Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč už nejsou v obchodech velká balení?

Od: kozlik odpovědí: 79 změna:

Zajímalo by mne proč už nejsou v obchodechnapř. 5l sirup Soleo a 2l LUKANA Fritovací olej. Kdysi jsem to běžně kupoval v Kauflandu nebo Tescu, ale nyní už delší dobu to není nikde k sehnání. Připadá mi to jestli to možná není tím, že to cenově vycházelo levněji a tak jestli nechtěji tím, že to přestali prodávat donutit lidí aby začali kupovat podobné produkty ale dražší. Jaký máte kdo na to názor?

Proč už nejsou v obchodech velká balení?
Proč už nejsou v obchodech velká balení? #2

79 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Protože jste to kupoval akorát Vy a pár dalších, nešlo to dostatečně na odbyt a pro pár lidí se výroba nevyplatila.

vilik*
hodnocení

1x
V sobotu jsem tyhle zázraky od Solea viděl. V Kauflandu. Takže jsem přečetl etiketu a tohle snad nikdo nemůže myslet vážně. Dobrovolně tím kazit vodu a ještě za to platit. I když, pravda, cena je nízká.
Buďte rád, že to nemůžete sehnat.
doplněno 18.07.17 11:21: Čtu. A snažím se kupovat tu lepší alternativu. Třeba kečup z rajčat a salám z masa a tak.
kozlik
hodnocení

vilik: Kdyby jsi četl etikety u všech potravin které kupuješ tak by jsi asi téměř nic z toho nekoupil. Já mám rád čaj ochucený sirupem a tak rozhodně nejsem rád, že tyto velké balení už nejsou k sehnání.

doplněno 18.07.17 12:26:

babajaga: Tak to v obchodech při nakupování musíš trávit asi hodně času a používat lupu aby jsi ten většinou mrňavý text přečetl. Také musíš mít dobré vysoké příjmy aby jsi si mohl dovolit kupovat většinou dražší potraviny.

doplněno 18.07.17 12:33:

Oprava, místo babajaga mělo být vilik, ale bohužel tento hodně amatérský a šmejdský dělaný sytém fóra to dodatečně opravit neumožňuje.

Já jsem sice jiná baba než jaga :) - ale radši si koupím menší porci slušného jídla, než kyblík laciného fuj. Pokud mě tedy nedohoní chuť na něco podobného, což se také občas stává.

Takový sirup se dá pořídit doma jen za cenu cukru - a práce, samozřejmě. Ale zas víte, co v něm je.

hodnocení

0x

Pátral jsem, pátral a podle mých zjištění se ani jeden ze zmíněných produktů v požadovaném balení s největší pravděpodobností již nevyrábí.

romankovarik31
Také jsem ten sirup pravidelně kupovával, cena versus kvalita byla bezkonkurenční, to je ale v ČR asi špatně.
kozlik
hodnocení

romankovarik31: Co je v ČR asi špatně. Kupoval jsem ten sirup v 5 litrovém balení v Kauflandu a tam to bylo levnější než ty menší 3 litrové balení stejného sirupu, takže cenový rozdíl docela značný. Bohužel v poslední době vymizely z obchodů mnohé větší a cenově výhodnější balení nejen potravinářských produktů. Je to bohužel takové vychytralé sktyté a nenápadné zdražování.

hodnocení

0x
Asi proto , at si koupis obyc baleni a abys zaplatil vice...
mot
casto je ve vysleldku vetsi baleni drazsi nez vice mensich..
V tomto pripade to nebylo

pohanka*
hodnocení

0x

Já si tipnu, že již není v nabídce od výrobce, že zastavili výrobu. Nevyplatilo se jim to.

doplněno 09.07.17 10:02:

Pokud by Vám vyhovovalo větší balení, podívejte se zboží pro podnikatele ve veřejném stravování /Makro 5 l balení/, třeba Maneo nabízí i 10 litrů.

hodnocení

0x

Omlouvám se že se sem "přifařím" se svojí otázkou. Nejde jen o tento fritovací olej, v Kauflandu jsem neobjevil vůbec žádný fritovací olej. Co pak nalít do friťáku?

V dnešní dostupnosti různých obchodů snad máte možnost se jít podívat i do jiného potravinářského obchodu, nebo ne? A opravdu nikde jinde žádný fritovací olej nemají?

Rozdil mezi obyc olejem a fritovacim je jaky?

Rozdíl je v teplotní odolnosti. Fritovací měli tuším 190stC.

Takže slunečnicový olej se lisuje zeslunečnice,

řepkový olej se lisuje z řepky olejné,

dětský olej se lisuje z dětí a

fritovací olej se lisuje z friťáku?!

Když vám nevoní řepkový, máte na výběr slunečnicový, palmový, kukuřičný...

akce.najdislevu.cz/...

doplněno 09.07.17 13:07:

Kejikl píše, že v Kauflandu nemají žádný fritovací olej - reakce byla na něho... Jinak já nefrituju, takže tyto záležitosti jdou zcela mimo mě, pouze jsem trochu pohledala na internetu. *nevi*

Idilka, ale to je pouze 1 litr a ten mají všude. Bavíme se o třílitrové lahvi!

Mně to přijde stejné ale třeba se pletu a fritovací je minereální na rozdíl od klasického RO?!

Jinak p.Kozlíku tuším ,že když jsem byl v Kaufu naposledy tak tento olej u nás mají a ten sirup jsem tuším viděl v Penny. (ale berte to bez záruky-jdu do obchodů víceméně jako nosič a pokud jdu nakoupit tak zase nekoukám kde co vše je ale jdu jen za tím co chci !)

dan3
hodnocení

0x
Do friťaku nalej obyčejný řepkový olej vyjde to levněji a vydrží dlouho,nepřepaluje se

Řepkový olej je tak na mazání závitníků. Smrdí ..

dan3
Nesmrdí, voní

lll*
hodnocení

0x

Asi nechapete kdo je ve vztahu hypermarket a zákazník kořist a kdo lovec... Budete dělat jedině to, co oni chtěji.

hnipirdo*
hodnocení

0x

Firma, která vyráběla tento olej prodala svůj majetek a pravděpodobně se olej Lukana prodává pod jiným názvem.

hodnocení

0x

Také jsem kupovala tu Lukanu ve velké lahvi. Ještě loni na vánoce ji měli v Jiříku. Teď nikde není. Ale našla jsem ho v internetovém obchodě, ale tam si zaplatíte za poštovné. Takže když ho mají oni, tak se stále vyrábí, ale nákupčí ho do svých supermarketů přestali objednávat, protože chtějí vydělat víc peněz. A to vydělají tím, že všichni musí kupovat po litrech a platit víc peněz, protože platí ten plastový obal. Takže když chcete 3 litry, vyhodíte do popelnice 3 plastové lahve. A pak budou zase jiní chytráci kecat abychom třídili odpad, a že zaneřáďujeme ovzduší tím, že produkujeme hodně plastových odpadů. A že vydělají hodně tím, že nutí zákazníky kupovat olej po litrech je jasné. Celá republika smaží a frituje, tak si to spočítejte.

nakupydoruky.cz/...

radkapod*

Velká Lukana na fritování už se prý nevyrábí. Suzymon: ted tam mají jiný olej na fritování asi 3l, cenu si nepamatuji.

Radkapod, já teda vidím Lukanu, 3 litry za 125 Kč a mají 5 kusů. Mohu si ji objednat.

radkapod*

Myslela jsem ...v Jiříku :)

pohanka*

Nákup do ruky má ale pouze omezený počet kusů. Zbývá již jen pět balení na prodej.

damandys
hodnocení

0x

Zkus se zeptat přímo výrobce. Tím zjistíš, jestli se toto velké balení ještě vyrábí. Třeba není k dostání pouze v daném obchodě.

kozlik
hodnocení

Tak asi to bude tou vychytralosti obchodníků nebo možná i výrobce aby na těch menších baleních více vydělali. Zajímavé na tom je třeba to, že to tak najednou vymizelo z asi všech obchodů. Fritovací olej jsem nakonec koupil v Albertu FRITO MANKA vícedruhový 3l balení. Nic jiného na fritování jsem nikde nenašel.

A co ten sirup Soleo v 5l balení? Ten se sice dá bez problémů sehnat v menším balení ale samozřejmě za vyšší cenu.

Bohužel asi takto nenápadně se od nás snaží tahat čím dál tím více peněz.

radkapod*

Ano, jejich heslo bude nejspíše to HLAVNE NENAPADNE.

Včera jsem si koupila v Penny tatarku v sáčku od Agricol (to je Babišovo?), doma jí vytáhnu z batohu a s hrůzou si říkám že v tom sáčku jí je nějak málo a určitě jsem jí píchla a ted jí mám rozpatlanou v batohu *zed*.

Kdepak, to výrobce potřebuje nenápadně vydělat a už jí není v sáčku 100g ale jen 95g ...*alene*

To se děje průběžně s více položkami. Jar se zmenšil z 1,5 l na 1,35 l, párky se zmenšily z 500g na 460g, máslo(některé) z 250g na 200g, Fernet ze 30% na 27%, rum ze 40% na 37,5 a potom 35% (30%) atd., jen ta cena zůstala všude stejná!

Dvd u rumu,ten se již vlastně nevyrábí ,jen u tuzemáku (a nehen toho) je u slabšího nižší spotřební daň proto se v krámech preferuje slabší. Jinak V prodejně Fruko Shulz se dají koupit oba dva druhy-40% i 37,5% a na jejich čerpačce točený jen slabší a originálkní lahvový opět oba dva-to je ale zase jen... co nás zase skrytě okrádají a v totmo případě nejdo o obchodníky

honzajs122

Nesmíte všechno nakupovat v akci. Tam je často "lepsí" cena za ošulený balení, třeba ten 37% Tuzemák a pod ..

Tak asi to bude tou vychytralosti obchodníků nebo možná i výrobce aby na těch menších baleních více vydělali.
Nebo možná tím, že o takto velká balení není až takový zájem, aby se jim to vyplácelo. Nebo se výrobci obalů nevyplácí produkce těchto velikostí.

kozlik
hodnocení

jedubabicka: Nemyslím si že by o velké balení nebyl dostatečný zájem nebo, že by se jim to až tolik nevyplácelo. Kdyby zvedli cenu tak bych to asi spíše dokázal pochopit, ale že to úplně vyřadili z nabídky tak to až tolik nechápu.

patronka*
hodnocení

0x

Sirupy v balení 2,5, 3 a 5 litrů v nabídce Tesca jsou. Stačí jen poklikat :) nakup.itesco.cz/...

doplněno 09.07.17 18:46:

Tak to se moc omlouvám, letos skutečně v nabídce není, ale vloni jsem je kupovala běžně. Byly s příchutí broskev, pomeranč a lesní ovoce ( nebo možná maliny ).

kozlik
hodnocení

patronkaa: Proklikal jsem to asi cele, ale 5l balení sirupu jsem tam bohužel nenašel a když příjdu do Tesca tak tam také nikde 5l sirupy nevidím.

doplněno 09.07.17 21:08:

patronkaa: Loni a ještě i začátkem letošního roku se 5l sirupy Soleo daly koupit, ale už asi nějaké 3 měsíce je nikde nevidím a ani se už nedají vygooglit. Kupoval jsem je převažně v Kauflandu kde byly za nějakých asi +/- 119 Kč a menší 3l sirupy byly dražší za nějakých +/- 130 Kč což byl docela značný cenový rozdíl. Nyní kupují 3l Jupí Sirup les/... dokud ještě je k mání.

Tady je pětilitrových sirupů šest druhů

zbozi.cz/...

kozlik
hodnocení

jedubabicka: Ano, jsou tam 5l sirupy, ale za jakou cenu. Mne jde spíše o sirupy Soleo nebo Jupí které v 5l balení byly o polovinu nebo možná i více levnější.

Dotaz zněl "Proč už nejsou v obchodech velká balení?" - ne "Proč už nejsou v obchodech velká balení za pár korun?" Sirupy nekupuji, cenu tudíž nedovedu posoudit.

kozlik
hodnocení

jedubabicka: V prvním příspěvku jasně uvádím o kterou konkrétní značku mi jde a je tam i obrázek. Jde mi u toho hlavně o cenu. Nechci kupovat to co v menším balení (jiná značka) by mne vyšlo levněji.

Je - ale já doopravdy netuším, co stojí ta vaše značka, respektive že to, co jsem našla je dražší. Tak se omlouvám za zbytečnou radu.

patronka*

No jo, ale za jakou cenu! V Tescu byly za cca 40 Kč :) Omlouvám se, nepřečetla jsem poslední odpovědi :(

V Tescu byly za cca 40 Kč

Pět litrů? To by mě zajímalo složení.

radkapod*

Složení ani raději vědět nechtějte *nene*...mě stačí jen začátek etikety...Chemicky konzervováno.

ferpotravina.cz/...

kozlik
hodnocení

Tak to by mne také zajímalo co to byly za sirupy za těch 40 Kč 5l.

hodnocení

0x

Včera v Kauflandu, normálně mezi potravinami stála paleta plná žlutých kamystrů.Vzpomněla jsem si na tento dotaz na Poradně a šla to hned prozkoumat.

Omyl, spadl mi hřebínek. Byly to pětilitrové kanystry Sava. Ale proč mezi potravinami takový utrejch, to vážně nevím. To by mělo být snad uskladněno někde jinde. *bzum* Jaga.

kozlik
hodnocení

babajaga: Možná si to tam jen dočasně nachvíli odložili a půjde to přemístit jinam, tam kde to patří. Savo mezi potraviny určitě nepatří a podle předpisů by tam snad ani nemělo být.

hodnocení

0x

Kozlíku, objevila jsem aspoň sirupy v balení po 2,5 l, větší, bohužel ne.

Dobrý sirup, 2,5 l za 79,90 Kč, v příchutích lesní plody nebo pomeranč. Mají je v akci teď v Penny, ovšem jen od včerejška do zítřka /do 19. 7./ Musel byste si pospíšit, pokud by Vám toto balení stačilo. Jaga.

doplněno 18.07.17 12:33:

Litrový šampon kupuji běžně taky v Penny. Mají ho tam stále, furt a pořád a sice kopřivový a březový. Cena je nějak 25 - 26 korun. Manžel ho vysloveně chce, nevím, proč si ho tak oblíbil. Já používám lepší.

Ještě k těm sirupům - dneska v Tescu sirupy Jupíí, 3 litry, za 119,90 Kč. 4 příchutě: jahoda, malina, lesní plody a pomeranč. U toho velká cedule, že je tam 20% sleva.

kozlik
hodnocení

Těch 2,5l - 3l sirupů je prozatím všude dost, ale vymizely ty stejné v balení po 5l. Kupoval jsem ty větší balení kvůli ceně, protože např. v Kauflandu byly levnější než ty v menším balení.

Včera jsem zháněl březový šampon na vlasy v 1l balení který jsem kdysi kupoval ale v Tescu a Kauflandu nikde nic takového už delší dobu nevidím. Mohl bych pokračovat žiletkami na holení (značku si nepamatuji) které jsem kupoval, protože byly dobré a levnější a už také delší dobu nikde nejsou k sehnání.

Tak mne napadá jestli to vše náhodou není vlivem nějakého přihlouplého nařízení ze strany pitomé EU.

doplněno 18.07.17 12:55:

babajaga: Já nejvíce chodim nakupovat do Kauflandu a občas i do Tesca. Do Penny chodím jen výjimečně. Nepatřím mezi ty kteří obíhají všechny možné obchody v okoli, protože jednak na to nemám příliš čas a také by se mi ty nákupy trochu prodražily kdybych měl jezdit od obchodu k obchodu. Na moje trochu prošedivělé a ubývající vlasy snad stačí obyčejný a levnější šampon. Jinak ty slevy se často dělají tak, že se zboží nejdříve zdraří a pak po čase s velkou reklamou slevní. Je to takové oblbování lidí.

hodnocení

0x

Jupí, nebo jakej je teď zrovna v kaufu v akci. 3 nebo 5 l. Prostě velkej.

kozlik
hodnocení

Jestli je nějaký sirup teď v kaufu v akci nevím, ale ty veklé 5 litrové Jupí nebo Soleo sirupy už hodně dlouho nejsou nikde.

Tak jsem se zvedl od PC...3 l Jupí mají.

kozlik
hodnocení

Ano ty 3 l Jipí jsou stále, ale ty 5 l vymizely úplně a možná je otázkou času kdy zmizí i ty 3 l.

hodnocení

0x

Ono záleží asi na prodejně, třeba někde v Kauflandu ty pětilitrová balení mají a někde ne. Člověk si řekne Kaufland jako Kaufland, ale není to pravda. Namátkou - třeba Kaufland v Brně - Židenicích nabízí jiné druhy jako Kauflandy v menších městech.

kozlik
hodnocení

Nejezdím po cele republice zjišťovat co kde mají ve kterém Kauflandu, ale předpokládám, že to asi bude věude přiblížně stejné. V této diskuzi se nikdo neozval s tím, že by někde ty 5 l sirupy Jupí nebo Soleo měli a spíše to všichni potvrzují, že to vymizelo z obchodů. Ono nejde pouze o Kaufland, ale třeba v Tescu už také ty 5 l sirupy Jupí nebo Soleo nejsou. Ono nejde pouze o sirupy ale i o jiné i nepotravinářské zboží. Většina toho co ve větším balení vycházelo levněji než v menším a lidí to kupovali asi více než v balení menším z obchodů vymizelo. Je to taková nekala politika obchodů a možná i výrobců aby na tom co nejvíce vydělali.

Ono to také může být tím, že o velká balení už není takový zájem. Nedovedu si představit, co bych dělala s pěti litry např. oleje - a možná nebudu sama. Pak je asi lepší si pořídit menší množství za relativně vyšší cenu, než "ušetřit" a nespotřebované vyhodit.

kozlik
hodnocení

Nemyslím si, že by to bylo snížením zájmu o velké balení. Kdyby se jednalo o 1 nebo 2 druhy zboží tak by se to možná tím dalo vysvětlovat, ale když je to u téměř všeho tak mi to připadá jako nesmysl. Pokud se jedná o něco co má dostatečnou dobu spotřeby tak snad není problém to uskladnit a pomalu podle potřeby ubírat. Pokud se jdná např. o ty 5 l sirupy tak jsem je kupoval proto, že to vycházelo levněji než v baleních menších a navíc mi to vydrželo déle. U oleje mi vyhovovalo 2 l balení Lukana, protože to bylo tak +/- dávka do friťáku.

Přibývá singlů - doma vaří málo nebo vůbec. To taky může být jeden z možných důvodů.

kozlik
hodnocení

Ani ti singlové asi nebudou důvodem proč nevyrábět větší balení. Ono je většinou lepší mít např. olej na fritování v jednom 2 - 3 l balení než ve 2 - 3 litrových a když navíc to větší balení vychází i o něco levnějí tak není důvod to kupovat ve více menších baleních.

Ještě mne napadá jestli ty větší balení různého zboží nevymizely kvůli tomu, že je to nějaké přihlouplé nařízení ze strany EU. Podle toho jaké hloupé blbosti v Bruselu vymýšlejí bych se ani nedivil kdyby to bylo tím.

Tak u nás Kauflan Soleo 5l několik příchutí.

kozlik
hodnocení

ringo: A to bylo u vás v Kaufkandu před kolika měsící?

Dnes dopoledne.

kozlik
hodnocení

Tak to je divné. U nás v Kauflandu už hodně dlouho 5 l Soleo sirupy nejsou a nebyly tam ani minulý týden. Žeby se ty 5 l baleni Soleo sirupů zase začaly vracet do prodeje?

Že by? V lednu Lucie z Kauflandu na podobný dotaz odpovídala, že byla ukončena výroba.

Abych tu třeba nebyl za mluvku...

Foceno dnes s dnešním Bleskem.

Proč už nejsou v obchodech velká balení? #3
Proč už nejsou v obchodech velká balení? #4
kozlik
hodnocení

ringo: Toho co jsi nafotil je v Kauflandu prozatím dost. Je to ale sirup? Já tam na tom žáden názezev Sirup nevidím a za 39,90 mi to na tak velké balení sirupu příliš nepřipadá být sirupem. Jedině, že by to bylo za tu cenu v akci nebo nějaký méně kvalitní surup. Mne se ale jedná o jiné 5 l sirupy které mají přímo označení Sirup a bývaly dražší, ale ty předpokládám, že jsi v Kauflandu asi nikde v současné době neviděl.

Proč už nejsou v obchodech velká balení? #5

On to sirup bude - jen má jiné ředění. Tenhle je 5 litrů na 40 a na té vaší lahvi je uvedeno z 5 litrů 55.

kozlik
hodnocení

jedubabicka: Ten asi sirup co nafotil ringo bude asi méně kvalitní než ten který uvádím já. Nevím jaký je, protože jsem ho ještě nikdy neměl koupený.

A nechcete si nějaký sirup udělat doma? Já dělám občas sirup z červené řepy, dá se to dělat celý rok a je to hned a ještě ten zbytek uvařené řepy můžete zužitkovat. Teď to zrovna nevím přesně, povaří se řepa, pak se to slije, dá se cukr a kyselina citronová, pak se to nalije do zavařovaček atd.

kozlik
hodnocení

dajka: Sirup z červené řepy to ni příliš nesedí, ale možná to může být i dobré. Já sirupy používám hlavně do čaje a dávat tam šťávu z červené řepy tak to mi příliš nepřipadá být vhodné.

Ten asi sirup co nafotil ringo má (dle etikety) méně kalorií - pravděpodobně nebude tak sladký. O kvalitě to nic dalšího nevypovídá, když neznáme složení.

Podle té rozmazané cenovky, kde tuším nápis nápojový koncentrát (ne sirup) a podle nápisu low calorie na etikete a žádného nápisu sirup bych tipoval, že to bude bez cukru jen s umělýma sladidlama (nebo s hodně málo cukrem), proto ta nízká cena.

doplněno 11.10.17 19:23:

No... se sirupem, to nemá mnoho společného. Proto je to tak levné.

Proč už nejsou v obchodech velká balení? #6
Proč už nejsou v obchodech velká balení? #7

kozlik
hodnocení

Tak nevím jestli i ten 5 l nápojový koncentrát už také pomalu nemizí z prodeje. Včera jsem byl v Kauflandu a viděl jsem tam toho nějak po skromnu a pokud se nepletu tak pouze 1 druh. Kdysi toho v Kauflandu bylo plno.

hodnocení

0x

Ještě jednou se přidávám do této diskuze.

Na netu jsem našla, že v Kauflandech je v období od 27. 9. do 4. 10. akce, kdy sirupy Jupí 3 litry se koupí 2 kusy za cenu jednoho. Oba dohromady stojí 146 Kč a za ty peníze budete mít 6 litrů sirupu, i když v trochu menších baleních. Myslím, že se Vám to vyplatí. Máte na to ale už jen 2 dny. Kupte si to tak třeba 3 x a můžete popíjet celou zimu. *palec2*

Podívejte se, zda to platí ve Vašem Kauflandu. Na netu jsem si přečetla, že to platí v Praze, doma mám leták z K Pardubice a na str. 5 je ta nabídka taky. Jaga.

kozlik
hodnocení

0x

Včera jem byl na nákup a v Penny jsem našel litrový březový šampon za 24,90 Kč a v Tesco sýrečky Veselá kráva ve velkém XL baleni za 49,90 Kč. Žeby se už zase začaly do prodeje vracet velké balení?

Proč už nejsou v obchodech velká balení? #8
Proč už nejsou v obchodech velká balení? #9

Dneska v Lidlu Veselá kráva 24 porcí - cenu jsem si nezapamatovala.

Proč už nejsou v obchodech velká balení? #10

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]