Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vařit klobásu?

Od: miry odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,
jak dlouho vařit klobásu? Setkal jsem se s názorem, že někdo vaří vlastně ohřívá klobásky 3 minuty a někdo je dělá na málo i 20 minut. Zkoušel jsem samozřejmě obojí. Rád bych se zeptal, co preferujete a proč.

Děkuji

Jak dlouho vařit klobásu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Někdy holt nevařím vůbec. Ale když už tak v průměru těch 10 minut.

kepler*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že klobása se dělá ze syrového masa a vyuzení nemusí být dostatečné (zvláště u těch nedomácích), jíst je syrové nebo jen ohřáté považuju za hazard se zdravím. Dostatečná tepelná úprava je nutná. Podle stupně prouzení může těch 10 minut stačit. Když se vaří moc dlouho, promění se ve žvanec bez chuti, všechna šťáva je pryč.

Tak zvlaste u tech nedomacich tedy tech co koupíte v 99% obchodů musi projit přísnými kontrolami. Takze rozhodne to nemuze byt zadny hazard se zdravím to by si vyrobci nelajzli.
.
Takze ja ji nijak tepelně uz neupravuji a jim ji studenou. K dotazu tedy jen dodám ze je nejspis jedno jestli ohrivat rychle nebo pomalu. Jedina výhoda je ze kdyz se zahřívá pomalu nema tendenci prasknout.
miry
hodnocení

Při vaření mi klobásy ještě nikdy nepraskly, ale párky mockrát. :-D Nepozoruji právě rozdíl v chuti, jestli je vařím krátce nebo dlouho. Zajímal mě názor gurmánů nebo jaký je správný postup.

V mládí jsem vařil trochu déle např. ostravskou klobásu, protože mívala uvnitř špek, tak aby se prohřála celá (i uvnitř) a špek nebyl studený. Dnes si o špeku v ní mohu nechat jen zdát, tak těch 10 minut je maximum, potom by byla taková seschlá.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

ohřívám je rychleji, těsně ponořené, do té doby, než je uvnitř horká. samozřejmě jen ty klobásy, které jsou k tomu vhodné

hodnocení

0x
Klobása a ohřívat ve vodě? To snad ne.
Nejlepší je samozřejmě v udirně, ale to je na dlouho. Pak jedině na grilu a tím to končí.

Koukám, jak se mlčící většina stydí přiznat, že vrazí klobásku do mikrovlnky a otočí knoflíkem :) Dobrou klobásu samozřejmě nejraději studenou, ale běžnému produktu průmyslové globalizace mikrovlnka už ublížit nemůže.

Párkrát jsem uzeninu (párek,klobásy a vše co je vhodné k ohřevu)ohřál v MVT-delší dobu již pokud tedy toto musím,nedělám.Z ohčevu ve vodě jsou trošku chutnější,špekáčky pak rozkrojím nařežu do příže a opékám na pánvičce,nělteré klobásy také!

majsterjoe*

Fuj, z mikrovlnky mi to prostě nechutná. Ne a ne a ne.

hodnocení

0x

Přemýšlím, co napsat. Kdysi jsem bydlela na Slovensku, tam se prodávala pohronská skvělá klobása (na metry), byla tenká aSllováci ji v práci vařili, stejně jako vl. domácí, čím dýl, tím líp. Většinou 20 - 30 min. tak, aby voda mírně vřela a klobása nepraskla. Byla pak ještě mnohem chutnější, jakoby se igredience zhustily, špek zmenšil. Jenže nevím, co napsat ohledně dnes prodávaných klobás a při dnešní ceně proudu, to ani nemám vyzkoušené. Jestli se tam nezhustí ty škroby, éčka, separáty *smich2*?

doplněno 10.08.17 22:29:

Já v mikrovlnce nilkdy.

hodnocení

0x

Ta co je na obrázku se dá jíst i syrová, většina klobás je na tom stejně, déle se musí vařit jen taliány a samozřejmě pci ty bílé nebo grilovací.

parkar
hodnocení

0x

Tyto klobásy nesnáším, zvedá se mi žaludek jak jsou tam ty chrupavkovité hrudky blee *blee* U párků jsem dospěl k tomu že je dávám do studené vody a jen ohřívám, když by se vařily většinou prasknou - ale jak které.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]