Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Suché rohlíky do knedlíků?

Od: kepler* odpovědí: 21 změna:

Dají se použít úplně suché rohlíky do houskových knedlíků? Třeba tak, že je budu máčet v mléce a pak mléko vymačkám? Nebo je nechat rozměknout v páře? Zvláště ocením radu z vlastní zkušenosti, díky.

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pohanka*
hodnocení

2x

Ale samozřejmě dejte tvrdé rohlíky /2?/, ale nekrájete je jak jste zvyklý z polooschlých, tedy po délce.

Pokrájejte si je nejdříve na kolečka a kolečka či to co zbyde na půlku, třetinku, či jenom rozpůlre. Tvrdé pečivo se rozdrolí, ale nějaká nepravidelná kostička se zachrání. Všechno smeťte, tedy i ty drobky do zpracovaného těsta. Nikdo nic nepozná, knedle budou dobré. Houska měkká. Jak píše někdo výše, kostky si natáhnou vodu při vaření. Pokud nalejete na housku vodu, nebo mléko, budete mít blivajz, nebo žemlový knedlík.

 

hodnocení

2x

Tvrdé rohlíky nevyhazuju, neboť je za odpad nepovažuju. Zaleju horkým mlékem, po chvíli vymačkám a přidám do karbanátků, či sekané. Do knedlíků je dávám taky, holt je víc drtě, ta se může taky přidat.

 

hodnocení

1x
avatar aja1946

Musíte si nakrájet čerstvé rohlíky na kostičky a usušit do zásoby a pak je můzete použít kdykoliv. Já používám tousty, dobře se krájí.

 

hodnocení

0x

Do jakých knedlíků?

Do houskových se dávají tvrdé rohlíky na kostičky bez namáčení až do hotového těsta. Do karlovarského nebo hrnečkového se ty kostičky můžou lehce osmahnout, do špekových se nejdřív opečou na tuku z té slaniny a pak se zalévají mlékem.

 

hodnocení

0x
avatar jethro

Kostičky suchých rohlíků není potřeba nijak máčet, vezmou si vlhkost z těsta.

kepler*
hodnocení

Jo, jenže suché rohlíky se nedají nakrájet, rozsypou se. Mimo to mám obavy, že zůstanou suché i po uvaření knedlíku (dělám hrníčkové).

Den dva staré pečivo jde nakrájet docela snadno. Pečivo stvrdlé na kámen patří do odpadu nebo rozmočit slepicím.

jethro, proč, z naprosto tvrdého pečiva dělám strouhanku, nikdy bych ji nekoupila, melou do ní plesnivé pečivo.

Samozřejmě je to s tou strouhankou nesmysl. "Průmyslová"strouhanka se nevyrábí ze starého pečiva, ale z polotovaru za tím účelem upečeného a vysušeného. Strouhanka, kterou si děláte doma ze starého ztvrdlého pečiva je z tohoto úhlu pohledu horší, než ta "tovární".

vitalia.cz/...

To bych radši udělala bez rohlíku. Ty kostičky, i když jsou navlhlé, v tom těstě musejí být poznat - což se vám s "drobenkou" asi nepodaří. Tak si skočte koupit dva čerstvé,nakrájejte a lehounce opečte, spíš jen osušte.

PS - ještě se mi nestalo, aby byl rohlík po uvaření suchý a tvrdý.


youtu.be/...
Dají se nakrájet,protože se používají tvrdší.
Zde je vidět,že můžete použít i tvrdý chléb,housky či tousty.
Ony v těstě po přidání dalších ingrediencí změknou.
---
Nehledejte vědu tam,kde žádná není :)

 

sebod*
hodnocení

0x

My nemáme rádi, když jsou rohlíky v knedlíku tvrdé. Takže já dám nakrájený knedlík do mikrotenového pytlíku a postříkám kostky rohlíku mlékem (vodou). Zabalím do pytlíku a chvilku nechám nasáknout vlhkost.

 

hodnocení

0x
avatar maky

Jednou jsem rohlíky nemela, tak jsem udělala knedlíky bez nic a zachutnalo nám to, říká se tomu jemný knedlík, prostě je tam od té doby nedávám. Suché se určitě mohou dávat.

 

hnipirdo*
hodnocení

0x

Úplně suché ne, ale aby byly vláčné a šly nakrájet na kostičky.

kepler*
hodnocení

No nic, použitelná rada se nenašla. Jak jsem psal, tvrdý rohlík na kostičky nenakrájím. Tak zkusím to, co mě zatím napadlo v otázce, uvidíme, třeba budu průkopník. :-D I tak díky všem!

Kepler, také se mi to několikrát stalo že jsem měla doma jenom úplně tvrdé rohlíky co si nechávám na strouhanku a potřebovala jsem rychle uvařit houskové knedlíky pro syna. Bez rohlíku si je u nás nikdo nedovede ani představit. Tak jsem vzala ty tvrdé a krájela. Samozřejmě že se drobily, jak popisuješ. Tak jsem prostě nařezala těch rohlíků víc a vybrala z nich jen ty kousky které byly do knedlíků vhodné. Podařilo se to, jen byla větší spotřeba rohlíků. ;) Ale protože jsem se tímto poučila, tak už mám pořád v mrazáku dva rohlíky, pro strýčka "příhodu".

kepler*
hodnocení

Jo, taky mě to napadlo. Ale změknou ty kousky rohlíků během vaření? Dělám hrníčkové.

 

Tak to nevím s určitostí, protože já dělám ty klasické. Vařím šíšy ve vodě a pak krájím nití na plátky. Ale podle mne úplně tvrdé, že by to nějak vadilo nebudou. Určitě lepší tak, než bez rohlíků. A navíc to nejsou velké kostky a možná že objevíte, že jsou takto připravené ještě lepší. I to se v kuchyni stává a pak je z toho hit...;)

sebod*

No, nic, Keplere. Nejdříve si laskavě přečti svůj dotaz. Ten zní jak? Zda do knedlíků suchý rohlík. Ano či ne. Musíš psát jasné dotazy a potom dostaneš i jasnou odpověď. ;)

kepler*
hodnocení

Dotaz jasný je. Oproti tomu co jsi vytrhl z kontextu má ta otázka ještě pokračování.

Doufám, že nás pak seznámíte s výsledkem *mnam*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]