Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baleríny- zapáchající nohy

Od: filadephia* odpovědí: 12 změna:

Nosím koženkové balerínky na bosou nohu. Jelikož se v tomto počasí noha potí, balerínky dost zapáchají.

1)Jak to vyřešit? Fungují nějaké spreje na nohy?

2)Perete baleríny v pračce?Příjde mi že když je vymáchám jen v ruce, tak se toho smradu nezbavím.

Děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nakoukni do drogerie. V každé drogerii je koutek na prostředky na péči o nohy. Prohlédni, prostuduj, dej si poradit prodavačkou. Jsou tam spreje proti pocení na nohy a do bot, zásypy na nohy a do bot, krémy proti pocení atd. ;)

72mona3*
hodnocení

0x

Žádné boty by se neměly prát v pračce, pokud to nemají napsáno v návodu. Lepená podešev i stélka by se mohly odlepit. Mohly, nemusí. Přesto bych to nedělala.

Některé materiály prostě smrdí. Měla jsem plátěnky a ty zapáchaly strašně, až jsem se lekla, co jsem to chytla... Nepomohlo nic, žádné spreje ani ta pračka (jako poslední možnost). Letěly do koše. V jiných problém není.

Zkuste je po každém použití vytřít tamponem namočeným v octu. Po vyschnutí vystříkat antibakteriálním sprejem. M.

hodnocení

0x

Koženkové balerínky budou hold zapáchat ať jsou koupeny u Batě nebo na tržišti u Vietnamců.V takových vedrech pouze otevřené letní boty nebo nazouváky,nohy stříknu sprejem proti pocení a je to O.K. A když to nejde tak jedině kvalitní tenisky látkové a s průduchy a nízké ponožky.

fhgf
hodnocení

0x
Některé boty prostě smrdí a nejde s tím dělat nic. Koženkové baleriny a baleriny obecně jsou na to experti. Zejména nošené na boso nebo se silonkami. Vyhodit je koupit jiné boty.

ria*
hodnocení

0x

A já rovnou doporučím i sprejík, snad nevadí, TOP Gold deodorant s arnikou. Výborný, osvěžující a i mužská část rodiny si ho nemůže vynachválit :). Stříknutím na nohu se zamezí pocení do bot neutralizuje zápach..

hodnocení

0x
Dříve se nosívaly do uzavřených,letních bot silonové tzv.ťapky.
K dostání v drogerii,mj.
Zeptejte se tam :)

zebuu
hodnocení

0x

Je to daň současné módě i v letních parnech nosit uzavřenou obuv. V sandálech toto nehrozí.

lee*
hodnocení

0x
Já nosím i do balerin ponožky. Dělají se ve vhodném střihu aby fakt nebyly vidět. Doporučuji ale trochu investovat do kvalitních, s velkým podílem bavlny. Dají se sehnat leckde silonové ale to mi nepřijde moc vhodné - ale sama jsem nezkousela

hodnocení

0x

Kolegyně z práce nosí balerínky - je baletka... a prý nikdo z jejich skupiny tento problém nemá... nosíte ty botky jen na balet nebo i ven? Jako když někdo chodí venku po náměstí v žabkách určených k bazénu...?

doplněno 28.06.17 10:54: Dneska snad každý ví, že tzv. baleríny jsou módní boty střihem podobné těm baletkovským.- já to nevěděl.. pokud jsem se ptal té baletky, tak tu taky nenapadla tato varianta... v textu to není uvedeno. Jak můžu vědět, že lidi nosí "módní boty"na běžné nošení? Boty se přeci nosí podle typu. Módní jsou určeny jen na občasnou, výjimečnou situaci. V případě krátkodobého nošení se nohy nestihnou zapařit... Jako důvod zápachu bych viděl dlouhodobé nošení (minimálně hodinu v kuse...). Co je módní obuvJe určena ke krátkodobému nošení, například po místních komunikacích, v dopravních prostředcích, v místnostech apod.Svou konstrukcí a materiálovým složením je určena, navržena a vyrobena k nošení v nenáročných podmínkách, prvořadá je u ní módnost (vzhled a provedení) a nikoliv životnost.Tato obuv není určena pro časté, ale spíše pro občasné nošení.Pokud se rozhodnete pro její každodenní používání, je nutné věnovat zvýšenou pozornost stavu podešví, svršku a důkladně obuv ošetřovat a provádět řádnou údržbu.Zdroj: finance.idnes.cz/...
lee*

Proč máte potřebu reagovat tímto rýpavým jakoby nechápavým tónem, jehož záměr rozhodně není tazatelce poradit? Dneska snad každý ví, že tzv. baleríny jsou módní boty střihem podobné těm baletkovským. Ty boty jsou určené na běžné nošení, ne na balet. Stejně jako žabky nejsou dnes jen k bazénu. Ono jsou žabky - pěnové, plastové nic, vhoné tak na ten koupák a pak taky žabky, kožené pohodlné boty s tvarovanou stélkou, akorát že nemají pásky jako pantofle, ale úchyty mezi prsty. V čem je podle Vás přípustné se po tom náměstí projít, když je venku 35°C?

Chcete tvrdit, že Vaše kolegyně baletí v tomto?

google.cz/...

hoststary*
hodnocení

0x

Už v minulém století se do kožených bot tak zvaných kanad sypal prášek pedik (pedes=nohy). Prášek ( zásyp na nohy i d/...) proti pocení Pedik a další podobné se vyrábí a prodává i dnes. Existují prášky s příměsí síry nebo stříbra (podobně se vyrábějí i ponožky se stříbrem). Nebo se dají boty vystříkat sprejem Merco Demycan. Nebo použít vhodné ponožky, které trochu oddělí povrch boty od povrchu nohy a mezi nimi bude prostor ponožky, která nasaje pot.

A vůbec, nosit balerínky pouze po nezbytnou dobu, pak vyvětrat, vystříkat, zaprášit, vysušit, vyslunit, uložit tak, aby větraly.

tiffany*
hodnocení

0x

Do všech bot, tedy i do balerínek, nosím tenké vložky z DM, které jsou ošetřené proti zápachu, a také hedvábný sprej z Deichmanna. Ten sice slouží hlavně ke snadnému nazutí bot, ale proti zápachu funguje taky. Jinak se vyplatí občas, třeba jednou za týden nebo dva, nejlépe po pedikůře, použít nějaký přípravek proti písni na nohou.

doplněno 06.07.17 01:17:

no, přesněji řečeno, proti plísni ;)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]