Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jsou frigátní nudle?

Od: vota16 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
znáte, co jsou frigátní nudle? Dají se udělat doma? díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

4x

Myslím, že to je zkomolené.

Nemělo být správně ,,fritátové nudle,,?

Jsou to výše uvedené, slané palačinky, nakrájené na silnější nudle a před podáváním osmažené ještě jednou na pánvičce na oleji. Je to vynikající. *smich* Vhodné do vývarů.

doplněno 04.07.17 13:33:

,,jedubabicka,, byla rychlejší, dávám bod.

Dělávala jsem je i místo smaženého chleba pro ty, co ještě/už byli bez zubů. Přece jen jsou měkčí.

hodnocení

2x

Myslím, že je znáš ne jako frigátní nudle, ale jako celestýnské nudle. *smich*

V podstatě uděláš palačinky, které nakrájíš na nudle a až na poslední chvíli dáš do polévky.

Recept: 1 vejce trošku vyšlehat, přidat 60g polohrubé mouky společně se špetkou kypřícího prášku, 8 lžic mléka a špetku soli. Vznikne řidší těsto ze kterého na pánvičce uděláš palačinky a po jejich vychladnutí je nakrájíš na nudle široké cca 3mm a dlouhé max 5cm.

Co znamená slovo frigátní netuším. :-D

Co jsou frigátní nudle?

Ono to také není "frigátní", ale "fritátové" - zas nějaká hovorová přesmyčka (pořád ale lepší, než nudle "frigidní" *smich*).

Fritátové se od celestýnských liší tím, že nakrájené nudle nebo roládky se ještě jednou osmahnou těsně před podáváním.

Tak to konečně dává smysl. Díky za upřesnění a příště už výhradně fritátové/fritátní nudle *smich* Na internetu se dá najít obojí. :-D

hodnocení

0x

Už jsem si myslel, že otázka zní na frigidní nudle a nedokázal jsem si je představit*smich*

hodnocení

0x

Téda! Natěšili jste mě. :) Na zítra jsem koupila vepřový jazyk. K tomu jsem vymyslela fazolky na smetaně. Aby nebyly na vodě, k tomu jazyku přidám do papiňáku kuřecí skelet, takže bude dobrá polevečka i omáčka se zelenými fazolkami. No a do té polevečky udělám ty nudle, se zvláštím názvem. Bude to dobrota *uspech*

hodnocení

0x

Zdravím. Já je znám jako fridátní nudle..A určitě se doma udělat dají:

kucharka.cbmonitor.cz/...

Proč by nedaly - vždyť je to obyčejná palačinka.

A když jsme u těch vložek - jednou se mi nechtělo péct svítek. Vyrobila jsem klasickou smaženku (vajíčko, sůl, strouhanka, umíchat, osmažit), nakrájela na kostičky a hotovo.

nikdo*
hodnocení

0x

A já to zase znám jako frydátové nudle. Palačinka se stočí do roličky, nakrájí na tenké "šneky", a vzniklí šneci se osmaží po obou stranách na pánvičce. No a pak už jen šup s tím do polévky.

doplněno 05.07.17 09:37:

@hahanaj: Já netvrdím, že můj název je správný, :) Já to tak jen pod tím názvem znám.

hahanaj*

nikdo- nejspíš myslíte fritátové nudle ;)

tondac*
hodnocení

0x

Frigátní nudle jsou zmíněny v jednom z dílů úžasného českého sitcomu Taková normální rodinka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]