Zavaření jídla na dovolenou

Od: Datum: 12.07.17 09:35 odpovědí: 11 změna: 14.07.17 13:15
avatar
Dobry den, za par dni jedeme na dovolenou, tak zavaruji stejne jako minuly rok hotova jidla.Vim, ze zavarit se da skoro vsechno, ale casto na netu ctu, ze by se nemelo zavarovat jidlo, ktere se zahustilo moukou, ze muze kvasit.. Nemate s tim, prosim, nekdo zkusenost?Zavarujete nekdo uz rovnou zahustene jidlo a s jakym vysledkem?Za pripadnou odpoved dekuju..
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 12.07.17 09:50
avatar

Zdravím.

Na dovolenou zavařujeme i hotová jídla.Tzn.zahuštěná jíškou - omáčky.Nikdy se nám žádná nezkazila.Nemusíte mít obavy.

Zavařuji,první den dvě hodiny a druhý den jednu hodnu.Mírně probublávat.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 12.07.17 10:27
avatar
Dekuju moc za odpoved.. Zatim jsem doted vse zavarovala bez zahusteni, ale uz to delat nebudu.Dekuju a preju hezky den.-:)
Od: wamp®
Datum: 12.07.17 12:13
avatar

Vám také hezký den a není zač ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.07.17 15:18
avatar

Dokud jsme jezdili na dovolenou, zavařovali jsme vše i omáčky /jen bez smetany), ale je nutné sterilzaci opakovat za 24 až 36 hodin znovu pak se kto opravdu nezkazí

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 12.07.17 19:50
avatar
Priznam se, ze jsem dnes uvarila svickovou a dala jsem tam i smetanu a pote jsem to zavarila 2hod. a zitra, ala za 24 hodin to znovu zavarim na 1 hodku.Takto by to mohlo mesic vydrzet.Uz jsem zavarovala spoustu jidel minuly rok, ale nikdy jsem nedala mouku a smetanu, ale ted to dam vsude, kde je potreba a zkusim co to udela.-:)Dekuju za vasi reakci a odpoved.-:)
Datum: 12.07.17 17:38

Dobrý den, taky občas zavařujeme na dovolenou, ale musí se to dvakrát, Poprvé když jsme zavařovali na dovču a neudělai to dvakrát, tak jsme to co bylo zahuštěné bohužel vyhodili.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 12.07.17 19:54
avatar
Dobry den, taky to zavaruju 2x, kdy druhe zavareni po 24 hodinach.Uz mam zavarenou bolonskou omacku, veprovou peceni na cesneku a dnes svickovou na smetane.Mam pocit, ze jsem trosku zesilela jak me to zacalo bavit.Mam uz plno zavarenych sklenic, ze toho spoustu necham doma, nebo rozdam rodine.Dekuju i vam za radu.-:)
Od: ruze®
Datum: 13.07.17 23:26
avatar

Na dovolenou nic nezavařuji,dovolená se má užívat a né tam vyvařovat nebo i jen ohřívat a chystat.Toho si,,užiju,,za celý rok dost. Minimálně berem PLP hlavně kvůli výletům ať nám obědy zbytečně nepropadnou. Nejsme rozhodně z horních ,,10000,,ale na slušnou dovolenou si vždy dokážeme ušetřit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.07.17 00:00

Taktak, ruze. Dovolená se má užít. Jídlo jde stranou. Buď si ohřejeme polívku z pytlíku, nebo jdeme na nějakou dobrotu do restaurace *smich*. To podle nálady, času a peněz :-D.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.07.17 07:11
avatar

Já jsem na dovolenou zavařovala spoustu jídla. A to tak, že když jsem se dostala k levnějšímu hovězímu, koňskému masu, udělala jsem na cibulce něco jako základ na guláš. Uvařila, nalila do skleniček a zavařila. Až na místě jsem tohle maso dodělala. Někdy rajčata, někdy papriku, někdy obojí, někdy jinou zeleninu. Se zahušťováním také pokaždé jinak. Někdy hořčici, smetanu, jen mouku. Pečené vepřové, pečené kuře, ze kterého jsem vytáhala kosti. A k tomu pokaždé něco jiného. Brambory, těstoviny, knedlíky v prášku, chleba atd. :-D​ Pes měl v maličkých skleničkách zavařené odřezky, které jsem, po odřezání zamotala nití a dala k masu. Jemu jsem pak nitě odmotala a odřezky zavařila se stejnou šťávou, jako byla ta naše, jen bez tuku. Auto s přívěsem tohle všechno uvezlo. :)


doplněno 14.07.17 07:18:

Teď jsem si přečetla, co píší ostatní. Tenkrát, když jsem tohle praktikovala, znamenal oběd v restauraci, velikou ztrátu času. Karavan stál někde stranou hospod. U vodní hladiny. Jídlo se vařilo a já vběhla zaplavat. To vaření, to je nutné podle toho, kde a jak dovolenou rodina tráví. Mje mladá také zavařuje. Mohou si to finančně dovolit i bez pytlíkových polívek, ale než by se převlékli, někam dojeli, přečkali fofr číšníků a zase návrat. Škoda času. Jsou stejně nezávislí jako jsme byli my. Všechno si sebou vezou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.07.17 13:15
avatar
Dekuju vsem za nove nazory, postrehy, vse beru..-:)Jedeme do Chorvatska na relativne velmi opustene misto, kdy centru budeme velmi vzdaleni a vydame se do mesta, tak mozna co 3-4.den.-:)Nejsme z tech, kteri miluji lidma frekventovana mista, ale prave naopak.. Proto to volim takto a velmi mi to vyhovuje.. Dekuju vsem..-:)

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.