Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od meruňek

Od: meruňka odpovědí: 10 změna:
prosím potřebuji se na něco velmi důležitého zeptat jak se vyperou nebo vyčistí skvrny od meruňek?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lolu*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
merunky dělají skvrny? no, někde sem četla že na skvrny od ovoce platí mléko, nevím co je na tom pravdy...kdyby to nepomohlo pak už jen zbývá čistírna.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Skvrny od ovoce lze vyčistit roztokem kyseliny citronové nebo šťavelové (1g na 1 dl vody) nebo zlehka zahřátým čpavkem (lahvičku s ním na chvíli vložíme do teplé vody). Na bílé tkanině pak také roztokem: 2 dl horké vody, půl lžičky peroxidu vodíku, půl lžičky čpavku. Ze světlého hedvábí lze odstranit skvrny roztokem lihu a vody v poměru 1 : 1... Lze také navštívit drogerii a tam se optat na zaručeně spolehlivý prostředek... Dílu zdar*stop*:)
tesyk*
Doporučuji shlédnout film Císařův pekař. *smich* Cizinec dovolí...*smich**smich**smich*
tesyk*
Promiň strýčku, neber to osobně. To jen moje závist nad Tvojí vědomostí vehnala mě do těchto invektiv.

:) Já se opravdu nezlobím, tvůj obdiv však nepatří mě, patří spíš mé ochotě a zvědavosti. Nestydím se za to přiznat, že výše uvedené rady nepocházejí z mé přemoudřelé hlavy, ale tentokrát z díla paní Mirovské - 999 rad pro domácnost... Já se touto již 15 let starou knížkou občas řídím a musím konstatovat, že rady v ní obsažené rozhodně nejsou k zahození... Zdravím.

BTW-dnes jsi se nějak rozjel na všech frontách, doháníš snad po svých dvou odmlkách body?*smich**smich*

tesyk*
Nikoliv, pobývám však v různých dobách a různě dlouho na výstavě v zahraničí a tak když jsem doma, tak hýřím vědomostma, které, nepředat dál bych považoval za velikou újmu pro zdejší čtenáře.*smich*
To je docela alchymie :). Upozorňuji, že kyselina šťavelová je jed a práce se zahřátým čpavkem, i když v tomto malém množství, bude pěkně voňavá. Takže dobře větrat.
Uvádím ještě dva okazy:
1.Knížka o čištění: tiscali.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SE00034566
2.Několik rad:
www.sotex.cz/odkaz6.htm
PS: Stejně bych to viděl na čistírnu nebo alespoň na obyčejnou pračku.
*smich* tak to jsi mne docela dostal*smich*. Já ale mám dojem, že se jedná o oděv, který asi potřebuje rychlého řešení (možná svatební šaty, že?). Takže ty čistírny (které jsi nabídl na sotexu), navíc nic moc neříkající, bych prostě vypustil. Je to jako když potřebuješ dofoukat novou galusku. Taky netlačíš kolo až k pumpě, ale snažíš se věc řešit operativně (nejlépe pumpičkou, a to ač není tak dokonalá jako kompresor, který se u pumpy obvykle nachází) - je to pohodlnější a situaci to stoprocentně řeší. A ta chemie jistě není až tak strašná, nebo ty jedy:)... Kde to člověče žiješ? Co dýcháš, že se zabýváš myšlenkou několikaminutového umrtvujícího pobytu ve společnosti čistěných oděvů (což se dá navíc v těchto dnech pojednat třeba na balkoně)? Víš o tom, že vzpěrači před svým výkonem čichají právě ke čpavku? A pak podávají ty nejlepší výkony! *smich**smich**smich* Měj se OK, jdu si čichnout k amoniaku, v tomhle horku to třeba píchne... :)*smich*
Nevím jak ty, ale já mám na sotexu přehled jak se čistí různé skvrny. Žádné čistírny.
O rychlém řešení se dotazující nezmiňuje. Jinak půjčovny svatebních šatů jaksi se znečištěním počítají, takže asi ne.
Tvůj balkon jsem řešil větráním.
O těch vzpěračích jsem to nevěděl. Zajímavé.
No a v tomhle horku místo amoniaku určitě líp píchne vychlazená ...(každý ať si doplní dle svého uvážení).

spider - já musím, když jsem ten sběrač bodů, nějak dorovnat to manko, které mi způsdobil admin:):)...

Prohlédl jsem jen poukaz na zadání tebou uvedené adresy, byly to opravdu čistírny a propagace jejich služeb, snad jsem měl jít do hloubky, ale to už je o práci a ne o volné poradě... Rychlé řešení opravdu tazatel nepožaduje, ale z podání otázky je celkem jasné, že potřísněný oděv nemíní čistit během zimních prázdnin u krbu, že? :) S tím jistým odstraněním skvrn, které by za znečistitele odstarnila půjčovna bych moc nepospíchal - nic není zadarmo a pozdě pak bycha honit:) Nevím, snad spíš pak pojišťovna řeší neřešitelné...:)

Můj balkon je 3x vyřešen (a, věru, mne vlastnictví těchto prostor netěší), snad bych i já bral to tvé okno*smich*

Jak jsem již kdesi včera či dnes psal, stále se musíme učit, abychom byli moudřejší (dle admina modřejší) a proto, k výkonům našim lepším dopomáhejme si, stejně jako vzpěrači, amoniakem*smich**smich*

Vychlazená sice teďka píchne, ale pak to člověka jaksi zpomaluje, čím víc si jich dá...

Zdravím:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]