocení

2x

Večer jsem upekla rychlou kakaovou buchtu s tvarohem...

doplněno 12.11.17 12:33:

*jasne* Recept:

Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 pr. do pečiva, 1 hrnek cukru (dala jsem krystal), 2-3 pol. lžíce kakaa, 1a 1/4 hrnku mléka, 1 hrnek oleje, 2 celá vejce.

Náplň: 2 tvarohy (dala jsem ve vaničce), 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1 celé vejce (vše jsem promíchala vařečkou).

Těsto jsem rozmíchala ručním šlehačem a trošku větší polovinu nalila na plech s pečícím papírem, pak jsem nalila tvarohovou náplň "cikcak" (je řidší) a na na náplň jsem vylila zbytek těsta, opět "cikcak"

Peče se 30-40 minut na 170 st. nebo podle toho jak Vám peče trouba, dle vašich zkušeností. Přeji dobrou chuť...pt

Co dnes vaříte na oběd?
iz*

Pt, ta vypadá úžasně! Mohla byste nám prozradit recept?

72mona3*

Já jsem včera vyfasovala na ochutnávku kousek bábovky. Sestřička dělala. A co na té bábovce bylo zvláštního? Byla z dýně hokaido. *mnam* M.

hodnocení

1x

Nevařím - to by pro vás změna nebyla? :)

lola*
hodnocení

Dneska ne.. :D Dnes bohužel musím..=/

hodnocení

1x

Já se dnes těším na lečo. S chlebem. ;)

doplněno 25.07.17 11:30:

Líbí se mi tenhle recept: prosvet.cz/...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, oběd byl včera, tak dnes na něj budu v poledne vzpomínat . Nerozumím tomu, že si neuvaříte to, na co máte chuť. Není nutno stále vařit něco nového, když už jsou jídla vyzkoušená. Ocení to vůbec rodina nebo má raději vyzkoušenou jistotu? Takže, nejsem pro experimenty (kterých je plný internet). Zdravím!

doplněno 25.07.17 11:39:

Některá jídla (např. guláš) jsou stejně chuťově lepší až druhý den a ohřívaná.

doplněno 25.07.17 13:00:

lola - jasně, máte čas a zítra je také den. A stejně je nejlepší kuchař hlad .

tomas11*

tady recepty na vše kucharka.cbmonitor.cz/...

lola*
hodnocení

ben: No do zítra čas nemám..=P Mám tak hodinku do té doby než budu muset začít něco dělat..=) Hladový chlap není moc příjemný.. :D*smich* Ale nechci vařit stále stejná jídla.. :D A navíc.. My rádi experimentujeme.. :D A ráda se nechám poučit a fascinovat..=);)

rizzlah*
hodnocení

1x

Black bean noodles ( je naprd že pastu normálně v supermarketu nenajdete,

KMart - Praha, Ostrava, Frýdek, Mošnov

7/05/korean-black/...

hodnocení

1x

Já letos ujíždím na pečených bramborách, které pak poliju máslem s česnekem a dám si k nim nějaké prcmáslí. Teď je zajdu šoupnout do rozpálené trouby :)

Co dnes vaříte na oběd? #2
liska*

:-P Já je kmínuju, to víc voní.

ivaivaiva

Nakrájete na měsíčky - na osminky. Krasne se nafouknou a z obou stran zezlatnou . Polozit slupkou dolu

hodnocení

1x

Kuřecí řízky v bramboráku, přemýšleli jsme, co už jsme dlouho nemeli.

nikdo*
hodnocení

1x

K večeři byl salát Caprese s čerstvou vekou, a na zítra? Dneska jsem přinesl z trhu dýni hokaido, tak zítra bude dýňová polévka s provensálskými krutony a rybička na másle a na kmínu s bramborem a zeleninou.

doplněno 06.08.17 12:25:

Trochu jsem experimentoval, rodina to chválí, tak tady máte můj dnešní recept na dýňovou polévku a lá nikdo. Přečíst nejdřív celé, než se do toho pustíte. Postupně(najednou, jak kdo stíh), se připravují tři součásti.

Ingredience na vývar:
2ks bobkové listy, 1ks pomeranč 1ks skořice
na špičku nože mletého badyánu. Kdo má celý tak jednu až dvě hvězdičky.
2 cm celého očištěného zázvoru, každý podle chuti.
Ty dva cm jsou tak, aby to bylo trošilinku pálivé, ale aby to nebylo otravné.

Ingredience na dýni:
Asi 1,5kg dýně. Není to kritické. 5 stroužků česneku, 1lžička soli(vrchovatou).
Dýně snese klidně celou lžičku, ale kdo použil na vývar Masox, musí dát míň.
1/2dcl slunečnicový nebo olivový olej
Oleje prostě tolik, aby ten slaný česnek, šel namazat na ty dýně.

Ingredience na cibuli:
2 větší cibule, 10dkg másla, šťáva z toho okrájeného pomeranče, 2 lžíce medu, 2 dcl bílého vína

1 smetana na vaření(1 kelímek cca 200ml)dle chuti.

Postup
1.) Připravíme si vývar. Já použil drůbeží, někdo třeba zeleninový, jde použít i svařená voda.
Kdo použije Masox rozpuštěný ve vodě, je to na každém, potom ho má hned, ale pozor na sůl,
která se v dalším kroku dává na dýni na dýni. Tam se musí ubrat.
Já si dal vyvařit 4 drůbeží paličky se zeleninou, jako na polévku. Přidáme kůru z 1 pomeranče,
pozor, škrabkou seškrábneme jen vrchní oranžovou kůru. Ta bílá uvnitř je hořká.
Bobkový list, skořici,badyán, zázvor.
Táhneme tak dlouho, jak se vaří obyčejný vývar, no tak dlouho ne. Jak dlouho nás to bude bavit.
Asi hodinu až dvě.

2.) Dýni nakrájet, Hokaido oloupat netřeba. Poklást na pekáč a potřít směsí prolisovaného česneku
utřeného se solí a olejem. Česnek je tam pro chuť, olej způsobí, že se česnek při pečení nepálí.
Dáme do trouby péct asi na půl hodiny na 180-200°C. Prostě tak dlouho, aby změkla.

3.) Mezitím orestujeme na másle cibuli nakrájenou na hrubo na měsíčky(bude se mixovat s dýní).
Jakmile začne cibule hnědnout zalijeme ji připravenou směsí z pomerančové šťávy, medu a bílého vína.
Odvaříme co nejvíc, dokud směs nezačne hnědnout. Odstavíme. Ochutnáme a vší silou se držíme,
aby jsme to nesnědli jen tak.

4.)Teď to vše spojíme. Do hrnce dáme upečenou dýni z pekáče, orestovanou a odvařenou cibuli, Vývar přecedíme,
trochou vývaru odvaříme zbytky z pekáče od dýní a zbytky z nádoby ve které jsme restovali cibuli,
obé přidáme na dýni, zalijeme zbytkem vývaru, přidáme podle potřeby vodu a vaříme asi 20min.

Další už je nuda. Rozmixujeme, zjemníme smetanou na vaření, dochutíme solí(když je potřeba),
kdo má rád pálivé, tak dá buď víc zázvoru do vývaru, nebo chilli papričku. Pepř se do toho nehodí.
Když je to moc husté, naředíme svařenou vodou. Musí to být krémové a ne kaše.

Jako vložka provensálské krutony.
A kdo to chce mít extra, tak v tom vývaru povaří třeba chorizo klobásu,
po slití vývaru ji nakrájí na jemná kolečka, a použije jako vložku do talíře.
Ale to už je je obžerství a to desatero zakazuje, tak pozor. :)

Vím, že je to trochu složitější, než klasická dýňová polévka ale já jsem stará mlsnota.

Dobrou chuť.

doplněno 28.12.18 13:22:

Rajská polévka, knedlíky plněné uzeným, špenát, smažená cibulka na másle.

Dýňová polévka s kysanou smetanou je strašně dobrá a zdravá. Stejně taková polévka je i z cukety, ale už není tak dobrá. Dneska budu mít těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem.

svatoslav
hodnocení

1x

Zkuste uzená vepřová žebírka z?AUFLANDU... jen tam se prodávají... jsou uvařena za hodinu či dvě, chuťově výborná, k tomu brambor...

hodnocení

1x

Dnes jsem sama doma,tak rychlovku,brambory s cibulkou,2 ,,volská,, oka a k tomu meruňkový kompot.

kudlanka
hodnocení

0x
Tak dneska bude rizek a brambory, ale predtim jsem delala cocku, palacinky, italske testoviny s rajcatovou omackou, ci jinou omackou, mrkvove pyre s ryzi, kureci maso na pomerancich, (predpokladam, ze nechcete varit omacky, jako: rakskou, svickovou, koprovou) nebo muzete udelat ratatouille, plnene tortilly, pecene brambory ve slupce a v troube, to je taky dobrota, jeste s nejakym kouskem masa.
lola*
hodnocení

Děkuji..=) Já hledám inspiraci.. Už nevím co vařit..=)

hodnocení

0x

dneska takovou rychlovku pstruha s bramborem

lola*
hodnocení

Mňamka..=) Ale měla jsem minulý týden..=/

jezevec*
hodnocení

0x

Dnes špetka skromnosti - spaghetti carbonara s hoblinkami parmazánu

hodnocení

0x

Ahoj.

Tady máte inspirace až do aleluja :)

poradte.cz/...

hnipirdo*
hodnocení

0x

Dnes na oběd, večeři a možná i zítra, se dělají plněné kapustové listy s rýži a masem.

Hniprdo, já bych polovinou nafilovala papriky a s rajskou. Táta rajskou nemusel, mamka mu k tomu dala okurek. ;)

U nás se dělají papriky plnění směsí na karbanátky a vypečou se v remosce bez omáčky a s chlebem. 100x lepší, než s rajskou a to rajskou miluji!*palec2* V neděli jsem je zrovna dělal, měli krásné papriky za 16,90Kč/kg!

liska*

Ani nemusíte s rajskou omáčkou, já dělám kompromis, naplněné papriky podleju rajskou šťávou s trochou kečupu a strčím tam bobkový list, aby to vonělo. A dnes? Mám upečenýho králíka, včera s fazolkami na smetaně a dnes k němu udělám špenát. A zítra zbytek půjde do rizota z bulguru.

iz*

Ty jsou výborné i s bramborem.

hnipirdo*

U nás se plněné papriky plní masovou směsí. :-D

hodnocení

0x

Smažený květák,opečené brambory,tatarka

hodnocení

0x

Mám tu od neděle brambory na cibulce a krůtí plátek. Ale nechce se mi do toho, koupila jsem si rýžové vrtule a mám chuť na ně *zmateny*

lola*
hodnocení

Jůů to je tolik skvělých jídel..=) No snad mě něco inspiruje..=) Zatím mám ještě chvíli čas..=)

Dnes čína s rýží, zítra šunkofleky, pozítří sekaná..:)

hodnocení

0x

Mám tam ještě kousek pečeného kuřete, tak ho zaomáčkuju - kuře na paprice. A rýži k tomu.

hodnocení

0x

Tak jsem si poctivě přečetla a klávesnici mám celou poslintanou.

Ale ze všech nejlepší oběd má Nikdo. *palec*Škoda, že to tam mám na oběd daleko. Halušky jsou něco úžasného, bezvadného...ještě, že se, hoch, zmínil. Musím je taky co nejdřív udělat. Díky za nápad. Jaga.

Plzeň bych mít nemusela, pivo nerada, to ostatní nemá chybu.*palec2*

nikdo*

To ještě stihnete. Zbylo i k večeři. Pro Vás halušky, pro mně pivo, hi.

lola*
hodnocení

A já jsem se rozhodla, že dnes udělám asi vietnamské jarní závitky..=)*hi*

Tak ať se Vám povedou. Dělám cuketový koláč. Nedávno jsem si je kupovala ty závitky a bylo mi po nich zle. Kdoví co v nich bylo. *alene* Lepší je si je udělat asi doma.

lola*
hodnocení

Tak závitky byly výborný a ještě lepší jak ty kupovaný..=);) Sice s tím bylo docela dost práce, ale aspoň vím co jsem jedla..=):-D

Teď jsem koupil dršťky a bude dršťková polévka, mňam!*srdce*

muzzin
hodnocení

0x
American burger. Čisté hovězí. Salat. Rajče sýr kečup majonéza a zapiju coca colou.
vernon
Ať žije zdravá strava...
muzzin
Nevim co je na tom nezdraveho. Lepší než česká tučná jidla ;)
72mona3*

Burger je v pohodě, Cola to zazdila *smich* M.

hodnocení

0x
Já nic. Ale Blanka připravila brokolici s bramborem a volským okem.

hodnocení

0x

Dnes i včera jsem měla plněné papriky s rajskou a zítra si udělám švestkové knedlíky.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Tak já dneska dělala tvarohové nočky s povařenými meruňkami a meruňkovou omáčkou. Rychlé - chutné - lehké, a rodinou oblíbené. *mnam* Ida

hodnocení

0x

Já jsem byla v Lídlu a viděla jsem obědy za 49kč tak vyzkouším -snad si je budu kupovat.Nemusím nakupovat trávit spoustu času u plotny a ještě v tom vedru.A cenově se to dá.Mám to 3minuty do Lídlu.A třeba si pak na sobotu a neděli něco uvařím.

Já ráda vařím,ale jen pro sebe se mi již nechce moc. Uvidím...Budu mít více času na vše ostatní.

liska*

Tak to já si pro samu sebe aj buchty upeču nebo si udělám kynuté borůvkové knedlíky na páře /pařák potřu sádlem a na takových 8 miniut/.. Dnes jsem měla červenou čočku s pohankou lámankou / vařeno s bobk.listem /+ zbylý kousek pečeného vepřového. Zítra bude koprovka se ztraceným vejcem a domácí brambory.

,,já také -ale už mne to někdy nebaví..taky si peču ,ale chci vyzkoušet jiný způsob uvidím..

Ty obědy z Lídlu nejsou špatné,už jsem je vyzkoušela všechny a příští týden budou zase v akci o víkendu za 35,- Kupuji si je do práce.

hodnocení

0x

Dnes nevařím nic, protože jsem včeta uvařila smetanovou houbobvou omáčku na tři dny, neboť jak se rozleží, je stále lepší a lepší, asi jako svíčková a manžel to pak vyžaduje několik dní a já mám klid. Talíř a příbor odevzdal umytý /vylízaný/.

pt®
hodnocení

0x

Milé kuchařinky, každá pečete sladkosti, já ještě nezačala, zato jsem vytáhla před chvíli pekáč z trouby, pekla jsem kuře, bude na zítra:

Co dnes vaříte na oběd? #3

pt®
hodnocení

0x

A na zítra mám hotovo:

Co dnes vaříte na oběd? #4
Co dnes vaříte na oběd? #5
Co dnes vaříte na oběd? #6
pt®

a něco sladkého:

Co dnes vaříte na oběd? #7
Co dnes vaříte na oběd? #8
72mona3*

Ó, nepečený dort! S čím děláte? Já - zakysaná smetana a nejraději jahody. M

doplněno 23.12.17 22:21:

Sice už je po desáté, ale sliny se sbíhají... No, ráno mám vánočku, tak to snad vydržím. ;)

S tím tvarohem to musí být skvělé. Já většinou kombinuji jen zakysanou a klasickou šlehačku. Jahody nejraději, ale jindy borůvky, nebo kompotované mandarinky nebo ananas.

doplněno 23.12.17 22:33:

Ananas je zvláštní, až agresivní. Ale jednou jsem ho zkusila i na pizze (hawai), a potom už mi nevadil nikde. Dokonce jsem zkusila i bublaninu s ananasem. No, a šlo to *mnam* Takže když potřebuji něco dodělat a chybí ovoce, plechovku ananasu najdu vždy. Mohu jen doporučit. Opravdu.

pt®

"mona", zakysaná smetana, měkký tvaroh ve vaničce a ušlehám šlehačku, přidám cukr. Dnes jsem nakrájela banán, ale v létě jahody, borůvky a mám jej o patro vyšší, aby měli mladí do čeho zakousnout...*zdravi*

doplněno 23.12.17 22:26:

"mona", já také jen zakysanou a šlehačku, ale neměla jsem v lednici dost zakysané, tak jsem šoupla tvaroh, uvidíme zítra až se odleží, ale ono se to zblajzne i tak...

doplněno 23.12.17 22:27:

já mandarinky ani ananas nemusím, ale mohla bych to zkusit pro rodinu...

Pt je to krása. Umíte sladké. Je to pastva pro oči. Babkazov - kulajdu miluju. Nemám na Štědrý den hlad do odpoledne, kvůli tomu zlatému prasátku a pak se večer nacpu. Dneska bude zas dieta.

doplněno 25.12.17 09:31:

Babkazov - včera jsem se tak nacpala večer, až se mi v noci zdálo, že jsem těhotná . V tom snu jsem si říkala, že to není možné.

pt®

"nick", děkuji...

hodnocení

0x

Dnes si na oběd udělám kulajdu. S houbami, bramborem, vejcem, kopr mám na mražáku. Sice zlaté prasátko neuvidím, ale že bych se nacpala, to ne. :-D

doplněno 24.12.17 10:47:

Když nás byla plná chalupa, tak jsme na Śtědrý den obědvali kapra, nakrájeného na podkovy tenké cca 2cm, sůl, česnek, mouka a rychlé smažení. Byly křupavé jako hranolky. S brambory a koumpotem. Moje maminka vždycky uvařila podivnou rýžovou kaši. A všichni jsme z ní byli nešťastní. Tak když už jsem měla svou rodinu, zrušila jsem kaši a zavedla kapra na česneku.

karel52
hodnocení

0x

U nás na oběd se nic nejí, ctíme tradici o zlatém prasátku. První jídlo bude až štědrovečerní kapr v 18.00.

hodnocení

0x

Na Štedrý den obed nevařím, polévku a salát udelala včera a dnes odpoledne se bude smažit kapr a řízky. Kdo má hlad a nechce videt prasátko, něco si najde. Děd dostal v poledne trochu polévky.

hodnocení

0x

Kačenku, hlávkové zelíčko, domácí knedlík a pivíčko. To byla bašta !

maylin*
hodnocení

0x
Dnes vařím jen takové lehké jídlo- špagety s cottage sýrem, slaninou a zeleninou, jednoduché, levné, výborné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]