Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
čím můžu nahradit koriandr? Bohužel nevím jak chutná nebo voní, abych věděla čím ho nahradit v receptu číny.
Díky
Koriandr nenahradíte ničím, protože má svou specifickou vůni. Také se mu říká "čínská petržel". Můžete použít naši obyčejnou petrželku naťovou kvůli zelené barvě, ale chuť a vůně je naprosto jiná. Bude lepší když si nať koriandru koupíte, zvláště v tom případě, že chcete vařit "čínu". Mají ji snad všude.
Je to hodně zvláštní koření. Bohužel, mě tedy moc nevoní - jednou jsem si ho i vysela. Trošku mě páchne myšinou, nesmí se ho dávkovat moc. Lepší je ve směsi více druhů koření, kde ho vlastně ani pořádně nerozlišíte.
Nemyslím si, že je recept až tak úplně postaven na koriandru, ale pokud máte chlupaté jazýčky a chcete ochutnat něco nového se vším všudy, tak si ho prostě kupte, aby byl recept tak jak má být.
Podobný list je naše naťová petrželka /ne kudrnka/. Ale chuť a vůně je prostě jiná.
Opravdu má koriandr(nať) svoji osobitou nezaměnitelnou chuť, jak napsala suzymon.Prý jeho chuť a vůně připomíná pomerančové květy s nádechem šalvěje, voní nasládle, ale někteří lidé uvádějí, že prostě voní mýdlově. Proto se přidává v asijské kuchyni do ostřeji kořeněných pokrmů.Dobře to napsala pohanka.
Mně nať koriandru naprosto nevoní, ale za to miluju semena kuličky,, prakticky jsem to objevila až v prodejně sýrů, kde jsem ochutna kozí sýr s koriandrem, je opravdz výtečný, od té doby ho hodně používám, třeba dohromady s pepřem a paprikovýmí vločkami na steaky, přidávám ho i do té číny, ale pozor, vždy drtím. A co je zajíavé mletý zdaleka tak nevoní jako ten črsrvě drcený.
Čím nahradit Koriandr?: - 100% chuť a aroma nenahradíte ničím, ale...))
Koriandr - kořen: - lze nahradit zázvorem, Koriandr - listy a nať: - lze nahradit petrželkou (i celer), Koriandr - smena (jsou nejaromatičtější částí): - lze nahradit střízlivým poměrem pomerančové kůry a kari.
* Stejně tak lze zaměňovat i jiná koření např. badyan, hřebíček a kardamom, ale to už s koriandrem nijak nesouvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.