Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavedení nitroděložního tělíska - anestezie

Od: marie01* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
uvažuji o tom, že si nechám zavést tělísko Mirena, avšak se velmi obávám bolesti během zavádění - některé ženy během něj prý i bolestí omdlívají. Je možné se s lékařem domluvit na nějaké anestezii či dokonce celkové narkóze?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mysdomaci*
hodnocení

1x

Neodsuzuji Vás jako jiné, každá žena prožívá bolest jinak. Mám Mirenu podruhé. Poprvé mi ji zaváděl můj gynekolog a nemohl se do mě dostat, nebylo to příjemné, ale dalo se to vydržet. A to nejsem z těch, co by hned brečely kvůli každému píchnutí. Podruhé mi ji zaváděla jeho žena, také gynekoložka a mohu říci, že nebyla vůbec příjemná. Na povídání ano, ale samotný zákrok byl velmi nepříjemný a bolestivý. Myslím si, že záleží na citlivosti každého jedince i na šikovnosti lékaře.

Myško domácí, neděste ji. Je už dost vylekaná. *alene*

hodnocení

0x

Tělísko jsem měla několikrát a nic jsem při zavádění necítila, potom nepatrný tlak až po zavedení. O takových bolestech žádná z mých kamarádek nemluvila.

Já jsem to měla zrovna tak. Několikrát a žádná bolest. Chvilku to bylo pouze nepříjemné. Strach byl daleko horší než skutečnost.

doplněno 18.07.17 17:18:

Marie, nevymýšlej hororové scénáře! Říkám ti, že se jedná o chviličku. 5, 6 vteřin. ;) Doktorka ví, jakou velikost tělíska potřebuješ. Neboj, to dáš!;)

marie01*
hodnocení

A máte za sebou porod či nikoliv? Po porodu je děložní hrdlo víc otevřené než u žen, které nikdy nerodily.

kitina
hodnocení

0x
Pro mě osobně to je velice bolestivá záležitost. Mám za sebou jednoho císaře a jeden přirozený porod. Teď jsem si měla nechávat po třetí zavést tělísko, ale už jsem nenašla odvahu. Zaměřila jsem se na symptotermální metodu v kombinaci s Pharmatexem a kondomy. Nikoho nechci strašit, ale je to opravdu o tom, že každý má jiný práh bolestivosti. I vytažení starého tělíska byla v mém případě neskutečná bolest.
Jinak za narkózu se platí a moje gynekoložka to třeba sama nedělá a posílala mě na speciální kliniku. Nicméně mi naznačila,že to není nemocnice a v případě komplikace mi nemusí poskytnout dostatečnou péči.

dandaa
hodnocení

0x

Pro mě bylo zavedení tělíska tak příšerný zážitek, že už jen pomyšlení na jeho výměnu mě straší i ve snech a rozhodně to nebylo 6 vteřin...

magda
hodnocení

0x
Dobry den,
ja jsem byla na zavedeni nitrodelozni nehormonalni kulicky. U gynekologa jsem pri zavadeni omdlela bolesti. Samozrejme kazda zena ma ten prah bolesti asi trosku jinde. Domluvili jsme se na zavedeni v anestezii. Jdu ted z nemocnice - kulicka zavedena po 20ti minutach jsem se probrala a necitim ani, ze by se neco delo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]