Dobrý den, uvažuji o tom, že si nechám zavést tělísko Mirena, avšak se velmi obávám bolesti během zavádění - některé ženy během něj prý i bolestí omdlívají. Je možné se s lékařem domluvit na nějaké anestezii či dokonce celkové narkóze?
Neodsuzuji Vás jako jiné, každá žena prožívá bolest jinak. Mám Mirenu podruhé. Poprvé mi ji zaváděl můj gynekolog a nemohl se do mě dostat, nebylo to příjemné, ale dalo se to vydržet. A to nejsem z těch, co by hned brečely kvůli každému píchnutí. Podruhé mi ji zaváděla jeho žena, také gynekoložka a mohu říci, že nebyla vůbec příjemná. Na povídání ano, ale samotný zákrok byl velmi nepříjemný a bolestivý. Myslím si, že záleží na citlivosti každého jedince i na šikovnosti lékaře.
Tělísko jsem měla několikrát a nic jsem při zavádění necítila, potom nepatrný tlak až po zavedení. O takových bolestech žádná z mých kamarádek nemluvila.
Pro mě osobně to je velice bolestivá záležitost. Mám za sebou jednoho císaře a jeden přirozený porod. Teď jsem si měla nechávat po třetí zavést tělísko, ale už jsem nenašla odvahu. Zaměřila jsem se na symptotermální metodu v kombinaci s Pharmatexem a kondomy. Nikoho nechci strašit, ale je to opravdu o tom, že každý má jiný práh bolestivosti. I vytažení starého tělíska byla v mém případě neskutečná bolest. Jinak za narkózu se platí a moje gynekoložka to třeba sama nedělá a posílala mě na speciální kliniku. Nicméně mi naznačila,že to není nemocnice a v případě komplikace mi nemusí poskytnout dostatečnou péči.
Dobry den, ja jsem byla na zavedeni nitrodelozni nehormonalni kulicky. U gynekologa jsem pri zavadeni omdlela bolesti. Samozrejme kazda zena ma ten prah bolesti asi trosku jinde. Domluvili jsme se na zavedeni v anestezii. Jdu ted z nemocnice - kulicka zavedena po 20ti minutach jsem se probrala a necitim ani, ze by se neco delo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.