Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepravidelná menstruace

Od: oko odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám na vás dotaz. Je mi 18 let a už 6 měsíců chodím na vyvolávací injekce na menstruaci, protože cyklus se ne a ne upravit už od první menstruace jsou cykly nepravidelné. Vždy je to třeba 1 měsíc - injekce, 2.měsíc injekce a 3. měsíc přijde menstruace sama, tak na injekci nejdu. Jenomže další měsíc se menstruace znovu nedostaví, tak musím na injekci a tak to jde už půl roku. Doktor říkal, že podle ultrazvuku je vše v pořádku, ale léčím se na hypofunkci štítné žlázy tak si myslím, že to s tím může souviset, ale doktor tomuto nepřikládá žádný význam a ani odběry mi na to neudělal. Nevím si s tím moc rady, už mám jít na poslední injekci co mi naplánoval, co myslíte, že s tím potom může začít dělat ikdyž se to ani po půl roce neupravilo? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

1x

Léčím se šž 30 let, takže vím že jedny hormony ovlivňují ty druhé. Pokud máte všechny krevní výsledky šž ok, tak bych to asi neřešila. Dělali vám krev i na gyndě? Myslím tím na ženské hormony.

Pokud i tam je to ok, tak bych se na injekce vykašlala. Další chemie v těle mladé holky mi příjde zbytečná. Zkuste pít kontryhel. Ale pravidelně, ne nárazově. V dřívějších dobách se ženy taky léčily bylinkama.

Vzhledem k vašemu věku nepředpokládám, že se chystáte v nejbližší době otěhotnět. Myslím, že až to bude aktuální, tak si té chemie užijete až až.

Vím, že mnoho žen se mnou asi nebude souhlasit, ale potřebujete momentálně menstruaci k životu? Zkuste nechat tělo odpočinout od injekcí a třeba se to časem srovná samo.

oko
hodnocení

Ne na gyndě mi krev nedělali. Je pravda, že u endokrinologa jsem tak rok nebyla tak se tam objednám a uvidím. Děkuji za rady :))
liska*

Zkuste napsat na poradnu gynekologa, který se zabývá alternativní léčbou MUDr Bohdan Haltmar.

hodnocení

0x

ŠZ může mít vliv. Můj gynekolog chtěl výsledky z testů jakmile jsem za ním s problémem byla. Jestli se léčíte, možná by bylo vhodné zajít za doktorem, který má na starosti tu štítnou žlázu - třeba není substituční léčba dostatečná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]