Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v receptu mám přidat utřený česnek. Jak se utře? Nestačí česnek rozmáčknout?
Děkuji
Stroužek (oloupaný¨ položit na prkénko a špičkou jídelního (kulatého) nože jakoby "odškrabávat". Když je nadrceno, posolí se a týmž nožem naplocho položeným se rozmačkává, shrne na hromádku a opakuje se, dokud není kašička.
Ta sůl se dává proto, aby se líp utíral - myslete na to při dalším solení..
Když vám to s tím nožem nepůjde, dá se nastrouhat na nejmenších očkách struhadla a pak už jen podrtit s tou solí.
Dobrý den, já ho drtím (nakrájený) plochou nože na prkénku a roztírám - jinak to popsat neumím. Zdravím!
Můžete použít i koupenou a hotovou česnekovou pastu (také je slaná).
Tento trik nemá chybu - snad je jen poněkud hlučný .
ještě tu nikdo nepopsal způsob mé maminky - na prkénku rozkrojila česnek na větší kousky, posolila a drtila dřevěnou paličkou - palička měla na jedné straně kovovou hrbolatou plochu na klepání masa, druhá strana byla hladká dřevěná, tak tou... já používám lis na česnek
Na trhu jsem viděla bezva paličku na maso. Přesně jak říkáte, ale neměla ručku. Jen takový špalík, tlouček to byl. Z jedné strany hladký a z druhé jažatý kov na klepání masa. Zaváhala jsem, budu se muset koukat, jestli se tam ten prodejce s dřevěnými výrobky neobjeví. Ta moje palička už dosloužila.
když je tam utřený, tak utřený. kdyby tam byl rozmáčklý, tak rozmáčklý. utře se např. špičkou nože na prkénku. já používám malé hodně jemné struhátko při použití v jemném stavu
Dobrý den. Česnek už máte asi utřený, ale třeba se Vám bude hodit tip pro příště. Dá se za pár drobných koupit šikovná pomůcka na tření česněku. Třítko, mrkněte do odkazu. Mám ho doma a je vždy po ruce. Je to na utření česneku opravdu šikovné, jednoduché a rychlé.
Existuje i karta z umělé hmoty, která funguje i na krájení buchet a také jako lopatka na nabírání z plochy. Na ní jsou reliefy kroužků. Na nich se také bezvadně tře česnek. oriondomacipotreby.cz/...
Dnes jsou na to moderní postupy, pristrojky a vychytávky, z nichž o mnohích tu byla řeč. Klasika je opravdu prkénko, šesnek samozřejmě, nůž a sůl, ta je důležitá mj. pro svůj abrasivní účinek, ale je to pracné. Osvědčila se mi onměna, v konečmé fázi utřít (nebo rozdrtit?) česnek závažím ke kuchyňské váze, kilovým či půlkylovým. (Nedoporučuji závaží k laboratorním vahám, ale otěr kuvhyňského závaří nehraje v receptech prakticky žádnou roli.)
Kartaginec, já vás pokládám za nesmírně vzdělaného a inteligentního člověka, máte můj tichý obdiv. Ale toto mi příjde hodně podivné! Z čeho je to závaží, z jakého materiálu? Kde stává? Než ho umyju před a po použití, mám tu trošku česneku, natřeného čistou, nerezovou lžící 10x.
Dobrý den, děkuji za Vaše obecné hodnocení, ale zase to tak moc nepčehánějte, nebo se budu rdít.
A to závaží jsem používal mosazné, jako laboratorní přístroje. Jen jsemm trochu nadsadil tu kolovku, A umýt se samozřejmě musí, je s tím práce (jako i s jiným nádobím. Možný trochu větší, teď jsem poučíval raději ten lis na šesneik, ale utřít se to s ním utřelo.
Česneku přidávám opravdu hodně a často, takže mám neustále při ruce "lis na česnek". Jako dítě si pamatuji, že maminka česnek nakrájela na drobno, posolila a poté nožem rozetřela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.