Nejste přihlášen/a.
Muze se normalne pouzivat detska krupicka psenicna na zahusteni polivek a omácek a jak dlouho se musi provarit? A nebo co vsechno se da z takove krupicky pripravit? Dik za inspiraci
Pokud ji dáte do polévky uděláte z ní MILIÓNOVOU. Je dobrá, ale je to jiná polévka a třeba v zeleninové polévce bych krupičku nepoužil.
Jinak je super na knedlíčky do polévky (stačí smíchat vejce, krupici, sůl, popř pažitku na jemno), ale je důležité udělat směs řídkou a nechat jí pár minut nabobtnat jinak z toho budou knedlíčky buď rozvařené nebo děsně tvrdé.
Protože jsem zmlsaná, přidávám ještě kousek másla nebo skoromásla a strouhnout muškátu - utřít s vajíčkem a pak podle vašeho postupu.
A kolik tak lzic krupicky na zahusteni davate do 2l polevky? A na ty knedlicky 1vajicko+?lzic krupicky?
To nikdo přesně nedovede říci, protože je každé vajíčko jiné. udělejte o trošku hustější, než těsto na omelety. Ktyž to bude řidší, klidně to lijte, přes vidličku, do vařící plévky. Udělá to fajn kapání. Když to bude hustější, sázejte to do polévky malou lžičkou, ale tu lžičku vždycky do plévky trošku namočte, těsto se snadněji "pustí". .
Dětská krupička je jen jemnější krupice, takže se nevaří tak dlouho. Na kašičku pro malé děti se někdy i předem namáčí, aby byla ještě měkčí. Jinak se s ní zachází stejně jako s krupicí - kaše, zavářka, noky, knedlíčky, já ji přidávám někdy do mletého místo strouhanky, dají se s ní nastavit třeba míchaná vajíčka - recepty jsou běžně dostupné.
Na Vánoce, když nemáme kapra jikrnáče, tak z dětské krupičky děláme falešné jikry do polévky, krásně ji to i zahustí.
A dela se z ni taky jiška na tuku jako z mouky, nebo se rovnou ze sacku nasype do varici polivky/omacky a zamicha za varu jen chvilku, nebo se musi nekolik minut provarit?
Receptů je tady už dost, ale já jeden přidám. Dělám z brambor a krupičky "Turbo knedle". Ten recept i s názvem jsem našla na stránkách kucharkaprodceru.cz/... Je ale v komentářích, tak jsem si ho dovolila překopírovat, aby nebyl problém s hledáním. Tyhle knedlíky dělám často a ráda, naučili se je ostatní členové rodiny i někteří známí, a mají úspěch. Jen dělám místo klasických knedlíků spíš takové špalíčky a vařím je ještě asi 5 minut po tom, co při varu vyplavou na hladinu. Vřele doporučuji!
" Turbo"knedle. Uvařím brambory nakrájené na větší kousky hodně doměkka, zároveň už přivádím do varu vodu na vaření knedlíků. Sliji, protřepu, rychle horké rozšťouchám šťouchadlem v hrnci, ve které se vařily, přidám vejce, osolím, dětské krupičky tolik, aby to vypadalo, že to ještě trochu chce. Pak je to akorát. Solamyl trochu jen v časném podzimu, kdy mají brambory škrobu ještě trochu méně. Rychle uválím šišky a šup s nimi do vařící vody. Poměr na 500 g brambor 1 vejce a krupičky od oka – tak cca 200-230g.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.