Nejste přihlášen/a.
Ahoj .. je možé, že mi syn z tábora dovezl vši? Jinak mi teda nejde do hlavy, kde by k ním přišel.
Je to jisté, vši jsem zažil také na táboře před 40ti lety, potom u synů ve škole a i na táboře. V lékárně mají velký výběr přípravků na vši(Orthosan) a ještě je dobrý mít hřeben odšivovací. Stará metoda je dát na vlasy petrolej. Není to asi to nejlepší, ale vši byly hned pryč a vlasy se navíc krásně leskly.
Hm, dříve nic jiného nebylo, než petrolej a jak učinkoval na vešky.
Před koncem roku si donesla vši vnučka ze školy, celý rok ve třídě někdo vši měl a my se radovali, že je asi imunní. Vši jsou drahá sranda, super přípravek Paranit (modrý) cena +-600,- ale z vlastní zkušenosti zabere hned na poprve a likviduje vši, hnidy, nymfy, nejlépe napatlat vlasy na noc a zabalit do plenky, ráno umýt šamponem co je k přípravku a vyčesat všiváčkem-. U kluka bych to vůbec neřešila a šel by na krátkého ježka. A vnučka byla ráda jelikož na vši jsou 3 dny volna, tak nemá vysvědčení ale zato o 3dny delší prázdniny.
Ano, je to běžné, máme tři vnoučata a vím, že to ani nesouviselo s táborem, stačí škola, školka, družina, prostě dětský kolektiv...vždy je dobré upozornit učitelku, vedoucí, oni pak dají zprávu rodičům, aby zpozorněli a včas umyli dětem hlavy specielním přípravkem z lékárny.
Veš dětská, to je celosvětový problém. Nejen z tábora, ale z každého kolektivu dětí. Nejvíce zavšivené děti jsou z velmi čistotných rodin. Dítě se koupe a většinou myje hlau každý den. Je čisté a voňavé. Nikomu ani nenapadne kouknou se do vlasů. Všichni pokládájí za nemožné, že se veš dá do čistého dítěte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.