Nejste přihlášen/a.
Myslím, že to je zkomolené.
Nemělo být správně ,,fritátové nudle,,?
Jsou to výše uvedené, slané palačinky, nakrájené na silnější nudle a před podáváním osmažené ještě jednou na pánvičce na oleji. Je to vynikající. Vhodné do vývarů.
,,jedubabicka,, byla rychlejší, dávám bod.
Myslím, že je znáš ne jako frigátní nudle, ale jako celestýnské nudle.
V podstatě uděláš palačinky, které nakrájíš na nudle a až na poslední chvíli dáš do polévky.
Recept: 1 vejce trošku vyšlehat, přidat 60g polohrubé mouky společně se špetkou kypřícího prášku, 8 lžic mléka a špetku soli. Vznikne řidší těsto ze kterého na pánvičce uděláš palačinky a po jejich vychladnutí je nakrájíš na nudle široké cca 3mm a dlouhé max 5cm.
Co znamená slovo frigátní netuším.
Ono to také není "frigátní", ale "fritátové" - zas nějaká hovorová přesmyčka (pořád ale lepší, než nudle "frigidní" ).
Fritátové se od celestýnských liší tím, že nakrájené nudle nebo roládky se ještě jednou osmahnou těsně před podáváním.
Téda! Natěšili jste mě. Na zítra jsem koupila vepřový jazyk. K tomu jsem vymyslela fazolky na smetaně. Aby nebyly na vodě, k tomu jazyku přidám do papiňáku kuřecí skelet, takže bude dobrá polevečka i omáčka se zelenými fazolkami. No a do té polevečky udělám ty nudle, se zvláštím názvem. Bude to dobrota
A já to zase znám jako frydátové nudle. Palačinka se stočí do roličky, nakrájí na tenké "šneky", a vzniklí šneci se osmaží po obou stranách na pánvičce. No a pak už jen šup s tím do polévky.
@hahanaj: Já netvrdím, že můj název je správný, Já to tak jen pod tím názvem znám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.