Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzení masa

Od: larix* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, sháním recept na nakládání masa na domácí uzení. Osvědčený byl z top receptů za použití soli a česneku, ale po změně stránek nemohu najít. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná to není to pravé, ale použitelné. Zkuste tady zabijacky.cz/... , kombinované solení je popsané tady zabijacky.cz/...

kepler*
hodnocení

0x

Receptů je velké množství, liší se podle zvyklostí a krajů. Dává se místo soli Praganda (rychlosůl), někde kuličky jalovce, někde se česnek vůbec nedává. Pro inspiraci alespoň tento recept, výběr koření může být individuální varimesmarcelou.cz/... Osobně nejsem příznivcem příliš složitých receptů.

paw*
Toto je asi nejslozitejsi recept. Staci cesnek a sul. Nasledne zalit prevarenou vodou. Cesnek musi byt namlety. Naklada se na cca 14 dnu. Udi se primerenou teplotou, az se maso.cele vyudi. Zadne vareni. Nevyhoda klasicke soli je to, ze maso je pak sede. Růžovou barvu lze dosanout treba rychlosoli.

hodnocení

0x

V topreceptech jsem našla tenhle, pod ním máte i diskuzi toprecepty.cz/...

larix*
hodnocení

Děkuji všem za rady. Trochu mi to pomohlo oživit paměť. Nejprve nasucho naložím do soli a česneku, po třech dnech zaliji vodou a nechám 14 dní. Šlo mi o množství soli, ale už jsem též vyčetla - 2dkg na kilo. Na top receptech ten můj osvědčený recept se opravdu najít nedá - píše to stránka nenalezena. Přeji všem hezký zbytek dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]