Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat smetanovou houbovou omáčku?

Od: lola1 odpovědí: 27 změna:

Zdravím Vás, potřebovala bych poradit jak udělat smetanovou houbovou omáčku, ale tu pravou restaurační.=) Prsosím poraďte.=) Předem děkuji za odpovědi, rady a tipy..=)

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V restauraci nevařím, ale mám knihu "Receptury jídel pro veřejné stravování", a tam se píše:

Jak udělat smetanovou houbovou omáčku?
hnipirdo*

To jsou ČSN před rokem 1987 a ty už nikdo nedodržuje!

doplněno 24.07.17 08:47:

Tento recept je vypracován před rokem 1989.

Jak udělat smetanovou houbovou omáčku? #2

Základ je pořád stejný, to bych tak nebrala - ale hovězí na smetaně s houbami není smetanová houbová omáčka.

Zkusila jsem vyslat otázku do jedné kuchyně - tak snad něco zjistím.

lola*
hodnocení

Jé to je super..=) Tak to moc děkuji.=)

V tom vašem receptu ale není smetanová omáčka, o kterou tazatelce jde :)

doplněno 24.07.17 09:34:

jedubába: To nechť si rozhodne tazatelka. Ovšem samotnou omáčku bez masa by jedl jen vegan.

V tom vašem také ne - opakuji: hovězí na smetaně s houbami není smetanová houbová omáčka.

doplněno 24.07.17 09:37:

jethro - Ovšem samotnou omáčku bez masa by jedl jen vegan.
Běžně se dělají omáčky zvlášť a masem se doplňují - například v koprovce se také hovězí nevaří.

lola*
hodnocení

Nemusíte se hádat.=) Já jsem ráda za každou radu a recept.=) Proto děkuji oběma.=);)

sebod*

jethro, tak to jsi asi nejedl opravdu dobrou smetanou houbovou omáčku. Já ji musím vždycky udělat pětilitrový hrnek a chlapi z okolí (jinak pouze masožravci) se jí ládují. Bez masa, to by tu omáčku jenom zkazilo!

lola*
hodnocení

A mohu se zeptat na recept?=)

sebod*

Hezký den. Já ji dělám jednoduše. Osmahnu cibulku, přidám houby, vydusím, přileju vodu, přidám kmín, sůl a světlou jíšku (na másle). Pořádně provařím. Potom přidám smetanu (aspoň 33%). A je to. Omáčka musí být hustá, musí v ní být hodně hub (bezva je směs hub). Houby dávám radši takové ty tvrdší, co se "nerozblajznou" :-D. Přidat trošku octa.

lola*
24.07.17 12:20
hodnocení

*palec**palec2*

hodnocení

2x

Moje mamka ji delala nasledovne-dala varit houby(jen svetle),bobkovy list,nove koreni a,pak jen slehacku rozmichat s hl.moukou ,zahustit,sul,cukr a ocet-byla takova sladkokysela,zadne maso jen s knedlikem.Tu jsme milovali.Obe,mamku i omajdu.

mot
hodnocení

0x
sortiment.makro.cz/...
nebo od jineho vyrobce...
lola*
hodnocení

Něco méně umělého?*nevi*

Celkem běžně se dá koupit houbové koření. Jsou to na prášek mleté houby s výraznější chutí, takže pak i omáčka z nijak extra chutných žampionů má výrazně houbovou chuť. Asi bude víc výrobců takže v některých bude glutamát a jiné budou bez "umělin".

lola*
hodnocení

Ještě by to chtělo ten správný postup, aby to bylo to pravé chutné jídlo.=)

Skoro vždycky se přidávají nějaké umělé přísady - nebo aspoň nějak konzervované. A už jen mezi čerstvou a sušenou smetanou je chuťový rozdíl.

lola*
hodnocení

Je mi jasné, že mají určitě nějaké dochucovadla, ale určitě se vaří i z čerstvých surovin.=) Teda aspoň tady u nás. Kdyby mi naservírovali smetanovou omáčku ze sáčku, tak to uričtě poznám na chuti. Nehledě na to, že tam mám i čerstvé houby.=) Kdybych měla na talíři jen instantní směs se sušenými houbami, tak už tam nikdy nejdu.=)

Čistě pytlíková je jasná - jenže je rozdíl, jestli použijí máslo nebo jiný tuk, vývar čerstvý či z konzervy (a ten zas sušený nebo "želé"), část smetany nahradí mlékem - možností je moc.

Zkuste strouhnout muškát.

lola*
hodnocení

Vidíte.. To mě nenapadlo..=) Určitě zkusím.=)

cekame
hodnocení

0x

A ted co bude s tím prsosením, lola?

lola*
hodnocení

? Nechápu..

doplněno 24.07.17 09:20:

Jestli tím myslíte překlep v otázce, tak to mi nepřijde moc vtipné. Každý se může překlepnout. Lecos to o vás vypovídá. *bzum* Přeji hezký den.*jasne*

lola*
hodnocení

Má někdo ještě nějaké nápady?=)

Zkuste tohle: recepty.blesk.cz/...

Na to, že je to z Blesku nekoukejte, recept je údajně podle šéfkuchaře restaurací Babiččina zahrada a La Veranda Radka Davida.

lola*
hodnocení

0x

Tak jsem včera uvařila smetanovou houbovou omáčku a prý byla ještě lepší jak z restaurace..=) Spojila jsem více receptů dohromady a báječné jídlo je na světě..=) Děkuji všem co jste mi pomohli a poradili..=);)

Jak udělat smetanovou houbovou omáčku? #3
tomas11*

To jako s hranolkama? *zmateny*

Dobrej kočkopes.

lola*

A chlap jak si čvachtal..;) Doporučuji vyzkoušet..=)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]