Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, třeba by to mohl zvládnout (i začínající) gynekolog - většinou takové znalosti má. Zdravím!
Ohledně zdraví nehledejte rady na internetu. Na té "gyndě" Vám pomohou a ještě upřesní to možné těhotenství.
Stará babská rada je vypít litr červeného,svařeného vína.Také se před tím naložit do horké vany.
Nevím,kolik ti je let,takže s tím vínem
A úplně nejlepší rada bude ta,že si zajdeš ke svému gynekologovi.Dostaneš injekci na vyvolání menzesu.
V prvé řadě tě ale prohlédne,zda opravdu těhotná nejsi.
Pravděpodobnost otěhotnění je prakticky vždy.
Hnirpirdo,nemáte pravdu.
Ta stará,dobrá,babská rada je především na vyvolání menzesu !
Čtěte : budkocka.cz/...
Ta stará babská rada se poskytovala ženám, aby vyvolala potrat a ne k vyvolání mensesu, opožděnému pár dnů.
hnipirdo,menzes není téma,které by mne obzvláště zajímalo,ale z mládí si matně pamatuji,že zpoždění ženské řešívaly právě tím vínem a vanou horké vody. správnost tohot postupu nemohou posoudit,ale - wamp ji vlastně poslala na gyndu,i když to trochu ukecala,což považuji za správné a - někdo tu dal odkaz na nějaké noviny,kde také radí to víno a vanu. dovedete si představit to rodeo,kdyby nějaká žena potratila díky špatné radě z nějakého časáku? v dnešní době,kdy se chtějí soudit lidé,kteří to nasmaží autem do lampy a potom chtějí žalovat toho,kdo tam tu lampu postavil?
aha,ten článek je také od wamp. otázka - kdo ohodnotil hnipirda,přihlásí se? celkem mne to zajímá,protože si myslím,že to napsal špatně. na vyvolání potratu se snad používaly nějaké bylinky,ne?
zpoždění ženské řešívaly právě tím vínem a vanou horké vody
Jenže se nikde veřejně nepíše, že víno+vana můžou vyvolat potrat v raném stadiu těhotenství. Laik nerozliší, o jaké krvácení se jedná, takže klidně předá dál jako osvědčený způsob proti zpoždění.
na vyvolání potratu se snad používaly nějaké bylinky,ne?
Ano - převážně jedovaté. Znám, ale jmenovat nebudu. I jiné nemechanické prostředky existují.
aha,no,možné...jedubabicko,dík,kouknu na ta rizika...vzbudila jste mou zvědavost...
takže,jedubabičko,potrápil jsem strejdu googla a všude mi vychází - víno a koupel na vyvolání menzesu,na vyvolání potratu něco jiného... takže,to riziko tam zřejmě je,ale to nic nemění na tom,že se to radívalo na menzes,ne na potrat. proto si myslím,že hnipirdova odpověď takto formulovaná je špatně. zdůrazňuji,nepovažuji tyto postupy za správné,vycházím z toho,ce se kdysi radilo a nepopírám možnost potratu.
jedubabičko,zkusím to pomalu,po bodech - někdo tvrdí,že se rada víno+voda radila pro vyvolání potratu, s tímto tvrzením nesouhlasím,dle mého názoru,vzpomínek a mně dostupných zdrojů to bylo pro vyvolání menzes. připouštím,že takto mohl být vyvolán potrat,ale to nebyl účel této rady. proto považuji názor hnipirda za nesprávný,už chápete? jak se tato rada o víně a teplé vodě rozšířila,jestli opisováním,kopírováním,klonováním anebo dělením,není podstatné... pro mne podstatné je,že na základě Vašeho impulzu jsem se dozvěděl o možnosti potratu.pro mne nová informace...
takže stručně - červené víno a horká voda se radívalo pro vyvolání potratu - nesouhlasím
- červené víno a horká voda se radívalo pro vyvolání menzes. hrozilo nebezpečí potratu - s tím bych souhlasil
Co myslíš tím, že pravděpodobnost je minimální? užíváš HA? a kolik Ti je? 3 dny mi nepřijde jako žádné drama ještě Já čekala někdy i více a to už jsem se obávala.. trochu se mi to srovnalo, když jsem začala brát HA, ale stejně to ještě někdy neklapne uplně na den, takže bych nepanikařila zatím na Tvém místě
Pokuď jste těhotná,tak vám stejně žádné zaručené ,,babské rady ,,nepomůžou a navíc si můžete případné embryo i poškodit.3 dny zpoždění to není ještě nic a spoléhat na to že nemáte ovulaci? Že se ,,do vás neudělal,,? Nikdy jste neslyšela ,,1 kapka a už to capká,,? Na gyndu chodit s 3 denním zpožděním je hloupost,počkejte 14 dní-3 týdny a pak tam jděte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.